ASSISTENTSYSTEMER I BMW 4-SERIE COUPÉ.

Fuldt overblik. Fuld kontrol.

Et er helt sikkert: Din køreglæde i BMW 4-serie Coupé. Vores assistentsystemer hjælper dig med avancerede teknologier og sætter helt nye standarder for sikkerhed og komfort.

Læs mere

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW Head-Up Display i fuld farve projicerer alle kørselsrelevante oplysninger op i førerens øjenhøjde, så han eller hun kan koncentrere sig fuldt og helt om at køre bilen. Du kan bl.a. få vist speedometer og – afhængigt af bilens øvrige udstyr – navigationsanvisninger, Speed Limit Info om hastighedsgrænser og overhalingsforbud, lister fra bilens telefon- og underholdningselektronik samt indhold og advarsler fra bilens assistentsystemer. Symbolerne, der projiceres op på forruden, står knivskarpt i høj opløsning og i fuld farve. Projektionen synes at stå ca. 2,3 m foran bilen, hvilket er den optimale afstand i forhold til at kunne aflæse oplysningerne hurtigt, nemt og uden at distrahere fra trafikken.

  • Visningsautomatik

KAMERASYSTEMER.

Park Distance Control, Surround View, bakkamera. Bevar overblikket over omgivelserne ved parkering og manøvrering. Park Distance Control (PDC) for og bag sikrer komfortabel og enkel parkering ved hjælp af hjælpegrafik og alarmsignaler.
Surround View viser en grafisk gengivelse af bilen i fugleperspektiv i kontroldisplayet. Side View, der er omfattet af dette udstyr, sikrer bedre overblik ved udkørsler med dårlige oversigtsforhold. Bakkameraet sikrer bedre orientering ved baglænskørsel, parkering og ved hastigheder under 20 km/t.

BMW AKTIV FARTPILOT MED STOP & GO-FUNKTION.

Øget komfort og højere aktiv sikkerhed.

Den aktive fartpilot med Stop & Go-funktion samt radarbaseret afstandsalarm og bremsefunktion skruer højt op for komforten og sikkerheden, når du er på vej i tæt trafik. Systemet måler permanent afstanden til forankørende biler og holder automatisk den indstillede mindsteafstand.

Kontrolleret hastighed.

Stop & Go-funktionen tilpasser automatisk bilens hastighed til trafikken, helt ned til stilstand, og accelererer automatisk bilen op til den indstillede hastighed, når der igen er fri bane.

Aktiv afstandsalarm.

Hvis en forankørende bil bremser hårdt, reagerer din BMW øjeblikkeligt, når afstandsalarmen er aktiveret. I trin 1 advares du med et optisk signal, i trin 2 – hvis du ikke har reageret – lyder der også et akustisk signal, for at gøre dig opmærksom på situationen. Først derefter, hvis du endnu ikke har reageret, reagerer din BMW for dig: Systemet udløser en nedbremsning med op til maksimal bremsekraft.

BMW ACTIVE PROTECTION.

Passagerbeskyttelse fra BMW ConnectedDrive.

Active Protection er navnet på den præventive passagerbeskyttelse fra BMW ConnectedDrive.
Når du kører af sted, forstrammer systemet automatisk sikkerhedsselerne ved forsæderne. Hvis der opstår en situation, der er kritisk for køresikkerheden, strammes sikkerhedsselerne ved forsæderne præventivt, og sideruderne og et evt. soltag lukkes automatisk. En kritisk situation er eksempelvis en katastrofeopbremsning eller voldsom over- eller understyring.

Attention Assist.

