BMW 2-serie Gran Tourer køredynamik og effektivitet

BMW 2-SERIE GRAN TOURER: KØREDYNAMIK OG EFFEKTIVITET.

Masser af kræfter. Lidt brændstof.

BMW 2-SERIE GRAN TOURER: KØREDYNAMIK OG EFFEKTIVITET.

Masser af kræfter. Lidt brændstof.

BMW TwinPower Turbo-benzin- og dieselmotorer, avancerede undervognssystemer og en knivskarp Steptronic-gearkasse: BMW 2-serie Gran Tourer er vært ved fascinerende sportslige køreoplevelser, både når det går lige ud og i snævre sving. Og så er økonomien også helt i top. Takket være intelligent energistyring og BMW EfficientDynamics-teknologierne passer BMW 2-serie Gran Tourer godt på de dyre dråber og på miljøet – og således også på din pengepung.

BMW 2-serie Gran Tourer: Køredynamik og effektivitet.Masser af kræfter. Lidt brændstof.

BMW TwinPower Turbo-benzin- og dieselmotorer, avancerede undervognssystemer og en knivskarp Steptronic-gearkasse: BMW 2-serie Gran Tourer er vært ved fascinerende sportslige køreoplevelser, både når det går lige ud og i snævre sving. Og så er økonomien også helt i top. Takket være intelligent energistyring og BMW EfficientDynamics-teknologierne passer BMW 2-serie Gran Tourer godt på de dyre dråber og på miljøet – og således også på din pengepung.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Hvad enten målet er maksimal ydelse eller minimalt forbrug, så drejer det sig hos BMW i sidste ende altid om ren køreglæde. BMW EfficientDynamics er navnet på den strategi fra BMW, som sigter mod at reducere forbruget af brændstof og mængden af udledning, samtidig med at køredynamikken og køreglæden maksimeres. Der er tale om teknologier, som omfatter motor og drivlinje, energistyring og bilkonceptet som helhed – og de er standard i alle nye BMW modeller.
Den nyeste generation af benzin- eller dieseldrevne BMW TwinPower Turbo-motorer er garant for endnu højere ydelse og samtidig endnu lavere forbrug. Effektivitetsforbedringerne opnås dels ved at optimere bilens aerodynamik og dels med letvægtskonceptet BMW EfficientLightweight, der målretter materialetypen til den pågældende anvendelse i bilen, hvilket både sparer kilo på totalvægten og samtidig øger karrosseristivheden. Energisparetiltagene omfatter desuden et intelligent energistyringssystem samt køreprogrammet ECO PRO, som bilens fører kan vælge, hvorefter kørslen kan tilrettelægges med fokus på den bedst mulige økonomi.

BMW xDRIVE.

Det intelligente firehjulstræk BMW xDrive tilpasser sig selv de vanskeligste vejforhold og sørger for, at bilen altid er på vej med det bedst mulige vejgreb. xDrive og Dynamic Stability Control (DSC) sørger sammen for at høj sikkerhed og stabilitet. xDrive, der styres via DSC-sensorerne, sørger for at fordele trækkraften fleksibelt og hurtigt mellem akslerne for at forhindre over- eller understyring i svingene, hvilket sikrer fremragende retningsstabilitet. Samtidig sikrer det hurtig og sikker acceleration selv på glat underlag eller stejle stigninger. Ved kritiske vejforhold behøver DSC-systemet ikke at gribe ind så ofte. På denne måde forener BMW xDrive fordelene ved firehjulstræk – vejgreb, retningsstabilitet og sikkerhed – med den køredynamik, der altid har kendetegnet BMW.

BMW sDRIVE.

BMW sDRIVE.

sDrive er hos BMW betegnelsen for træk på to hjul. Langt de fleste biler fra BMW er udstyret med baghjulstrækket sDrive. Afhængigt af bilkoncept kan bilen også være konstrueret med forhjulstrækket sDrive. Med forhjulstrækket sDrive i BMW 2-serie Gran Tourer er du sikret masser af kabineplads trods kompakte udvendige mål og samtidig de køredynamiske kvaliteter, der kendetegner mærket BMW.

KØREGLÆDE SOM FORMSAG.

Se filmen om BMW 2-serie Gran Tourer.

KØREGLÆDE SOM FORMSAG.

Se filmen om BMW 2-serie Gran Tourer.

KØREDYNAMIK.

Den dynamiske drivlinje i BMW 2-serie Gran Tourer er den perfekte forbindelse af høj ydelse og suveræn effektivitet. BMW TwinPower Turbo-benzin- og dieselmotorerne og 6- eller 8-trins Steptronic-gearkassen med optimal udveksling sikrer imponerende kraftudvikling, spontan motorrespons, begejstrende lave udledningsværdier og en rolig motorgang.

 • BMW TwinPower Turbo-teknologi

  Takket være BMW TwinPower Turbo-teknologien kan de nye motorer i BMW EfficientDynamics-motorprogrammet overbevise med markant bedre kraftudvikling og spontan respons fra helt lave motoromdrejninger. De er samtidig økonomiske, miljøvenlige, mere effektive, mere dynamiske og vært ved begejstrende køreglæde.

 • 6-trins Steptronic-gearkasse

  6-trins Steptronic-gearkassen leverer suveræn gearskifte- og kørekomfort med markant hurtigere gearskift takket være en optimeret hydraulisk styreenhed. På denne måde forener gearkassen høj komfort med mærkbart større dynamik og en væsentlig brændstofbesparelse.

