KØREDYNAMIK I BMW X3.

Godt forberedt.

BMW X3 er selve indbegrebet af et Sports Activity Vehicle og begejstrer med suveræn fleksibilitet. Undervognen byder på smidig komfort i byen og i skarpe sving, på suveræn sikkerhed på dårlige veje og på høj retningsstabilitet og stabilitet ved både høje og lave hastigheder. Det intelligente firehjulstræk BMW xDrive er garant for optimalt vejgreb uanset vejrforhold. Med ekstraudstyr som fx Dynamic Damper Control kan du fintune undervognen på BMW X3.

DYNAMIC DAMPER CONTROL.

Dynamic Damper Control gør det muligt at tilpasse dæmpernes karakteristik perfekt til de pågældende kørselsforhold, at øge bilens kørekomfort samt at optimere køredynamikken. Ud over standardindstillingen Comfort, som minimerer generende karrosseribevægelser, har du mulighed for at vælge to andre programmer: Sport og Sport+. Disse indstillinger trimmer støddæmperne til en mere stram karakteristik, der er som skabt til sportslig køreglæde.

BMW xDrive.

Det intelligente firehjulstræk BMW xDrive tilpasser sig selv de vanskeligste vejforhold og sørger for, at bilen altid er på vej med det bedst mulige vejgreb. xDrive og Dynamic Stability Control (DSC) sørger sammen for at høj sikkerhed og stabilitet. xDrive, der styres via DSC-sensorerne, sørger for at fordele trækkraften fleksibelt og hurtigt mellem akslerne for at forhindre over- eller understyring i svingene, hvilket sikrer fremragende retningsstabilitet. Samtidig sikrer det hurtig og sikker acceleration selv på glat underlag eller stejle stigninger. Ved kritiske vejforhold behøver DSC-systemet ikke at gribe ind så ofte. På denne måde forener BMW xDrive fordelene ved firehjulstræk – vejgreb, retningsstabilitet og sikkerhed – med den køredynamik, der altid har kendetegnet BMW.

  • xDrive Status

    Bevar det fulde overblik i uoverskuelige situationer. Med xDrive Status bevarer du overblikket. Også i uvejsomt terræn har du adgang til offroadrelevante oplysninger i instrumentgruppen og det centrale kontroldisplay. Ud over et letaflæseligt kompas (kun i kombination med navigationssystem) vises også bilens hældning i længde- og tværretning samt styretøjets aktuelle udslag – og det ikke kun ved hjælp af talværdier, men også med en grafisk 3D-visning af bilen.

PERFORMANCE CONTROL.

Ved kørsel i sving fordeler Performance Control målrettet fremdrifts- og bremsekræfterne til de enkelte hjul. Da det yderste hjul i et sving tilbagelægger en længere strækning end det inderste hjul, griber BMW Performance Control ind via motorstyringen og gennem målrettet nedbremsning. De yderste hjul tilføres mere moment, de inderste mindre, så alle hjul kan udnytte deres maksimale vejgreb. Det sikrer, at bilen praktisk taget drejer sig igennem svinget, hvilket øger både sikkerheden og køredynamikken.

VARIABELT SPORTSSTYRETØJ.

VARIABELT SPORTSSTYRETØJ.

Det variable sportsstyretøj med Servotronic sikrer direkte og smidige køreegenskaber med mindre styreindsats. Systemet reagerer uafhængigt af hastigheden med forskellige styretøjsudvekslinger, når du drejer på rattet. På denne måde reducerer systemet styreindsatsen ved behov for meget store hjuludslag. Det øger smidigheden markant og forbedrer køreegenskaberne ved udpræget sportslig kørsel i skarpe sving eller ved undvigemanøvrer, men sikrer samtidig også øget komfort ved parkering og drejemanøvrer. Ved små korrektioner med rattet reagerer styretøjet med knivskarp retningsstabilitet og præcis hjulføring.

DRIVING EXPERIENCE CONTROL.

DRIVING EXPERIENCE CONTROL.

Køreprogrammerne Comfort, ECO PRO og Sport.

Med Driving Experience Control kan du vælge mellem Comfort, der er standardindstillingen for motor- og gearkasseparametre, ECO PRO, der trimmer bilen til maks. effektivitet, og Sport, som frigør ekstra dynamisk potentiale. Når du aktiverer køreprogrammet ECO PRO, trimmer du karakteristikken for speederen, drivlinjen og klimaanlægget til en mere forbrugsorienteret profil.

Effektivt på vej med køreprogrammet ECO PRO.

Køreprogrammet ECO PRO sænker brændstofforbruget med op til 20 %. Teknologierne coasting (kun med Steptronic-gearkasse), Route-Ahead Assistant og ECO PRO Route (begge kun med navigationssystem Professional) kan skære yderligere af forbruget. Funktionen Route-Ahead Assistant anvender navigationssystemet til at spejde fremad og give dig tips til kørslen. Hvis der efter næste sving står en farttavle, anbefaler systemet fx, at du tager farten af, allerede inden du når hen til svinget.

ECO PRO Route.

En anden funktion, der hjælper dig med at spare på de dyre dråber, er ruteberegningsfunktionen ECO PRO Route. Med udgangspunkt i mængden af trafik, din kørestil og landskabets profil beregner denne funktion den rute, der giver det lavest mulige brændstofforbrug. Med coastingfunktionen kører bilen i friløb med op til 160 km/t, så snart du løfter foden fra speederen uden samtidig at træde på bremsen. I Sport Mode reagerer bilen mere direkte, hvilket muliggør en endnu mere sportslig kørestil.