ASSISTENTSYSTEMER I BMW 3-SERIE TOURING.

BMW Personal CoPilot Driver-assistentsystemer i BMW 3-serie Touring.

Jo mere du kan hellige dig selve kørslen, jo mere ren køreglæde vil du opnå. BMW 3-serie Touring kan derfor udstyres med en række hjælpere. Driving Assistant advarer dig mod mulige farer. Navigationssystem Professional guider dig hjemmevant, selv når du virkelig er på udebane. Og selv parkering bliver til en leg, når assistentfunktionen giver dig en hånd.

Read more

DRIVING ASSISTANT.

Udstyrspakken Driving Assistant kombinerer de kamerabaserede systemer vejstribealarm og afstandsalarm med persongenkendelse og City-bremsefunktion.
Vejstribealarmen arbejder ved hastigheder over 70 km/t, hvor den holder øje med vejstriberne og advarer dig med vibration i rattet, hvis bilen utilsigtet er på vej til at skifte bane. Advarslen udebliver naturligvis, hvis du forinden har aktiveret blinklyset for at tilkendegive et vognbaneskift.
Mens afstandsalarmen med City-bremsefunktion holder øje med den øvrige trafik, sørger persongenkendelsesfunktionen med City-bremsefunktion for at passe på fodgængerne. Hvis en forankørende bil pludselig bremser hårdt op, reagerer BMW 3-serie øjeblikkeligt, hvis afstandsalarmen er aktiveret. Systemet arbejder i flere trin. I første trin vises der et advarselssymbol i instrumentgruppen, i trin to begynder symbolet at blinke, samtidig med at der lyder et alarmsignal, og i tredje og sidste trin aktiveres bremserne let (ved hastigheder under 60 km/t). Persongenkendelsesfunktionen arbejder ved hastigheder mellem 10 og 60 km/t og udsender et alarmsignal i tilfælde af akut risiko for påkørsel. Hvis systemet advarer om en potentiel påkørsel, bliver bremserne samtidig kørt i stilling til hurtigere at kunne gribe ind. Hvis risikoen bliver til en reel fare, aktiverer systemet bremserne. Funktionen kan påvirkes af mørke og tåge.

 • Få mere at vide

AKTIV FARTPILOT MED STOP & GO-FUNKTION.

AKTIV FARTPILOT MED STOP & GO-FUNKTION.

Den aktive fartpilot med Stop & Go-funktion, radarbaseret afstandsalarm og bremseautomatik skruer højt op for komforten og sikkerheden, når du er på vej i tæt trafik. Systemet kan holde både den indstillede hastighed og den ønskede afstand til den forankørende. Bilen klarer selv at følge med trafikken og holde afstand til den forankørende, når du kører i rullekø, og bremser automatisk bilen helt ned til stilstand ved behov. Hvis en bil trækker ind foran dig, eller hvis du kommer lidt for tæt på den forankørende, tilpasser systemet automatisk din hastighed. Funktionen kan aktiveres ved hastigheder op til 210 km/t.
Stop & Go-funktionen tilpasser automatisk bilens hastighed til trafikken, evt. helt ned til stilstand, og kan derudover inden for et kort tidsvindue automatisk accelerere bilen op til den indstillede hastighed, når der igen er fri bane.
Hvis en forankørende bil bremser hårdt, reagerer din BMW øjeblikkeligt, når afstandsalarmen er aktiveret. Bilen advarer dig først med et advarselssymbol, dernæst med et blinkende symbol og et alarmsignal, og i sidste instans ved automatisk at bremse kraftigt.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW Head-Up Display i fuld farve projicerer alle kørselsrelevante oplysninger op i førerens øjenhøjde, så han eller hun kan koncentrere sig fuldt og helt om at køre bilen. Du kan bl.a. få vist speedometer og – afhængigt af bilens øvrige udstyr – navigationsanvisninger, Speed Limit Info om hastighedsgrænser og overhalingsforbud, lister fra bilens telefon- og underholdningselektronik samt indhold og advarsler fra bilens assistentsystemer.
Symbolerne, der projiceres op på forruden, står knivskarpt i høj opløsning og i fuld farve. Projektionen synes at stå ca. 2,3 m foran bilen, hvilket er den optimale afstand i forhold til at kunne aflæse oplysningerne hurtigt, nemt og uden at distrahere fra trafikken.
Lysstyrken tilpasser sig automatisk efter lysforholdene, og displayet har desuden både dag- og natfunktion. Højden på projektionen kan også indstilles, så forskellige førere af bilen kan have samme glæde af systemet. Du kan også vælge, hvilke oplysninger du vil se ud over speedometeret og advarslerne fra assistentsystemerne.