 • 8-trins Steptronic-gearkasse

  8-trins Steptronic-gearkassen begejstrer med endnu højere gearskiftekomfort og generelt bedre kørekomfort ved at reducere afstanden mellem de enkelte gear, hvilket afstedkommer mindre spring i motoromdrejningerne. På denne måde forener gearkassen høj komfort med mærkbart større dynamik og en væsentlig brændstofbesparelse.
  Et resultat, som også konverterkoblingen har afgørende del i – selv når du skifter til manuelle gearskift. Sammen med de korte omdrejningsspring og den præcise afstemning sikrer den ekstra høj komfort ved gearskift.
  Netværksfunktioner såsom overvågningen af kørsels- og trafikforhold påvirker, hvordan gearkassen arbejder. Systemet vælger således altid det bedst egnede gear til den aktuelle situation under hensyntagen til det valgte køreprogram.

INTELLIGENT ENERGISTYRING.

Ned med forbruget, op med køreglæden. Takket være det intelligente energistyringskoncept fra BMW EfficientDynamics i BMW 2-serie Gran Tourer får du endnu mere ud af hver eneste dråbe brændstof. Mere dynamik, mere effektivitet – og mere køreglæde.

 • Køreprogrammet ECO PRO

  Køreprogrammet ECO PRO kan hjælpe dig med at reducere dit brændstofforbrug med op til 20% (ifølge en forbrugsmåling foretaget af BMW), hvis du følger alle anbefalinger og tilpasser din kørestil. Funktionerne coasting og ECO PRO Route byder ind med yderligere besparelser.

 • Automatisk start/stop-funktion

  Den automatiske start/stop-funktion standser motoren, når bilen kortvarigt holder stille, og der ikke er brug for motoren til at drive andre funktioner, fx ved lyskryds eller i en kø. Så snart du træder på koblingen (ved manuel gearkasse) eller slipper bremsen (ved Steptronic-gearkasse), starter motoren øjeblikkeligt, og du kan køre videre.

 • Genvinding af bremseenergi

  Ved enhver nedbremsning frigives der kinetisk energi, som indtil nu er gået til spilde. Teknologien genvinding af bremseenergi udnytter dette hidtil spildte potentiale og producerer strøm af den energi, som frigøres, når bilens fører løfter foden fra speederen eller bremser. Det sender strøm til bilens batteri. Takket være dette intelligente energistyringssystem behøver generatoren ikke længere at arbejde uafbrudt. Resultatet: Brændstofforbruget reduceres, og motorydelsen stiger – og det er helt i tråd med BMW EfficientDynamics.

 • Gearskiftindikator

  Der er store besparelser at hente ved at skifte gear på det helt rigtige tidspunkt – ikke mindst ved bykørsel og på landevejen. Optimale gearskift = lavere forbrug. Under hensyntagen til kørselssituationen og motoromdrejningerne beregner motorelektronikken, hvilket gear der er det mest effektive. Et lysende pilesymbol i informationsdisplayet viser dig, hvilket gear, du bør vælge for at køre så økonomisk som muligt. Elektronikken registrerer behov for kraftfuld acceleration og tilpasser anbefalingerne, så gearskift foretages ved højere omdrejninger. Komparative test hos BMW har vist, at biler med gearskiftindikator kører ca. fire procent længere på literen end biler uden denne teknologi.

AERODYNAMIK.

Vejen til lavere luftmodstand går hos BMW via målrettede aerodynamiske forbedringer og teknologier. Det har en positiv effekt på både brændstoføkonomien og køreegenskaberne og bidrager samtidig til at sænke støjniveauet i kabinen. Heriblandt teknologier som Air Curtain i forkofangeren, Aeroblade på bagenden og det specielle aerodynamiske design af undervognen.

 • Air Curtain

  Forkofangeren med integreret Air Curtain er en detalje, der bærer BMW EfficientDynamics-filosofiens tydelige signatur. Via to lodrette luftindtag guider Air Curtain fartvinden hen langs forhjulene, så den accelererede luftstrøm danner en slags ”gardin” foran hjulene. Disse innovative teknologier formindsker turbulenser og luftmodstanden, hvilket igen reducerer brændstofforbruget.

 • Aeroblade

  Bilens forhøjede D-stolper bagest betegnes Aeroblades. De bryder luftstrømmen og reducerer således mængden af turbulens bag bilen. Det er med til at reducere den samlede luftmodstand, hvilket påvirker både brændstofforbruget og CO2-udledningen. Samtidig giver Aeroblades bagenden et sportsligt og dynamisk look.

SMIDIGHED OG KOMFORT.

SMIDIGHED OG KOMFORT.

Kvik i bytrafikken, komfortabel på bilferien – BMW 2-serie Gran Tourer klarer det hele med stort overskud og garanterer ren køreglæde.
Altid på rette spor med den elektromekaniske servostyring, som sikrer direkte styreegenskaber og lige dele køredynamik og kørekomfort. Servostyringen er perfekt afstemt til den nye drivlinje og begejstrer med knivskarp retningsstabilitet, direkte respons samt suveræn komfort ved parkering og manøvrering.
Det variable sportsstyretøj med Servotronic sikrer direkte og smidige køreegenskaber med mindre styreindsats. Systemet arbejder med variable styretøjsudvekslinger, når du drejer på rattet. Derved forbedres køreegenskaberne ved sportslig kørsel og komforten ved parkering og manøvrering. Variabelt sportsstyretøj fås som ekstraudstyr.