BMW iX3

BÆREDYGTIG KØREGLÆDE MED BMW iX3.

BÆREDYGTIG KØREGLÆDE MED BMW iX3.

Den nye BMW iX3 fokuserer på både køreglæde og bæredygtighed. Ud over det store antal intelligente funktioner så som alarm, hvis du indtaster en destination, som dit batteri ikke strækker til, samt forslag til steder, hvor du kan lade langs ruten, er bilen, og især batteriet og dets kapacitet, fremstillet med tanke på miljøet. Batteriet er desuden 30% mere effektivt end i de eksisterende BMW elbiler, og det benytter mindre kobolt end tidligere generationer.

Mindre mængde kobolt i batteriet.

BMW iX3 er den første model, der leveres med BMWs femte generation af elektrisk drivline. Den elektriske drivline i form af elmotorer, gear og effektelektronik er udviklet til maksimal effektivitet og køreglæde, men udviklerne har også undgået at benytte sjældne jordart-metaller. I batteriet har man også reduceret andelen af kobolt med to tredjedele i forhold til tidligere generationer af batterier. Som en del af forsyningskæden er det også BMW selv, der står for forsyningen af kobolt og litium til produktionen. Metallerne udvindes i Marokko og Australien med etiske krav til, hvordan arbejdet udføres.

Læs mere
BMW iX3 - 30% mindre koldioxidutsläpp
BMW iX3 - 30% mindre koldioxidutsläpp

30% mindre kuldioxidudslip med BMW iX3.

Bæredygtighed er et vigtigt fokusområde for BMW, og derfor klimadokumenterer BMW Group sine elektrificerede modellers klimaaftryk, fra råvareudvinding til anvendelse. Det viser, at kuldioxidudslippet for en BMW iX3 i hele dens livscyklus reduceres med 30% ved brug af europæisk elmix og med hele 60%, når bilen lades med grøn el. Dette i sammenligning med en BMW X3 xDrive20d.

Helt som for BMW i3 kan også batteriet i BMW iX3 få forlænget levetid som en ”stationary battery pack”, efter at det først er brugt i bilen. Dele af de gamle batterier genanvendes også til at producere nye.

 

Læs mere

Kun grøn el når femtegenerations-batterier produceres.

At reducere CO2-udslippet ved batteriproduktionen er en vigtig sag for BMW, og med BMW iX3 går starten på et løfte fra BMWs producenter om, at de kun vil bruge grøn el, når de producerer femtegenerations-batterier, altså det batteri der benyttes i BMW iX3. Desuden er det nye batteri 30% mere effektivt end i de eksisterende elektriske BMW modeller.

Tanken er, at flere modeller, så som BMW iX og BMW i4, også skal have dette batteri. Og i kraft af den større anvendelse vil skiftet til grøn el indebære, at der vil blive sparet mere end 10 millioner ton CO2 i løbet af de kommende ti år. Til sammenligning er det omtrent det samme, som en by som München udleder hvert år.

Læs mere

Genvinder energi hver gang du bremser.

Desuden genvinder bilen energi, hver gang du bremser, idet den omdanner bevægelsesenergien til strøm, der tilføres batteriet, der driver elmotoren. Den kan desuden indstilles til fire forskellige funktioner for at give større muligheder til personlig tilpasning og komfort.

Læs mere

GLEM IKKE AT TILMELDE DIG VORES NYHEDSBREV.

Sæt dig i førersædet - få de seneste nyheder først.

Læs mere
BMW iX3

ALT OM BMW iX3.

Lær mere om vores elektrificerede biler.

LÆR MERE OM VORES ELEKTRIFICEREDE BILER.