EFFEKTIVITET I BMW X5.

EfficientDynamics-teknologier.

Den kraft og effektivitet, der kendetegner BMW X5, skyldes flere ting: Nøjsomme diesel- og benzinmotorer, avanceret aerodynamik samt en bred vifte af innovative BMW EfficientDynamics-teknologier.

Læs mere

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Maksimal performance og et lavt forbrug.

Hvad enten målet er maksimal ydelse eller minimalt forbrug, så drejer det sig hos BMW i sidste ende altid om ren køreglæde.
BMW EfficientDynamics er navnet på den strategi fra BMW, som sigter mod at reducere forbruget af brændstof og mængden af udledning, samtidig med at køredynamikken og køreglæden maksimeres. Der er tale om teknologier, som omfatter motor og drivlinje, energistyring og bilkonceptet som helhed – og de er standard i alle nye BMW modeller.
Den nyeste generation af benzin- eller dieseldrevne BMW TwinPower Turbo-motorer er garant for endnu højere ydelse og samtidig endnu lavere forbrug. Optimeret aerodynamik og intelligent brug af letvægtskonstruktioner bidrager ligeledes til at forbedre effektiviteten. Sidstnævnte sænker ikke kun bilens totalvægt, men forbedrer også hele karrosseriets stivhed. Intelligent letvægtskonstruktion betyder hos BMW at anvende det rigtige materiale det rigtige sted, for hver eneste materiale har sine unikke styrker. BMW er blandt de teknologisk førende bilkonstruktører og anvender som den eneste storserieproducent det ekstremt lette og samtidig ekstremt stærke materiale kulfiber (CFRP) i sine biler. Samtidig har BMW fokus rettet mod fremadpegende fremdriftsformer såsom BMW eDrive-teknologien i de 100 % eldrevne biler eller Plug-in Hybrid-biler.

BMW X5 eDrive.

I BMW X5 eDrive forenes den innovative EfficientDynamics-motorteknologi BMW eDrive for første gang med det intelligente firehjulstræk BMW xDrive. Kombinationen af en 4-cylindret BMW TwinPower Turbo-forbrændingsmotor og en elmotor på 95 hk (70 kW) begejstrer med en køreglæde, der kendetegner alle biler af mærket BMW, samtidig med af BMW xDrive er garant for uovertruffen dynamik. Alt imens opnår den dynamiske duo imponerende effektivitet: Med et EU-gennemsnit på over 3,8 l/100 km km/liter er det ikke blot det gennemsnitlige brændstofforbrug, som er eksemplarisk lavt for et køretøj i denne klasse – CO2-udledningen på under 90 gram pr. kilometer sætter også nye standarder. Derudover kan man styre bilens køreegenskaber individuelt via de forskellige kørselsfunktioner. Ved 100 % eldrevet og dermed lokalt udledningsfri kørsel kan man tilbagelægge op til 30 km – med en hastighed på op til 120 km/t.

 • Klarer alle hverdagens udfordringer

  BMW Concept X5 eDrive forsynes med elektrisk energi fra et (litium-ion) højvoltbatteri, som er placeret under det plane bagagerumsgulv og dermed ikke optager værdifuld plads. Derfor behøver man ikke at gå på kompromis med fleksibiliteten i kabinen, og pladsen i bagagerummet er næsten på højde med pladsen i en konventionel BMW X5. Højvoltbatteriet oplades nemt og hurtigt via BMW Wallbox. Alternativt man bilen også oplades ved hjælp af et gængs 230-V-udtag eller ved en offentlig ladestation.
  Udvendigt skaber designelementer som f.eks. dobbeltnyren og luftindtagene i farven BMW i Blue, som er specielt udviklet til BMW i, samt aerodynamisk optimerede, 21 tommer store letmetalfælge en spændende kontrast til karrosserifarven Silverflake metallak.

KØREPROGRAMMET ECO PRO.

