ASSISTENTSYSTEMERNE I BMW 5-SERIE GRAN TURISMO.

BMW ConnectedDrive.

Innovative teknologier understøtter dig under kørslen og garanterer suveræn kørekomfort og sikkerhed. Så kan du koncentrere dig om at køre bilen – og nyde glæden ved at køre.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW Head-Up Display i fuld farve projicerer alle kørselsrelevante oplysninger op i førerens øjenhøjde, så han eller hun kan koncentrere sig fuldt og helt om at køre bilen. Du kan bl.a. få vist speedometer og – afhængigt af bilens øvrige udstyr – navigationsanvisninger, Speed Limit Info om hastighedsgrænser og overhalingsforbud, lister fra bilens telefon- og underholdningselektronik samt indhold og advarsler fra bilens assistentsystemer. Symbolerne, der projiceres op på forruden, står knivskarpt i høj opløsning og i fuld farve. Projektionen synes at stå ca. 2,3 m foran bilen, hvilket er den optimale afstand i forhold til at kunne aflæse oplysningerne hurtigt, nemt og uden at distrahere fra trafikken. Lysstyrken tilpasser sig automatisk efter lysforholdene, og displayet har desuden både dag- og natfunktion. Højden på projektionen kan også indstilles, så forskellige førere af bilen kan have samme glæde af systemet. Du kan også vælge, hvilke oplysninger du vil se ud over speedometeret og advarslerne fra assistentsystemerne.

KØASSISTENT.

Køassistenten gør det mere komfortabelt at køre i monoton trafik. Ved hastigheder op til 60 km/t giver systemet dig mulighed for blot at "glide med" i tæt trafik, hvilket gør det langt mindre anstrengende at køre i kø. Funktionen sørger for, at du automatisk holder den ønskede afstand til den forankørende bil. Den kan endvidere regulere din hastighed helt ned til standsning og aktivt give en hjælpende hånd med styretøjet. Bilen kan hjælpe dig med at holde banen, så længe du har mindst en hånd på rattet. Bilen kan også automatisk sætte i gang igen, hvis den har holdt stille i maks. 30 sekunder. Endnu en milepæl på vejen mod automatiseret kørsel.

iDRIVE TOUCH-CONTROLLER.

iDrive Touch-controlleren (en del af navigationssystemet Professional) gør det muligt at styre indholdet i kontroldisplay med en enkelt hånd. Takket være den touchpad, der er indbygget i selve controlleren, kan du nemt "skrive" oplysninger såsom navigationsadresser ved at bruge en finger. Controlleren kan også drejes og trykkes for at betjene en række funktioner, ændre indstillinger og scrolle gennem lister og menuer. Betjeningen er helt intuitiv, idet den gør brug af følesansen. Det gør livet meget lettere for bilens fører, som kan koncentrere sig endnu bedre om at køre bilen. Samtlige funktioner, der styres via controlleren, kan følges i kontroldisplayet.

BMW NIGHT VISION MED DYNAMIC LIGHT SPOT.

Suverænt udsyn, også efter mørkets frembrud. BMW Night Vision med Dynamic Light Spot registrerer personer og dyr i mørket på lang afstand – og sender en målrettet lyskegle i deres retning.
Et termisk kamera i dobbeltnyren sender billeder af personer eller dyr på vejen op til kontroldisplayet i kabinen.
En sikker og lys ide. Så snart det infrarøde fjernlys registrerer fodgængere eller dyr i mørket, der er på kollisionskurs med bilen, retter systemet to separate lyskegler mod dem, som gør dem synlige uden at blænde dem. Lyset er en effektiv måde at advare både bilens fører og fodgængeren om den potentielt farlige situation.
Du får også en advarsel, hvis funktionen varmebillede er aktiveret i multifunktionsdisplayet eller i BMW Head-Up Displayet i fuld farve. Ved akut fare for at påkøre en person eller et dyr lyder der desuden et alarmsignal, og bremserne sættes i højeste bremseberedskab.
BMW Night Vision med Dynamic Light Spot er en innovativ teknologi fra BMW ConnectedDrive.

BMW SELECTIVE BEAM.

Med BMW Selective Beam om bord øger du både sikkerheden og komforten ved kørsel efter mørkets frembrud. Dette udstyr giver dig det bedst mulige udsyn om natten uden at blænde dine medtrafikanter.
BMW Selective Beam registrerer andre trafikanter tidligt og blænder derefter målrettet ned for den del af lyskeglen, der ellers ville kunne blænde dem. Lygterækkevidden på mere end 400 m sikrer, at du kan få øje på farer tidligere, hvilket øger køresikkerheden.

PARKERINGSASSISTENT.

Parkeringsassistenten gør det lettere at foretage parallelparkeringer. Systemet måler permanent størrelsen på ledige parkeringspladser i forbifarten (maks. 35 km/t og maks. 1,5 m afstand til rækken af parkerede biler).
Når der er fundet en tilstrækkeligt stor plads, behøver du blot at aktivere blinklyset, så overtager parkeringsassistenten styretøjet, mens du styrer parkeringen med speederen og bremsen. Instruktioner i kontroldisplayet og lydsignaler guider dig gennem parkeringen. På denne måde mestres enhver parkeringsmanøvre let og sikkert.

KAMERASYSTEMER.

Park Distance Control, Surround View, bakkamera. Bevar overblikket over omgivelserne ved parkering og manøvrering. Park Distance Control (PDC) for og bag sikrer komfortabel og enkel parkering ved hjælp af hjælpegrafik og alarmsignaler.
Surround View viser en grafisk gengivelse af bilen i fugleperspektiv i kontroldisplayet. Side View, der er omfattet af dette udstyr, sikrer bedre overblik ved udkørsler med dårlige oversigtsforhold. Bakkameraet sikrer bedre orientering ved baglænskørsel, parkering og ved hastigheder under 20 km/t.

ACTIVE PROTECTION.

Active Protection er navnet på den præventive passagerbeskyttelse fra BMW ConnectedDrive.
Når du kører af sted, forstrammer systemet automatisk sikkerhedsselerne ved forsæderne. I situationer, der kan påvirke kørselssikkerheden, strammes sikkerhedsselerne på forsæderne proaktivt (ved behov), og hvis bilen er udstyret med komfortsæder, rejses ryglænet på passagersædet op, og sideruderne samt et evt. soltag lukkes. En kritisk situation er eksempelvis en katastrofeopbremsning eller voldsom over- eller understyring.
Hvis bilen er udstyret med teknologien afstandsalarm eller afstandsalarm med bremsefunktion, kan systemet endvidere identificere en eventuel fare for påkørsel af forankørende eller standsede biler inden for systemets arbejdsområde.
I tilfælde af en ulykke kan systemet i visse tilfælde også bringe bilen til standsning, uden at bilens fører behøver at gribe ind. På denne måde er det muligt at reducere risikoen for yderligere og eventuelle følgeskader.
Funktionen Attention Assist holder desuden øje med tegn på begyndende træthed eller uopmærksomhed hos bilens fører, fx på lange, monotone strækninger. Hvis systemet registrerer disse tegn hos bilens fører, viser kontroldisplayet en anbefaling om, at det er på tide at holde en lille pause fra rattet.