ASSISTENTSYSTEMER FRA BMW CONNECTEDDRIVE.

Verdens måske bedste co-driver.

Når du sidder bag rattet i BMW 2-serie Coupé har du altid en hjælpsom co-driver ved din side i form af de mange assistentsystemer fra BMW ConnectedDrive. De understøtter dig under kørslen, så du kan nyde køreoplevelsen i fulde drag. De advarer dig om potentielle farer og hjælper dig med at parkere bilen. De giver dig endda øjne i nakken med et bakkamera, så du kan manøvrere bilen sikkert på plads. BMW 2-serie Coupé er en udstrakt hånd, du altid kan stole på, så du kan koncentrere dig om at køre bilen.

BMW DRIVING ASSISTANT.
BMW DRIVING ASSISTANT.

DRIVING ASSISTANT.

Sikkerhedspakken Driving Assistant kombinerer de kamerabaserede systemer vejstribealarm og afstandsalarm med persongenkendelse og City-bremsefunktion.
Vejstribealarmen arbejder ved hastigheder over 70 km/t, hvor den holder øje med vejstriberne og advarer dig med vibration i rattet, hvis bilen utilsigtet er på vej til at skifte bane. Advarslen udebliver naturligvis, hvis du forinden har aktiveret blinklyset for at tilkendegive et vognbaneskift.
Mens afstandsalarmen med City-bremsefunktion holder øje med den øvrige trafik, sørger persongenkendelsesfunktionen med City-bremsefunktion for at passe på fodgængerne. Hvis en forankørende bil pludselig bremser hårdt op, reagerer din BMW øjeblikkeligt, når afstandsalarmen er aktiveret. I første trin vises der et advarselssymbol, og i trin to begynder symbolet at blinke, samtidig med at der lyder et alarmsignal. Hvis bilens fører fortsat ikke reagerer, aktiverer systemet automatisk bremserne ved hastigheder op til 60 km/t. Ved hastigheder omkring 20-25 km/t hjælper personadvarselsfunktionen med at forhindre ulykker med fodgængere, og ved hastigheder op til 60 km/t bidrager den til at reducere ulykkens omfang. Hvis der er behov for, at systemet skal gribe ind, forberedes bremserne til hurtigere indgreb, og ved behov kan systemet også aktivere bremserne automatisk. Funktionen Attentiveness Assistant holder øje med førerens reaktionsmønster for at opdage tegn på træthed. Hvis systemet registrerer uregelmæssigheder, foreslår en grafik i kontroldisplayet, at du holder en lille pause.
 

BMW iDrive Touch-controller.

iDrive Touch-controller.

iDrive Touch-controlleren (en del af navigationssystemet Professional) gør det muligt at styre indholdet i kontroldisplay med en enkelt hånd. Takket være den touchpad, der er indbygget i selve controlleren, kan du nemt "skrive" oplysninger såsom navigationsadresser ved at bruge en finger. Controlleren kan også drejes og trykkes for at betjene en række funktioner, ændre indstillinger og scrolle gennem lister og menuer. Betjeningen er helt intuitiv, idet den gør brug af følesansen. Det gør livet meget lettere for bilens fører, som kan koncentrere sig endnu bedre om at køre bilen. Samtlige funktioner, der styres via controlleren, kan følges i kontroldisplayet.

BMW SPEED LIMIT INFO.

SPEED LIMIT INFO.

Så er du på den sikre side. Speed Limit Info med advarsel om overhalingsforbud viser dig, hvor hurtigt du må køre, og om du må overhale på den aktuelle strækning. Du får vist disse oplysninger i bilens informationsdisplay i instrumentgruppen. Et specialudviklet kamera er i stand til at aflæse de relevante vejtavler i forbifarten.
Data fra navigationssystemet flettes via en styreenhed sammen med kamerabillederne, hvorefter oplysningerne behandles elektronisk. Systemet kan også tage højde for input fra fx bilens regnsensor og derfor også vise begrænsninger, der er afhængige af særlige forhold – eksempelvis hastighedsbegrænsninger i vådt føre. Udstyret er kun tilgængeligt i forbindelse med navigationssystem Business eller Professional.

BMW PARKERINGSASSISTENT.
BMW PARKERINGSASSISTENT.
BMW PARKERINGSASSISTENT.

PARKERINGSASSISTENT.

Når der er fundet en tilstrækkeligt stor plads, behøver du blot at aktivere blinklyset, så overtager parkeringsassistenten styretøjet, mens du styrer parkeringen ved at vælge det rette gear og betjene speederen og bremsen. Instruktioner i kontroldisplayet og lydsignaler guider dig gennem parkeringen.

Når du langsomt nærmer dig en forhindring, aktiveres parkeringsassistenten automatisk ved hjælp af funktionen ”Auto PDC”. Systemets funktionalitet omfatter også parkeringshjælp, når du ønsker at parkere på tværs af kørebanen. Her hjælper PDC også med advarselssignaler, når sikkerhedsafstanden til siden overskrides. På denne måde mestres enhver parkeringsmanøvre sikkert og let.

BMW BAKKAMERA.

BAKKAMERA.

Med bakkameraet kan du se området bag ved bilen i kontroldisplayet, når du manøvrerer bilen på plads. Bakkameraet sikrer bedre overblik ved baglænskørsel, parkering og ved hastigheder under 20 km/t.
Interaktive hjælpelinjer viser dig, om der er plads til bilen på parkeringspladsen, og hjælper dig med at manøvrere bilen på plads ved hjælp af farvemarkeringer i kontroldisplayet. I kombination med et anhængertræk har bakkameraet en praktisk zoomfunktion, så du kan bakke helt tæt på en trailer uden hjælp udefra.