BMW EFFICIENTDYNAMICS I BMW 5-SERIE GRAN TURISMO.

Beskytter dine ressourcer og giver dig mere ren køreglæde.

BMW 5-serie Gran Turismo viser vejen, når det drejer sig om effektive teknologier, for hver eneste model i BMW 5-serie råder over en omfattende teknologipakke fra BMW EfficientDynamics. Den medvirker til at sænke brændstofforbruget markant og reducerer samtidig mængden af udledning – til endnu mere ren køreglæde.

BMW 520d.

Den 4-cylindrede BMW TwinPower Turbo-dieselmotor genererer imponerende 184 hk (135 kW) fra en slagvolumen på 2,0 liter. Den kombinerer direkte common rail-indsprøjtning og en turbolader med variabel turbinegeometri, og med et drejningsmoment på 380 Nm mellem 1.750 og 2.750 omdr./min. passerer speedometernålen 100 km/t efter blot 8,9 sekunder og forsætter op til tophastigheden på 215 km/t. Samtidig er motoren ekstremt økonomisk og kører i snit mellem 17,5-18,2 km/liter ved en samtidig CO2-udledning på 144-149 g/km.

KØREPROGRAMMET ECO PRO.

Når du aktiverer køreprogrammet ECO PRO, trimmer du bilen til en mere forbrugsorienteret profil, hvor du afhængigt af din kørestil kan sænke brændstofforbruget med helt op til 20 %, ifølge en intern forbrugsmåling foretaget af BMW.
Funktionerne coasting (kun med Steptronic-gearkasse), Route-Ahead Assistant og ECO PRO Route kan bidrage med yderligere 5 % sparepotentiale. Speeder- og gearkassekarakteristikken samt gearskiftepunkterne optimeres, mens varme- og klimaanlægget tilpasses forbrugsoptimeret. I kontroldisplayet kan du følge med i, hvilke teknologier fra BMW EfficientDynamics der er aktive og sænker brændstofforbruget. Du kan endvidere få situationsafhængige ECO PRO-tips til, hvordan du kan optimere din kørestil.

  • Coastingfunktion

    I kombination med Steptronic-gearkasse omfatter køreprogrammet ECO PRO desuden en ganske særlig teknologi: Den såkaldte coastingfunktion (dansk: ”køre på frihjul”) kobler motoren fra resten af drivlinjen ved hastigheder mellem 50 og 160 km/t, når der ikke er brug for motorkraft til at holde hastigheden.

  • Route-Ahead Assistant

    Et andet højdepunkt er funktionen Route-Ahead Assistant, som kan aktiveres i kombination med navigationssystem Professional. Denne assistentfunktion anvender navigationssystemets kort til at forudse sving, småbyer, rundkørsler, T-kryds, hastighedsbegrænsninger og motorvejstilkørsler på den valgte rute og kan således give dig gode råd til, hvornår du med fordel kan slippe speederen.

  • ECO PRO Route

    Køreprogrammet ECO PRO har også funktionen ECO PRO Route, som sammen med nyeste generation af navigationssystem Professional ud fra en række parametre såsom kørestil, trafikale forhold og vejforhold kan beregne den mest effektive rute. I bilens computer kan du få vist, hvor mange kilometer du har sparet dig til ved hjælp af køreprogrammet ECO PRO.

EU6 EMISSION NORM.

Motorerne fra BMW har været toneangivende siden 1917, ganske enkelt fordi vi er motorkonstruktører mere end noget andet. Det beviser motorerne i BMW 5-serie Gran Turismo på imponerende vis. Med imponerende ydelse, spontan respons og forbilledlig gangkultur, der opfylder alle krav til kultiveret kørekomfort.
Alle dieselmodeller er desuden fremtidssikrede med BluePerformance-teknologien som standard. Denne teknologi optimerer udledningsværdierne fra de dieseldrevne motorer. Ud over komponenterne dieselpartikelfilter og oxidationskatalysator sørger en NOx-katalysator for, at kvælstofilteniveauet i udstødningsgassen reduceres yderligere. I enkelte modeller anvendes der derudover en særlig teknologi til nedbrydning af kvælstofilter: en SCR-katalysator (SCR = Selective Catalytic Reduction) med AdBlue-indsprøjtning. En kemisk reaktion, der udløses ved indsprøjtning af urinstofopløsningen AdBlue, sørger for, at udledningen af kvælstofilter reduceres markant. Du er således på vej i en af verdens reneste dieseldrevne biler og med et konsekvent lavt udledningsniveau, som overholder kravene i Euro 6-standarden.

GENVINDING AF BREMSEENERGI.

Ved enhver nedbremsning frigives der kinetisk energi, som indtil nu er gået til spilde. Teknologien genvinding af bremseenergi udnytter dette hidtil spildte potentiale og producerer strøm af den frigjorte energi, som opstår, når bilens fører løfter foden fra speederen eller bremser. Det sender strøm til bilens batteri. Takket være dette intelligente energistyringssystem behøver generatoren ikke længere at arbejde uafbrudt. Resultatet: Brændstofforbruget reduceres, og motorydelsen stiger – og det er helt i tråd med BMW EfficientDynamics.

AUTOMATISK START/STOP-FUNKTION.

Den automatiske start/stop-funktion sikrer, at bilen ikke unødigt bruger brændstof, når du holder stille. Når du eksempelvis holder for rødt lys eller kører i stop and go-trafik, udnytter den automatiske start/stop-funktion muligheden for at spare brændstof ved at standse motoren, så snart den kører i tomgang, og du løfter foden fra koblingen (manuel gearkasse) eller bremser bilen helt ned til stilstand (Steptronic-gearkasse).
En indikator i informationsdisplayet lyser op, når funktionen er aktiveret. Så snart du igen træder koblingen ned (manuel gearkasse) eller løfter foden fra bremsen (Steptronic-gearkasse), starter motoren på et splitsekund, så du kan køre videre helt uden forsinkelse.
Det koster hverken på komfort- eller sikkerhedskontoen, da funktionen ikke aktiveres, så længe motoren ikke er driftsvarm, så længe temperaturen i kabinen ikke har nået det ønskede niveau, så længe batteriet ikke er optimalt opladet, eller hvis du drejer på rattet. En central styreboks starter motoren, hvis behovet opstår, mens du holder stille. Eksempelvis hvis bilen ruller, eller hvis forruden er ved at dugge til. Du kan til enhver tid vælge at slå den automatiske start/stop-funktion fra.