Når du aktiverer køreprogrammet ECO PRO, trimmer du bilen til en mere forbrugsorienteret profil, hvor du afhængigt af din kørestil kan sænke brændstofforbruget med helt op til 20 %, ifølge en intern forbrugsmåling foretaget af BMW.
Teknologierne coasting, Route-Ahead Assistant og ECO PRO Route (begge kun med navigationssystem Professional) kan skære endnu 5 % af forbruget. Speeder- og gearkassekarakteristikken samt gearskiftepunkterne optimeres, mens varme- og klimaanlægget tilpasses forbrugsoptimeret. I kontroldisplayet kan du følge med i, hvilke teknologier fra BMW EfficientDynamics der er aktive og sænker brændstofforbruget. Du kan endvidere få situationsafhængige ECO PRO-tips til, hvordan du kan optimere din kørestil.
Køreprogrammet ECO PRO indeholder endvidere en særlig teknologi: Den såkaldte coasting-funktion (på dansk ”køre på frihjul”) kobler motoren fra resten af drivlinjen ved hastigheder mellem 50 og 160 km/t, så snart bilens fører løfter foden fra speederen og ikke træder på bremsen.
Et andet højdepunkt er funktionen Route-Ahead Assistant, som kan aktiveres i kombination med navigationssystem Professional. Denne assistentfunktion anvender navigationssystemets kort til at forudse sving, småbyer, rundkørsler, T-kryds, hastighedsbegrænsninger og motorvejstilkørsler på den valgte rute og kan således give dig gode råd til, hvornår du med fordel kan slippe speederen. Assistentfunktionen Route-Ahead Assistant er desuden koblet sammen med coastingfunktionen.
Køreprogrammet ECO PRO har også funktionen ECO PRO Route, som sammen med nyeste generation af navigationssystem Professional ud fra en række parametre såsom kørestil, trafikale forhold og vejforhold kan beregne den mest effektive rute. I bilens computer kan du få vist, hvor mange kilometer du har sparet dig til ved hjælp af køreprogrammet ECO PRO.

AERODYNAMIK.

Bilen er designet med filosofien bag BMW EfficientDynamics som forbillede. Især det aerodynamisk optimerede frontskørt og bilens bund overbeviser med innovative nyheder, som reducerer luftmodstanden og brændstofforbruget.

 • Air Curtain og Air Breather

  Frontskørtet bringer filosofien bag BMW EfficientDynamics synligt til udtryk. Det integrerede Air Curtain leder fartvinden hen langs hjulkasserne via to lodrette indtag. De giver luftstrømmen mere fart på, så den skaber et ”skjold” af luft foran hjulene. Teknologien Air Breather kanaliserer derudover fartvinden hen langs forhjulene. Disse innovative teknologier formindsker turbulenser og luftmodstanden, hvilket igen reducerer brændstofforbruget.

 • Kølerspjældstyring

  Teknologien kølerspjældstyring måler permanent motorens behov for køling og åbner eller lukker tilsvarende en række kølerspjæld i bilens køler. Det forbedrer blandt andet bilens aerodynamik, men medvirker også til, at motoren hurtigere bliver driftsvarm, hvilket er godt for økonomien.

 • Bagspoiler og Aeroblade

  Bagspoileren på tagkanten og det tilhørende Aeroblade skaber i fællesskab en ekstremt effektiv såkaldt brydningskant. Ved at definere og styre luftstrømmen ved bilens bagende er det muligt at reducere turbulenser og undertryk til et minimum.

BMW X5 sDrive25d.

BMW X5 sDrive25d er modelrækkens mest effektive variant. I stedet for firehjulstræk er BMW X5 sDrive25d udstyret med klassisk baghjulstræk. De vægtfordele, som det naturligt medfører, udmønter sig i særligt fornemme forbrugs- og udledningsværdier.
BMW X5 sDrive25d yder 231 hk (170 kW) og byder på masser af køredynamik, dog uden at det koster på forbrugskontoen. Værdierne 18,9 km/liter og 139 g CO2 pr. kilometer er intet mindre end imponerende. Det lave forbrug til trods nås 100 km/t efter kun 7,7 sekunder.

EURO 6-UDLEDNINGSKRAV.

De fremtidspegende teknologier i motorerne i BMW X5 overholder allerede i dag de restriktive Euro 6-udledningskrav som standard.
Motorerne fra BMW har været toneangivende siden 1917, ganske enkelt fordi vi er motorkonstruktører mere end noget andet. Det beviser motorerne i BMW X5 på imponerende vis. Med imponerende ydelse, spontan respons og forbilledlig gangkultur, der opfylder alle krav til kultiveret kørekomfort.
Alle dieselmodeller er desuden fremtidssikrede med BluePerformance-teknologien som standard. Denne teknologi optimerer udledningsværdierne fra de dieseldrevne motorer. Ud over komponenterne dieselpartikelfilter og oxidationskatalysator sørger en NOx-katalysator for, at kvælstofilteniveauet i udstødningsgassen reduceres yderligere. Derudover anvendes en særlig teknologi til nedbrydning af kvælstofilter: En SCR-katalysator (SCR = Selective Catalytic Reduction) med AdBlue-indsprøjtning. En kemisk reaktion, der udløses ved indsprøjtning af urinstofopløsningen AdBlue, sørger for, at udledningen af kvælstofilter reduceres markant. Du er således på vej i en af verdens reneste dieseldrevne biler og med et konsekvent lavt udledningsniveau, som overholder kravene i Euro 6-standarden.