SLIP ALDRIG TRAFIKKEN AF SYNE.

Assistentsystemer i BMW M5 Sedan.

Som fører af BMW M5 Sedan kan du ikke alene nyde de fremragende oversigtsforhold og den perfekte betjeningsergonomi, men også gøre brug af innovative assistentsystemer, som aflaster dig og dermed gør kørslen endnu mere sikker.

iDrive Touch-controller.

Med udstyret iDrive Touch-controlleren har du fuld kontrol over iDrive-systemet med kun en enkelt finger. Controlleren har en indbygget touchpad, som du kan anvende til at ”indtaste” fx adresser til navigationssystemet ved blot at tegne bogstaver og tal med fingeren.
Du kan derudover betjene en lang række andre funktioner, foretage indstillinger og scrolle gennem lister. Betjeningen via følesansen er meget nem og intuitiv, hvilket er ekstremt vigtigt, da du som fører af bilen for alt i verden ikke må miste koncentrationen og dermed overblikket over trafikken. Alle funktioner, der betjenes via controlleren, vises i kontroldisplayet.

BMW HEAD-UP DISPLAY MED M PROFIL.

BMW Head-Up Displayet i fuld farve og med M profil projicerer kørselsrelevante oplysninger direkte op i dit primære synsfelt og hjælper dig dermed med at holde koncentrationen.
Afhængigt af bilens udstyrsniveau kan du få vist kørselsvejledninger fra navigationssystemet, meddelelser fra Check Control-systemet og advarsler fra Speed Limit Info inkl. overhalingsforbudsindikator. Du kan også vælge at få vist infotainment-meddelelser såsom oplysninger om radiostationer og musiknumre samt poster i telefonbogen og opkaldslister.
Symbolerne, der projiceres op på forruden, står knivskarpt i høj opløsning og i fuld farve, så fx trafiktavler afbildes meget realistisk. Selve displayvisningen kan justeres i højden, så den altid passer perfekt til den pågældende fører af bilen. Vær opmærksom på, at solbriller med polariseret glas reducerer synligheden af BMW Head-Up Display i fuld farve.
Displayets kontrast tilpasser sig automatisk efter lysforholdene, og systemet har desuden dedikerede dag- og natprofiler. Lysstyrken kan konfigureres via iDrive. Du kan også vælge, hvilke oplysninger du vil se ud over speedometeret og advarslerne fra assistentsystemerne.

BMW NIGHT VISION.

Det øger sikkerheden ved kørsel om natten. Ekstraudstyret BMW Night Vision fra BMW ConnectedDrive kan se ud i natten og advare om farer, der befinder sig uden for forlygternes rækkevidde.
Et termisk kamera i dobbeltnyren sender billeder af personer eller dyr på vejen op til kontroldisplayet i kabinen.
En sikker og lys ide. Så snart det infrarøde fjernlys registrerer fodgængere eller dyr i mørket, der er på kollisionskurs med bilen, retter systemet to separate lyskegler mod dem, som gør dem synlige uden at blænde dem. Lyset er en effektiv måde at advare både bilens fører og fodgængeren om den potentielt farlige situation.
Du får også en advarsel, hvis funktionen varmebillede er aktiveret i multifunktionsdisplayet eller i BMW Head-Up Displayet i fuld farve. Ved akut fare for at påkøre en person eller et dyr lyder der desuden et alarmsignal, og bremserne sættes i højeste bremseberedskab.
BMW Night Vision med Dynamic Light Spot er en innovativ teknologi fra BMW ConnectedDrive.

BMW SELECTIVE BEAM.

Med BMW Selective Beam om bord øger du både sikkerheden og komforten ved kørsel efter mørkets frembrud. Dette udstyr giver dig det bedst mulige udsyn om natten uden at blænde dine medtrafikanter.
BMW Selective Beam registrerer andre trafikanter tidligt og blænder derefter målrettet ned for den del af lyskeglen, der ellers ville kunne blænde dem. Lygterækkevidden på mere end 400 m sikrer, at du kan få øje på farer tidligere, hvilket øger køresikkerheden.

KAMERASYSTEMER.

Nyd udsigten: De indbyggede kamerasystemer i BMW M5 Sedan giver dig et bedre overblik ved fx udkørsler og andre uoverskuelige situationer.
Surround View omfatter bakkamera samt kamerafunktionerne Top View og Side View, som giver dig et 270° panoramaoverblik over bilens omgivelser. Systemet hjælper dig med at manøvrere, når pladsen er trang, eller hvis udsynet er meget dårligt.
Bakkamera med Top View anvender tre kameraer i sidespejlene og bag på bilen til at give dig perfekt overblik over området på siden af og bag ved bilen. Ved parkering ser bilens fører bilen fra et fugleperspektiv i kontroldisplayet – med præcis angivelse af bilens position. På denne måde har du det fulde overblik over både vejmarkeringer og skjulte forhindringer.
Side View gør det muligt at se, hvad der foregår til højre og venstre for bilens forende, når du fx kører ud fra en port.
Du kan vælge mellem de tre muligheder bakkamera, Surround View og Side View og aktivere det kamera, der passer i situationen. De valgte kamerabilleder vises altid i bilens kontroldisplay.

ACTIVE PROTECTION.

Active Protection, den præventive passagerbeskyttelse fra BMW ConnectedDrive, omfatter en række sikkerhedskomponenter i BMW M5 Sedan,
I situationer, der kan påvirke kørselssikkerheden, strammes sikkerhedsselerne på forsæderne proaktivt (ved behov), og hvis bilen er udstyret med komfortsæder, rejses ryglænet på passagersædet op, og sideruderne samt et evt. soltag lukkes. En kritisk situation er eksempelvis en katastrofeopbremsning eller voldsom over- eller understyring.
Hvis bilen er udstyret med teknologien afstandsalarm eller afstandsalarm med bremsefunktion, kan systemet endvidere identificere en eventuel fare for påkørsel af forankørende eller standsede biler inden for systemets arbejdsområde.
I tilfælde af en ulykke kan systemet i visse tilfælde også bringe bilen til standsning, uden at bilens fører behøver at gribe ind. På denne måde er det muligt at reducere risikoen for yderligere og eventuelle følgeskader.
Funktionen Attention Assist holder desuden øje med tegn på begyndende træthed eller uopmærksomhed hos bilens fører, fx på lange, monotone strækninger. Hvis systemet registrerer disse tegn hos bilens fører, viser kontroldisplayet en anbefaling om, at det er på tide at holde en lille pause fra rattet.