KØREDYNAMIKKEN I BMW 4-SERIE CABRIOLET.

Grænseløs. Ren køreglæde.

Oplev køredynamik i sin mest elegante udformning. Med BMW 4-serie Cabriolet kan du give frihedstrangen frit løb, hver gang du sætter dig bag rattet. Det sikrer de avancerede nye teknologier fra BMW, som griber dig under armene og holder et vågent øje med sikkerheden, selv når du er på vej i sportslig og dynamisk stil.

8-TRINS STEPTRONIC-GEARKASSE.

8-trins Steptronic-gearkassen sætter helt nye standarder for dynamik og effektivitet og er et centralt element i BMW EfficientDynamics. Den korte afstand mellem de enkelte geartrin sikrer optimal kraftudvikling og -overførsel fra helt lave omdrejninger til meget høje hastigheder. Det er med til at reducere brændstofforbruget markant, mens du samtidig kan nyde det store sportslige og dynamiske overskud. Ved høje hastigheder sikrer de ekstra gear, at motoromdrejningerne holdes lave, og det er ensbetydende med et lavere forbrug og mindre motorstøj.
Et resultat, som også konverterkoblingen har afgørende del i – selv når du skifter til manuelle gearskift. Sammen med de korte omdrejningsspring og den præcise afstemning sikrer konverterkoblingen ekstra høj komfort ved gearskift og væsentligt lavere støj fra gearkassen.
8-trins Steptronic-gearkassen fra BMW EfficientDynamics kan nu gøre køreglæden endnu mere dynamisk med den nye Route-Ahead-funktion, som du aktiverer via Driving Experience Control-knappen. I køreprogrammet ”Sport” sørger interaktionen mellem gearkassestyringen og navigationsdata for at tilpasse skiftekarakteristikken til ruteprofilen, hvilket sikrer endnu mere sportslige og spontane gearskift. I køreprogrammet ”COMFORT” sørger et tilsvarende gearskifteprogram for en mere komfortorienteret profil med færre gearskift.

DRIVING EXPERIENCE CONTROL.

Med Driving Experience Control kan du vælge mellem Comfort, der er standardindstillingen for motor- og gearkasseparametre, ECO PRO, der trimmer bilen til maksimal effektivitet, og Sport, som frigør ekstra dynamisk potentiale.

  • Køreprogrammet ECO PRO

    Når du aktiverer køreprogrammet ECO PRO, trimmer du karakteristikken for speederen, drivlinjen og klimaanlægget til en mere forbrugsorienteret profil. Køreprogrammet ECO PRO sænker brændstofforbruget med op til 20 %. Teknologierne coasting (kun med Steptronic-gearkasse), Route-Ahead Assistant og ECO PRO Route (begge kun med navigationssystem Professional) kan skære yderligere af forbruget.

  • ECO PRO Route

    En anden funktion, der hjælper dig med at spare på de dyre dråber, er ruteberegningsfunktionen ECO PRO Route. Med udgangspunkt i mængden af trafik, din kørestil og landskabets profil beregner denne funktion den rute, der giver det lavest mulige brændstofforbrug.

ADAPTIV M UNDERVOGN.

Denne undervogn gør køreegenskaberne endnu mere smidige. De elektronisk styrede støddæmpere, der er en del af den adaptive M undervogn, tilpasser sig efter vejforholdene og kørestil. Støddæmperkarakteristikken styres via Driving Experience Control-knappen. Når du aktiverer programmet Sport via Driving Experience Control-knappen, vil du kunne opleve en markant strammere undervognsopsætning. I Sport+ erstatter DTC (Dynamic Traction Control) DSC (Dynamic Stability Control), hvilket baner vejen for en endnu mere sportslig kørestil.

VARIABELT SPORTSSTYRETØJ.

Det variable sportsstyretøj med Servotronic sikrer direkte og smidige køreegenskaber med mindre styreindsats. Systemet reagerer uafhængigt af hastigheden med forskellige styretøjsudvekslinger, når du drejer på rattet. På denne måde reducerer systemet styreindsatsen ved behov for meget store hjuludslag. Det øger smidigheden markant og forbedrer køreegenskaberne ved udpræget sportslig kørsel i skarpe sving eller ved undvigemanøvrer, men sikrer samtidig også øget komfort ved parkering og drejemanøvrer. Ved små korrektioner med rattet reagerer styretøjet med knivskarp retningsstabilitet og præcis hjulføring.