UDDELEGER OPGAVERNE.

Assistentsystemer fra BMW ConnectedDrive i BMW M4 Cabriolet.

Innovative teknologier understøtter dig under kørslen og garanterer suveræn kørekomfort og sikkerhed. Så kan du koncentrere dig om at køre bilen – og nyde glæden ved at køre.

DRIVING ASSISTANT.

Assistentfunktionen Driving Assistant kombinerer de kamerabaserede systemer vejstribealarm og afstandsalarm med fodgængeralarm og City-bremsefunktion.
Vejstribealarmen holder øje med vejstriberne og advarer dig med en let vibration i rattet, hvis bilen utilsigtet er på vej over i en anden vognbane ved hastigheder over 70 km/t. Hvis blinklyset er aktiveret, og vognbaneskiftet er tilsigtet, udebliver advarslen naturligvis.
Afstandsalarmen med City-bremsefunktion holder øje med bilerne, mens fodgængeralarmen med City-bremsefunktion passer på fodgængerne. Hvis en forankørende bil bremser hårdt, reagerer din BMW øjeblikkeligt, når afstandsalarmen er aktiveret. Bilen advarer dig først med et advarselssymbol, dernæst med et blinkende symbol og et alarmsignal, og ved hastigheder op til maks. 60 km/t reagerer bilen i sidste instans automatisk ved at bremse let ned. Fodgængeralarmen arbejder ved hastigheder mellem 10 og 60 km/t og advarer dig ved akut fare. Når systemet advarer om en mulig kollision, sættes også bremserne i højeste beredskab, så reaktionstiden forkortes. I yderste konsekvens bremser systemet automatisk. Systemet kan have begrænset effekt i mørke og i tåget vejr.

BMW HEAD-UP DISPLAY MED M PROFIL.

Hænderne på rattet, øjnene på vejen. BMW Head-Up Display i fuld farve og med M profil projicerer alle kørselsrelevante oplysninger op på forruden i dit primære synsfelt. Du kan skifte til den sportslige M profil med et enkelt tryk på en knap. Her får du vist et digitalt speedometer, det aktuelle gear og et omdrejningstællersymbol med Shift Light-visning af gearskiftepunkter. Teknologien kan også vise kørselsvejledninger fra navigationssystemet, Speed Limit Info om hastighedsbegrænsninger og overhalingsforbud, favoritfunktioner såsom meddelelser fra telefonfunktionen eller underholdningselektronikken (radiostation, musiknummer) samt indhold og advarsler fra assistentsystemerne. Oplysningerne sendes op i øjenhøjde på forruden, så du kan holde øjnene på vejen. På denne måde opnår du større sikkerhed og en helt unik køreoplevelse.

SPEED LIMIT INFO INKL. OVERHALINGSFORBUDSINDIKATOR.

Altid på den sikre side – Speed Limit Info og advarslen om overhalingsforbud viser dig, hvor hurtigt du må køre, og om du må overhale på den aktuelle strækning. Du får vist disse oplysninger i bilens informationsdisplay i instrumentgruppen eller i BMW Head-Up Displayet. Et specialudviklet kamera i bakspejlet er i stand til at aflæse de relevante vejtavler i forbifarten. Data fra navigationssystemet flettes via en styreenhed sammen med kamerabillederne, hvorefter oplysningerne behandles elektronisk. Systemet kan også tage højde for input fra fx bilens regnsensor og derfor også vise begrænsninger, der er afhængige af særlige forhold – eksempelvis hastighedsbegrænsninger i vådt føre.

iDrive Touch-controller.

iDrive Touch-controlleren (en del af navigationssystemet Professional) gør det muligt at styre indholdet i kontroldisplay med en enkelt hånd. Takket være den touchpad, der er indbygget i selve controlleren, kan du nemt "skrive" oplysninger såsom navigationsadresser ved at bruge en finger. Controlleren kan også drejes og trykkes for at betjene en række funktioner, ændre indstillinger og scrolle gennem lister og menuer. Betjeningen er helt intuitiv, idet den gør brug af følesansen. Det gør livet meget lettere for bilens fører, som kan koncentrere sig endnu bedre om at køre bilen. Samtlige funktioner, der styres via controlleren, kan følges i kontroldisplayet.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam justerer automatisk fjernlyset efter trafikforholdene og sikrer på denne måde, at vejen altid er perfekt oplyst, når du er på farten efter mørkets frembrud. Samtidig sikrer det, at objekter i vejkanten registreres hurtigere fra førersædet. Systemet overvåger både den modkørende og den forankørende trafik og finjusterer fjernlyset, så det aldrig blænder de øvrige trafikanter.

PARKERINGSASSISTENT.

Parkeringsassistenten gør det lettere at foretage parallelparkeringer. Systemet måler permanent størrelsen på ledige parkeringspladser i forbifarten (maks. 35 km/t og maks. 1,5 m afstand til rækken af parkerede biler). Når der er fundet en tilstrækkeligt stor plads, behøver du blot at aktivere blinklyset, så overtager parkeringsassistenten styretøjet, mens du styrer parkeringen ved at vælge det rette gear og betjene speederen og bremsen. Instruktioner i kontroldisplayet og lydsignaler guider dig gennem parkeringen. På denne måde mestres enhver parkeringsmanøvre sikkert og let.

KAMERASYSTEMER.

Park Distance Control, Surround View, bakkamera. Bevar overblikket over omgivelserne ved parkering og manøvrering.
Park Distance Control (PDC) for og bag gør det let at parkere og manøvrere, når pladsen er trang. Afstanden mellem bilen og en evt. forhindring angives med et lydsignal og vises derudover også med grafik i kontroldisplayet.
Surround View omfatter kamerasystemerne Top View, bakkamera og Panorama View. Indbyggede kameraer i sidespejlene og et bakkamera giver dig 270 graders udsyn rundt om bilen. Panorama View øger sikkerheden i vejkryds og ved udkørsler. Kamerabilledet viser dig, hvad der foregår foran bilen og til siderne.

ACTIVE PROTECTION.

Active Protection er navnet på den præventive passagerbeskyttelse fra BMW ConnectedDrive.
Når du kører af sted, forstrammer systemet automatisk sikkerhedsselerne ved forsæderne. I en kritisk situation strammes sikkerhedsselerne på forsæderne proaktivt (ved behov), og hvis bilen er udstyret med komfortsæder, rejses ryglænet på passagersædet op, og sideruderne i fordørene lukkes. En kritisk situation kan for eksempel være en katastrofeopbremsning.
Hvis bilen er udstyret med teknologien afstandsalarm eller afstandsalarm med bremsefunktion, kan systemet endvidere identificere en eventuel fare for påkørsel af forankørende eller standsede biler inden for systemets arbejdsområde. I tilfælde af en ulykke kan systemet i visse tilfælde også bringe bilen til standsning, uden at bilens fører behøver at gribe ind. På denne måde er det muligt at reducere risikoen for yderligere og eventuelle følgeskader.
Funktionen Attention Assist holder desuden øje med tegn på begyndende træthed eller uopmærksomhed hos bilens fører, fx på lange, monotone strækninger. Hvis systemet registrerer disse tegn hos bilens fører, viser kontroldisplayet en anbefaling om, at det er på tide at holde en lille pause fra rattet.