BMW - Intelligent opladning

INTELLIGENT OPLADNING REDUCERER BELASTNINGEN AF ELNETTET.

Intelligent opladning reducerer belastningen af elnettet.

OPLAD FOR MILJØET.

Aktuelt afprøves den nyeste teknologi intelligent opladning i BMW i3 for at reducere belastningen af elnettet og dermed mindske afhængigheden af fossile reservekraftværker. BMW samarbejder derfor med den tyske elnetleverandør Tenne T om at udvikle den nyeste opladningsteknik.


Der kører flere og flere elbiler og plug-in-hybrider rundt på vejene, og udviklingen ser ikke ud til at aftage, tværtimod. Efterhånden som flere biler skal oplades, øges også belastningerne på elnettet, hvilket kan føre til mangel på grøn elektricitet og fossile reservekraftværker må hjælpe til.


Arbejd sammen med elnettet.
Derfor udvikler BMW den nyeste teknologi intelligent opladning, der arbejder sammen med elnettet, og kan mærke, når det bliver overbelastet.

 

Sådan virker det:

  • Effekten i batteriet tilpasses og reduceres for derefter at forøges, lige så snart elnettets belastning igen bliver normal.
  • Den elektricitet, som frigøres, kan i stedet bruges til at balancere elnettet. På den måde hjælper den nye opladningsteknologi til at minimere afhængigheden af fossile reservekraftværker.


Succes i USA.
Den nyeste teknologi med intelligent opladning har været en succes i USA og skal nu afprøves i Tyskland. Teknologien findes som standard i BMW i3, men målet er at tilbyde intelligent opladning i endnu større målestok.


Vil du vide mere? Følg linket, og fordyb dig (bemærk: tekst på engelsk).

Læs mere
Bliv fuldt opladet.

BLIV FULDT OPLADET.

Vi svarer på dine spørgsmål og giver dig alt hvad du har brug for at vide om opladning.
eAcademy

eACADEMY.

Vil du vide mere? Få gode råd og seneste nyt om elbiler og plug-in-hybrider.