Hvis bilen er udstyret med teknologien afstandsalarm eller afstandsalarm med bremsefunktion, kan systemet endvidere identificere en eventuel fare for påkørsel af forankørende eller standsede biler inden for systemets arbejdsområde. I tilfælde af en ulykke kan systemet i visse tilfælde også bringe bilen til standsning, uden at bilens fører behøver at gribe ind. På denne måde er det muligt at reducere risikoen for yderligere og eventuelle følgeskader. Funktionen Attention Assist holder desuden øje med tegn på begyndende træthed eller uopmærksomhed hos bilens fører, fx på lange, monotone strækninger. Hvis systemet registrerer disse tegn hos bilens fører, viser kontroldisplayet en anbefaling om, at det er på tide at holde en lille pause fra rattet.

BMW SELECTIVE BEAM.

Med BMW Selective Beam om bord øger du både sikkerheden og komforten ved kørsel efter mørkets frembrud. Dette udstyr giver dig det bedst mulige udsyn om natten uden at blænde dine medtrafikanter.
BMW Selective Beam registrerer andre trafikanter tidligt og blænder derefter målrettet ned for den del af lyskeglen, der ellers ville kunne blænde dem. Lygterækkevidden på mere end 400 m sikrer, at du kan få øje på farer tidligere, hvilket øger køresikkerheden.

SPEED LIMIT INFO.

Hold dig på den sikre side. Speed Limit Info med overhalingsforbudsindikator viser dig, hvor hurtigt du må køre på den aktuelle strækning, og gør dig opmærksom på eventuelle overhalingsforbud ved hjælp af en indikator i informationsdisplayet i instrumentgruppen eller i Head-Up Displayet. Et specialudviklet kamera er i stand til at aflæse de relevante vejtavler i forbifarten. Data fra navigationssystemet flettes via en styreenhed sammen med kamerabillederne, hvorefter oplysningerne behandles elektronisk. Systemet kan også tage højde for input fra fx bilens regnsensor og derfor også vise begrænsninger, der er afhængige af særlige forhold – eksempelvis hastighedsbegrænsninger i vådt føre. Funktionen forudsætter, at bilen er udstyret med navigationssystem Business eller Professional.

DRIVING ASSISTANT.

Assistentfunktionen Driving Assistant kombinerer de kamerabaserede systemer vejstribealarm og afstandsalarm med fodgængeralarm og City-bremsefunktion.
Vejstribealarmen holder øje med vejstriberne og advarer dig med en let vibration i rattet, hvis bilen utilsigtet er på vej over i en anden vognbane ved hastigheder over 70 km/t. Hvis blinklyset er aktiveret, og vognbaneskiftet er tilsigtet, udebliver advarslen naturligvis.
Afstandsalarmen med City-bremsefunktion holder øje med bilerne, mens fodgængeralarmen med City-bremsefunktion passer på fodgængerne. Hvis en forankørende bil bremser hårdt, reagerer din BMW øjeblikkeligt, når afstandsalarmen er aktiveret. Bilen advarer dig først med et advarselssymbol, dernæst med et blinkende symbol og et alarmsignal, og ved hastigheder op til maks. 60 km/t reagerer bilen i sidste instans automatisk ved at bremse let ned. Fodgængeralarmen arbejder ved hastigheder mellem 10 og 60 km/t og advarer dig ved akut fare. Når systemet advarer om en mulig kollision, sættes også bremserne i højeste beredskab, så reaktionstiden forkortes. I yderste konsekvens bremser systemet automatisk. Systemet kan have begrænset effekt i mørke og i tåget vejr.

iDRIVE TOUCH.

iDrive Touch-controlleren (en del af navigationssystemet Professional) gør det muligt at styre indholdet i kontroldisplay med en enkelt hånd. Takket være den touchpad, der er indbygget i selve controlleren, kan du nemt "skrive" oplysninger såsom navigationsadresser ved at bruge en finger. Controlleren kan også drejes og trykkes for at betjene en række funktioner, ændre indstillinger og scrolle gennem lister og menuer. Betjeningen er helt intuitiv, idet den gør brug af følesansen. Det gør livet meget lettere for bilens fører, som kan koncentrere sig endnu bedre om at køre bilen. Samtlige funktioner, der styres via controlleren, kan følges i kontroldisplayet.