UDDELEGER OPGAVERNE.

Assistentsystemer fra BMW ConnectedDrive i BMW M4 Coupé.

Innovative teknologier understøtter dig under kørslen og garanterer suveræn kørekomfort og sikkerhed. Så kan du koncentrere dig om at køre bilen – og nyde glæden ved at køre.

BMW HEAD-UP DISPLAY MED M PROFIL.

BMW Head-Up Display i fuld farve med M profil (kun i kombination med et navigationssystem) projicerer kørselsrelevante oplysninger direkte op i førerens primære synsfelt. Du kan skifte til den sportslige M profil med et enkelt tryk på en knap. Her får du vist et digitalt speedometer, det aktuelle gear og et omdrejningstællersymbol med Shift Light-visning af gearskiftepunkter. Du kan også vælge at få vist navigationsanvisninger, Speed Limit Info med overhalingsforbudsindikator samt meddelelser fra Infotainment-systemerne. Oplysningerne sendes op i øjenhøjde på forruden, så du kan holde øjnene på vejen. På denne måde opnår du større sikkerhed og en helt unik køreoplevelse.

DRIVING ASSISTANT.

Assistentfunktionen Driving Assistant kombinerer de kamerabaserede systemer vejstribealarm og afstandsalarm med fodgængeralarm og City-bremsefunktion.
Vejstribealarmen genkender vejstriberne og advarer dig med en let vibration i rattet og et symbol i instrumentgruppen, hvis bilen utilsigtet er på vej over i en anden vognbane. Hvis blinklyset er aktiveret, og vognbaneskiftet er tilsigtet, udebliver advarslen naturligvis.
Afstandsalarmen med City-bremsefunktion holder øje med bilerne, mens fodgængeralarmen med City-bremsefunktion passer på fodgængerne. Hvis en forankørende bil bremser hårdt, reagerer din BMW øjeblikkeligt, når afstandsalarmen er aktiveret. Bilen advarer dig først med et advarselssymbol, dernæst med et blinkende symbol og et alarmsignal, og ved hastigheder op til maks. 60 km/t reagerer bilen i sidste instans automatisk ved at bremse let ned. Fodgængeralarmen arbejder ved hastigheder mellem 10 og 60 km/t og advarer dig ved akut fare. Når systemet advarer om en mulig kollision, sættes også bremserne i højeste beredskab, så reaktionstiden forkortes. I yderste konsekvens bremser systemet automatisk. Systemet kan have begrænset effekt i mørke og i tåget vejr.

SPEED LIMIT INFO.

Altid på den sikre side – Speed Limit Info og advarslen om overhalingsforbud viser dig, hvor hurtigt du må køre, og om du må overhale på den aktuelle strækning. Du får vist disse oplysninger i bilens informationsdisplay i instrumentgruppen eller i Head-Up Displayet. Et specialudviklet kamera er i stand til at aflæse de relevante vejtavler i forbifarten. Data fra navigationssystemet flettes via en styreenhed sammen med kamerabillederne, hvorefter oplysningerne behandles elektronisk. Systemet kan også tage højde for input fra fx bilens regnsensor og derfor også vise begrænsninger, der er afhængige af særlige forhold – eksempelvis hastighedsbegrænsninger i vådt føre. Forudsætter, at bilen er udstyret med navigationssystem Professional.

iDRIVE TOUCH CONTROLLER.

iDrive Touch-controlleren (en del af navigationssystemet Professional) gør det muligt at styre indholdet i kontroldisplay med en enkelt hånd. Takket være den touchpad, der er indbygget i selve controlleren, kan du nemt "skrive" oplysninger såsom navigationsadresser ved at bruge en finger. Controlleren kan også drejes og trykkes for at betjene en række funktioner, ændre indstillinger og scrolle gennem lister og menuer. Betjeningen er helt intuitiv, idet den gør brug af følesansen. Det gør livet meget lettere for bilens fører, som kan koncentrere sig endnu bedre om at køre bilen. Samtlige funktioner, der styres via controlleren, kan følges i kontroldisplayet.

BMW SELECTIVE BEAM.

Med BMW Selective Beam om bord øger du både sikkerheden og komforten ved kørsel efter mørkets frembrud. Dette udstyr giver dig det bedst mulige udsyn om natten uden at blænde dine medtrafikanter. BMW Selective Beam registrerer andre trafikanter tidligt og blænder derefter målrettet ned for den del af lyskeglen, der ellers ville kunne blænde dem. Lygterækkevidden på mere end 400 m sikrer, at du kan få øje på farer tidligere, hvilket øger køresikkerheden.

PARKERINGSASSISTENT.

Parkeringsassistenten gør det lettere at foretage parallelparkeringer. Systemet måler permanent størrelsen på ledige parkeringspladser i forbifarten (maks. 35 km/t og maks. 1,5 m afstand til rækken af parkerede biler).
Når der er fundet en tilstrækkeligt stor plads, behøver du blot at aktivere blinklyset, så overtager parkeringsassistenten styretøjet, mens du styrer parkeringen ved at vælge det rette gear og betjene speederen og bremsen. Instruktioner i kontroldisplayet og lydsignaler guider dig gennem parkeringen. På denne måde mestres enhver parkeringsmanøvre sikkert og let.

KAMERASYSTEMER.

Park Distance Control, Surround View, bakkamera. Bevar overblikket over omgivelserne ved parkering og manøvrering.
Park Distance Control (PDC) for og bag sikrer komfortabel og enkel parkering ved hjælp af hjælpegrafik og alarmsignaler.
Surround View viser en grafisk gengivelse af bilen i fugleperspektiv i kontroldisplayet. Side View, der er omfattet af dette udstyr, sikrer bedre overblik ved udkørsler med dårlige oversigtsforhold. Bakkameraet sikrer bedre orientering ved baglænskørsel, parkering og ved hastigheder under 20 km/t.

ACTIVE PROTECTION.

Active Protection er navnet på den præventive passagerbeskyttelse fra BMW ConnectedDrive.
Når du kører af sted, forstrammer systemet automatisk sikkerhedsselerne ved forsæderne. Hvis der opstår en situation, der er kritisk for køresikkerheden, strammes sikkerhedsselerne ved forsæderne præventivt, og sideruderne og et evt. soltag lukkes automatisk. En kritisk situation er eksempelvis en katastrofeopbremsning eller voldsom over- eller understyring.
Hvis bilen er udstyret med teknologien afstandsalarm eller afstandsalarm med bremsefunktion, kan systemet endvidere identificere en eventuel fare for påkørsel af forankørende eller standsede biler inden for systemets arbejdsområde. I tilfælde af en ulykke kan systemet i visse tilfælde også bringe bilen til standsning, uden at bilens fører behøver at gribe ind. På denne måde er det muligt at reducere risikoen for yderligere og eventuelle følgeskader.
Funktionen Attention Assist holder desuden øje med tegn på begyndende træthed eller uopmærksomhed hos bilens fører, fx på lange, monotone strækninger. Hvis systemet registrerer disse tegn hos bilens fører, viser kontroldisplayet en anbefaling om, at det er på tide at holde en lille pause fra rattet.