ASSISTENTSYSTEMER BMW 4-SERIE CABRIOLET.

BMW ConnectedDrive.

Sikkerhed frem for alt. BMW 4-serie Cabriolet har talrige hjælpefunktioner ombord, som assisterer dig under kørslen. Med teknologierne fra BMW ConnectedDrive er du altid på vej med suveræn sikkerhed og fornem komfort. Så kan du koncentrere dig om at nyde turen.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW Head-Up Display i fuld farve projicerer alle kørselsrelevante oplysninger op i førerens øjenhøjde, så han eller hun kan koncentrere sig fuldt og helt om at køre bilen. Du kan bl.a. få vist speedometer og – afhængigt af bilens øvrige udstyr – navigationsanvisninger, Speed Limit Info om hastighedsgrænser og overhalingsforbud, lister fra bilens telefon- og underholdningselektronik samt indhold og advarsler fra bilens assistentsystemer. Symbolerne, der projiceres op på forruden, står knivskarpt i høj opløsning og i fuld farve. Projektionen synes at stå ca. 2,3 m foran bilen, hvilket er den optimale afstand i forhold til at kunne aflæse oplysningerne hurtigt, nemt og uden at distrahere fra trafikken. Lysstyrken tilpasser sig automatisk efter lysforholdene, og displayet har desuden både dag- og natfunktion. Højden på projektionen kan også indstilles, så forskellige førere af bilen kan have samme glæde af systemet. Du kan også vælge, hvilke oplysninger du vil se ud over speedometeret og advarslerne fra assistentsystemerne.

BMW Head-Up Display.

DRIVING ASSISTANT.

Assistentfunktionen Driving Assistant kombinerer de kamerabaserede systemer vejstribealarm og afstandsalarm med fodgængeralarm og City-bremsefunktion.
Vejstribealarmen holder øje med vejstriberne og advarer dig med en let vibration i rattet, hvis bilen utilsigtet er på vej over i en anden vognbane ved hastigheder over 70 km/t. Hvis blinklyset er aktiveret, og vognbaneskiftet er tilsigtet, udebliver advarslen naturligvis.

Afstandsalarmen med City-bremsefunktion holder øje med bilerne, mens fodgængeralarmen med City-bremsefunktion passer på fodgængerne. Hvis en forankørende bil bremser hårdt, reagerer din BMW øjeblikkeligt, når afstandsalarmen er aktiveret. Bilen advarer dig først med et advarselssymbol, dernæst med et blinkende symbol og et alarmsignal, og ved hastigheder op til maks. 60 km/t reagerer bilen i sidste instans automatisk ved at bremse let ned. Fodgængeralarmen arbejder ved hastigheder mellem 10 og 60 km/t og advarer dig ved akut fare. Når systemet advarer om en mulig kollision, sættes også bremserne i højeste beredskab, så reaktionstiden forkortes. I yderste konsekvens bremser systemet automatisk. Systemet kan have begrænset effekt i mørke og i tåget vejr.

Navigationssystem Professional med iDrive Touch-controller.

Navigationssystemet Professional overbeviser med sit design og et udvalg af tjenester i absolut særklasse. Det perfekt integrerede navigationssystem omfatter betjeningskonceptet iDrive og en iDrive Touch-controller. Systemet giver dig en håndfri installation med USB-indgang og stemmestyring, radio BMW Professional med dvd-afspiller samt 20 GB harddiskplads til musikfiler. Derudover er systemet forberedt til Real Time Traffic Information. Et fast, 8,8-tommer stort LCD-farvedisplay med skærmopdelingsfunktion (hoved- og hjælperude) sikrer optimal læsbarhed og overskuelighed.
Betjeningen foregår intuitivt via iDrive Touch-controlleren med en berøringsfølsom overflade, hvorpå du med en finger kan skrive adresser til navigationssystemet. Genvejstaster, otte favorittaster samt stemmestyring er ligeledes med til at lette betjeningen. 3D-kortvisningen med mulighed for satellitbilleder som baggrund og udvalgte seværdigheder i fotorealistisk gengivelse gør det til en fascinerende visuel oplevelse at bruge bilens navigationssystem.
Hos din BMW forhandler kan du i tre år fra købsdato gratis få opdateret systemets kort. I forbindelse med BMW ConnectedDrive sørger systemet selv for at downloade og indlæse kortopdateringer i en periode på tre år og op til fire gange årligt (kun udvalgte europæiske lande).

Navigation System Professional.

SPEED LIMIT INFO.