PARKERING.

Som ekstraudstyr kan BMW 3-serie Touring udstyres med intelligente systemer, der gør det lettere at parkere og manøvrere bilen rundt. Nyttige hjælpefunktioner såsom bakkamera, parkeringsassistent og Surround View gør parkering til en komfortabel manøvre – ikke mindst når udsynet er dårligt, eller når der ikke er meget plads at gøre med.

 • Bakkamera

  Med et bakkamera kan du se området bag ved bilen i kontroldisplayet, når du manøvrerer bilen på plads. Bakkameraet sikrer bedre overblik ved baglænskørsel, parkering og ved hastigheder under 15 km/t.
  I kontroldisplayet kan du se hjælpelinjer og tydelige forhindringsmarkeringer, som viser dig, om pladsen er stor nok til bilen – og så guider de dig til den perfekte parkering hver gang. Ved fuldt ratudslag viser displayet røde linjer, som angiver bilens vendediameter, og grønne kørelinjer, der ændrer sig, når du drejer på rattet.
  Bakkameraet slukker automatisk, når du har bakket ti meter, eller når bakhastigheden når over 15 km/t. I kombination med et anhængertræk har bakkameraet en praktisk zoomfunktion, så du kan bakke helt tæt på en trailer uden hjælp udefra.

 • Parkeringsassistent

  Parkeringsassistentfunktionen gør det lettere at foretage både parallelparkeringer og parkeringer i bås. Systemet måler størrelsen på ledige parkeringspladser i forbifarten (maks. 35 km/t og maks. 1,5 m afstand til rækken af parkerede biler), uanset om du har aktiveret funktionen eller ej. Når der er fundet en tilstrækkeligt stor plads, behøver du blot at aktivere blinklyset, så overtager parkeringsassistenten styretøjet, mens du styrer parkeringen ved at vælge det rette gear og betjene speederen og bremsen. Instruktioner i kontroldisplayet og lydsignaler guider dig gennem parkeringen.
  Når du langsomt nærmer dig en forhindring, aktiveres parkeringsassistenten automatisk ved hjælp af funktionen ”Auto PDC”. Systemets funktionalitet omfatter også parkeringshjælp, når du ønsker at parkere på tværs af kørebanen. Her hjælper PDC også med advarselssignaler, når sikkerhedsafstanden til siden overskrides. På denne måde mestres enhver parkeringsmanøvre sikkert og let.
  Når du parkerer bilen uden hjælp fra parkeringsassistenten, holder parallelparkeringshjælpen øje med området ved siden af bilen ved hjælp af en række ekstra sensorer, og eventuelle forhindringer vises i kontroldisplayet. Du kan således slappe helt af og nyde den ekstra sikkerhed ved parkering.

 • Surround View

  Surround View omfatter de kamerabaserede funktioner Top View, Side View og bakkamera. Indbyggede kameraer i sidespejlene og et bakkamera giver dig 270° udsyn rundt om bilen.
  Top View giver dig overblik over området ved døren og ved siden af bilen, så du kan manøvrere bilen sikkert på plads. Side View gør kørslen mere sikker ved uoverskuelige udkørsler eller i kryds med dårlige oversigtsforhold. To digitale kameraer i hver side af bilens forende giver dig et billede af, hvad der foregår foran bilen. På denne måde kan du orientere dig om trafikken til siden og reagere i tide. Funktionen Side View slår automatisk fra ved hastigheder over 15 km/t. Du kan skifte frit mellem de tre funktioner bakkamera, Top View og Side View og aktivere den kamerafunktion, der bedst kan hjælpe i situationen.
  Kamerasystemerne aktiveres automatisk, når du sætter bilen i bakgear, trykker på PDC-knappen eller Side View-knappen. Billedet vises i kontroldisplayet.

NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL.

Navigationssystemet Professional har et slankt design og tilbyder et suverænt udvalg af tjenester: Det enkle og brugervenlige navigationssystem er perfekt integreret i bilen og omfatter betjeningskonceptet iDrive og iDrive Touch-controlleren. Systemet omfatter håndfri telefoni med USB-stik og stemmestyring, radio BMW Professional med dvd-drev samt 20 GB harddiskplads til musikfiler. Systemet er desuden forberedt til Real Time Traffic Information (RTTI). Det indbyggede 8,8 tommer store LCD-farvedisplay med skærmopdelingsfunktion (hovedskærm og hjælperude) er designet til at tilbyde den bedst mulige læsbarhed og til at være så overskueligt som muligt. iDrive Touch-controlleren med genvejstaster, otte favorittaster og stemmestyring sikrer enkel og intuitiv betjening med muligheden for at angive adresser ved at skrive direkte på controllerens berøringsfølsomme overflade, ved hjælp af genvejstasterne, favorittasterne, stemmestyring eller touchskærmen. Seks interaktive ruder med dynamisk indhold. Takket være den tredimensionelle kortvisning, der anvender satellitbilleder som kortbaggrund – med fotorealistisk gengivelse af udvalgte seværdigheder – bliver navigation til en spændende visuel oplevelse.
Kortopdateringer er gratis hos din BMW forhandler i tre år. Inden for rammerne af BMW ConnectedDrive opdaterer systemet automatisk kortet i en periode på tre år og op til fire gange årligt. Gælder kun i udvalgte lande i Europa.

 • iDrive Touch-controller

  Betjeningen foregår intuitivt via iDrive Touch-controlleren med en berøringsfølsom overflade, hvorpå du med en finger kan skrive adresser til navigationssystemet. Genvejstaster, otte favorittaster samt stemmestyring er ligeledes med til at lette betjeningen. 3D-kortvisningen med mulighed for satellitbilleder som baggrund og udvalgte seværdigheder i fotorealistisk gengivelse gør det til en fascinerende visuel oplevelse at bruge bilens navigationssystem.

BLINDVINKELASSISTENT.

BLINDVINKELASSISTENT.

Blindvinkelassistenten anvender radarteknologi til at spotte biler, der kører i din blinde vinkel eller nærmer sig i yder- eller inderbanen. Funktionen virker ved hastigheder over 20 km/t og viser dig et trekantet advarselssymbol ved sidespejlene, der advarer dig om trafik i din blinde vinkel. Hvis vognbaneskiftet alligevel forsøges gennemført, og blinklyset tændes, optrappes advarslen om den kritiske situation med vibration i rattet, og advarselssymbolet blinker.

SPEED LIMIT INFO INKL. OVERHALINGSFORBUDSINDIKATOR

SPEED LIMIT INFO INKL. OVERHALINGSFORBUDSINDIKATOR

Så er du på den sikre side. Speed Limit Info med advarsel om overhalingsforbud viser dig, hvor hurtigt du må køre, og om du må overhale på den aktuelle strækning. Du får vist disse oplysninger i bilens informationsdisplay i instrumentgruppen. Et specialudviklet kamera i bakspejlet er i stand til at aflæse de relevante vejtavler i forbifarten. Data fra navigationssystemet flettes via en styreenhed sammen med kamerabillederne, hvorefter oplysningerne behandles elektronisk. Systemet kan også tage højde for input fra fx bilens regnsensor og således også vise begrænsninger, der er afhængige af særlige forhold – eksempelvis hastighedsbegrænsninger i vådt føre.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

Med BMW Selective Beam om bord øger du både sikkerheden og komforten ved kørsel efter mørkets frembrud. Dette udstyr giver dig det bedst mulige udsyn om natten uden at blænde dine medtrafikanter. Systemet registrerer andre trafikanter tidligt og blænder derefter målrettet ned for den del af lyskeglen, der ellers ville kunne blænde dem. Lygterækkevidden på mere end 400 m sikrer, at du kan få øje på farer tidligere, hvilket øger køresikkerheden.