Kvinna pekar med handen på skärmen

INTERAKTIV OG PERSONIFICERET TEKNIK I DEN NYE BMW iX.

For første gang i BMW’s historie ser vi, hvordan teknikken bag IPA (Intelligent Personal Assistant) visuelt vækkes til live i den nye BMW iX. Teknikken er en integreret funktion i BMW’s iDrive-system med evnen til at give dig en næsten menneskelig interaktion ude på vejen.

Læs mere
INTERAKTIV OG PERSONIFICERET TEKNIK I DEN NYE BMW iX.

BMW satte en ny industristandard, da iDrive betjenings- og infotainmentsystemet havde premiere i BMW 7-serien for 20 år siden. Ved lanceringen af ​​BMW 7-serien i 2001 blev kabinen raffineret for knapper og håndtag. I stedet blev der monteret en farveskærm i instrumentpanelet og et drejehjul i midterkonsollen. Det multifunktionelle system hedder iDrive og giver føreren store muligheder for at kontrollere bilens indstillinger, underholdning, navigation og andre funktioner. I forbindelse med lanceringen af ​​BMW iX senere i 2021 når systemet nye højder i interaktionen mellem bil og chauffør.

Læs mere

Bro mellem menneske og maskine.

IPA er den ultimative medpassager, som du kan tale med om næsten alt. Har du brug for at reservere bord på byens bedste restaurant? IPA søger efter de muligheder, der passer dig og guider dig lige til døren. Med dens digitale personlighed kan du etablere et sikkert forhold til assistenten ved at interagere og stille spørgsmål. Den kan let fortælle dig, hvordan din bil har det, og hvilke funktioner den har. Hvis du føler dig stresset, kan den gøre køreoplevelsen mere behagelig ved at indrette bilen med en harmonisk og behagelig belysning og afslappende musik. Giv den også et kaldenavn at svare på - så er det kun fantasien, der sætter grænserne.

Læs mere
IPA

Teknik bygget på kropssprog.

Den nye generation af IPA foretager en diskret, men effektiv entre i dit synsfelt: Glødende partikler på skærmen bringes til live og kommunikerer følelser ved at henvende sig til føreren. Blandt de tusindvis af forskellige ideer blev dette minimalistiske design, skabt i BMW Design Development, valgt.

 

"Et afgørende øjeblik i projektet var erkendelsen af, at vi ikke behøvede at nærme os teknologien bag Intelligent Personal Assistant fra et teknisk eller designperspektiv. I stedet er innovationen baseret på rigtige mennesker og deres ikke-verbale kommunikation,” sagde Jessica Covi, Experience Design Lead hos BMW, som også er en del af Intelligent Personal Assistant-udviklingsteamet. "Fra det øjeblik fokuserede vi på tredimensionelt bevægelsesdesign." IPA’s kernepersonlighed blev inspireret af en ny æra af Sherlock Holmes à la Benedict Cumberbatch og James Bonds moderne Q (Ben Whishaw): "Altid strålende og beslutsom, men med et smil på læben."

 

Til de første eksperimenter brugte holdet et 3D Kinect-videokamera, hvor deltagerne blev filmet og besvarede spørgsmål ved hjælp af kropssprog. "Vi havde også en hvid animeret kasse, der bevægede sig indad og sporede og kopierede rigtige menneskers kropssprog - en af ​​mange inspirationskilder for Intelligent Personal Assistant," forklarer Covi.

Læs mere
Jessica Covi
"Teknologi er endnu bedre, når den overrasker dig"
Jessica Covi, Experience Design Lead hos BMW og en del af udviklingsteamet for Intelligent Personal Assistant.
BMW iX

Menneskeliggjort innovation er fremtiden.

For BMW Design Team vil menneskelig adfærdsmæssig design fortsat være i fokus. "Vi går ind i en ny æra med oplevelsesdesign baseret på aspektet menneskeliggjort teknologi," siger Covi. ”Fordi teknologien er endnu bedre, når den overrasker dig. Det er det, vi arbejder på."

 

Designerne udfører et solidt og grundlæggende arbejde med at kortlægge alle aspekter af kunderejsens behov. Som chauffør eller passager i en BMW skal du altid føle dig godt tilpas. Den samme filosofi gælder for, at interaktionen med Intelligent Personal Assistant finder sted på en naturlig og intuitiv måde. "Den er baseret på adfærdsmønstre, der ikke behøver at blive lært fra grunden, men som allerede beherskes," forklarer Covi.

 

Når BMW iX lanceres senere på året, overtager den rollen som BMW’s teknologiske flagskib. Således bliver BMW iX også den første model med den næste generation af BMW iDrive.

Læs mere
ALT OM BMW iX

ALT OM BMW iX.

eAcademy

eACADEMY.

Vil du vide mere? Få gode råd og seneste nyt om elbiler og plug-in-hybrider.