Altid på den sikre side – Speed Limit Info og advarslen om overhalingsforbud viser dig, hvor hurtigt du må køre, og om du må overhale på den aktuelle strækning. Du får vist disse oplysninger i bilens informationsdisplay i instrumentgruppen eller i Head-Up Displayet. Et specialudviklet kamera er i stand til at aflæse de relevante vejtavler i forbifarten. Data fra navigationssystemet flettes via en styreenhed sammen med kamerabillederne, hvorefter oplysningerne behandles elektronisk. Systemet kan også tage højde for input fra fx bilens regnsensor og derfor også vise begrænsninger, der er afhængige af særlige forhold – eksempelvis hastighedsbegrænsninger i vådt føre. Forudsætter, at bilen er udstyret med navigationssystem Business eller Professional.

ACTIVE PROTECTION.

ACTIVE PROTECTION.

Passagerbeskyttelse fra BMW ConnectedDrive.

Active Protection er navnet på den præventive passagerbeskyttelse fra BMW ConnectedDrive. Når du kører af sted, forstrammer systemet automatisk sikkerhedsselerne ved forsæderne. I en kritisk situation strammes sikkerhedsselerne på forsæderne proaktivt (ved behov), og hvis bilen er udstyret med komfortsæder, rejses ryglænet på passagersædet op, og sideruderne i fordørene lukkes. En kritisk situation kan for eksempel være en katastrofeopbremsning.
Hvis bilen er udstyret med teknologien afstandsalarm eller afstandsalarm med bremsefunktion, kan systemet endvidere identificere en eventuel fare for påkørsel af forankørende eller standsede biler inden for systemets arbejdsområde. I tilfælde af en ulykke kan systemet i visse tilfælde også bringe bilen til standsning, uden at bilens fører behøver at gribe ind. På denne måde er det muligt at reducere risikoen for yderligere og eventuelle følgeskader. Funktionen Attention Assist holder desuden øje med tegn på begyndende træthed eller uopmærksomhed hos bilens fører, fx på lange, monotone strækninger. Hvis systemet registrerer disse tegn hos bilens fører, viser kontroldisplayet en anbefaling om, at det er på tide at holde en lille pause fra rattet.

KAMERASYSTEMER.

Park Distance Control, Surround View, bakkamera. Bevar overblikket over omgivelserne ved parkering og manøvrering. Park Distance Control (PDC) for og bag sikrer komfortabel og enkel parkering ved hjælp af hjælpegrafik og alarmsignaler.
Surround View viser en grafisk gengivelse af bilen i fugleperspektiv i kontroldisplayet. Side View, der er omfattet af dette udstyr, sikrer bedre overblik ved udkørsler med dårlige oversigtsforhold. Bakkameraet sikrer bedre orientering ved baglænskørsel, parkering og ved hastigheder under 20 km/t.

BMW AKTIV FARTPILOT MED STOP & GO-FUNKTION

BMW AKTIV FARTPILOT MED STOP & GO-FUNKTION

Øget komfort og aktiv sikkerhed.

Den aktive fartpilot med Stop & Go-funktion samt radarbaseret afstandsalarm og bremsefunktion skruer højt op for komforten og sikkerheden, når du er på vej i tæt trafik. Systemet måler permanent afstanden til forankørende biler og holder automatisk den indstillede mindsteafstand. Stop & Go-funktionen tilpasser automatisk bilens hastighed til trafikken, helt ned til stilstand, og accelererer automatisk bilen op til den indstillede hastighed, når der igen er fri bane. Hvis en forankørende bil bremser hårdt, reagerer din BMW øjeblikkeligt, når afstandsalarmen er aktiveret. I trin 1 advares du med et optisk signal, i trin 2 – hvis du ikke har reageret – lyder der også et akustisk signal, for at gøre dig opmærksom på situationen. Først derefter, hvis du endnu ikke har reageret, reagerer din BMW for dig: Systemet udløser en nedbremsning med op til maksimal bremsekraft.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

Med BMW Selective Beam om bord øger du både sikkerheden og komforten ved kørsel efter mørkets frembrud. Dette udstyr giver dig det bedst mulige udsyn om natten uden at blænde dine medtrafikanter.
BMW Selective Beam registrerer andre trafikanter tidligt og blænder derefter målrettet ned for den del af lyskeglen, der ellers ville kunne blænde dem. Lygterækkevidden på mere end 400 m sikrer, at du kan få øje på farer tidligere, hvilket øger køresikkerheden.