Ultrasnabbt bredband banar väg för intelligent teknik.

LYNHURTIGT BREDBÅND BANER VEJEN FOR INTELLIGENT TEKNIK.

LYNHURTIGT BREDBÅND BANER VEJEN FOR INTELLIGENT TEKNIK.

HVAD ER ULTRA WIDEBAND FOR NOGET?

BMW iX vil benytte Ultra Wideband-teknikken (UWB) til at fremme BMW Digital Key Plus. For bilejere over hele verden lover UWB-teknikken både øget sikkerhed og fleksibilitet for brugen af bilnøgler. Men hvad er Ultra Wideband egentlig, og hvordan fungerer det? Lad os inspirere dig om potentialet for UWB-teknikken, og hvordan den hjælper med at igangsætte BMW Digital Key Plus.

Læs mere

Hvad er Ultra Wideband-teknik?

 

Ultra Wideband er en trådløs kommunikationsprotokol med kort rækkevidde, der bruger radiobølger, ligesom Bluetooth eller wi-fi. Den forbedrer dog både applikationsmulighederne og sikkerhedsniveauerne drastisk i forhold til lignende radioteknik. Teknikken er ikke ny som sådan og bruges i dag mest i avanceret medicinsk udstyr og til anden professionel brug. Men takket være den tekniske anvendelse til mere dagligdags enheder som mobiltelefoner og ikke mindst biler vil den nu blive mere tilgængelig for slutbrugere. Brugen af teknikken vil variere, men for bilejere vil UWB's evne til en meget præcis lokalisering være dens primære funktion. Og helt konkret muliggør teknikken afstandslokalisering på op til 20 meter. UWB er på vej til at blive mere udbredt i dag, og de nyeste varianter af smartphones har allerede indbyggede chips med teknikken ligesom wi-fi og Bluetooth.

Læs mere
Econyl
Ultra Wideband

BMW Digital Key Plus – den intelligente bilnøgle

Lanceringen af BMW iX sammen med det nye tilvalg BMW Digital Key Plus bliver starten for alle BMW-førere på at kunne bruge en Digital Key med Ultra Wideband-teknikken.

 

Når du bruger BMW Digital Key Plus, byder BMW iX dig velkommen ved at tænde lygterne, når du nærmer dig bilen, og låser op, lige før du når dørhåndtaget – uden at du på noget tidspunkt tager din smartphone op af lommen. For at gøre dette vil UWB beregne afstanden til din telefon og automatisk genkende enhedens afstand fra bilen og derefter iværksætte forskellige ønskede handlinger.

 

 

Og endnu mere bekvemt er det, at du vil blive i stand til at starte motoren uden fysisk at skulle placere din telefon i smartphonerummet. Du skal bare sætte dig ind i bilen, og UWB-chippen vil genkende, at du ejer bilnøglen, hvorefter du trykker på start. Det bliver ikke lettere.

 

Under kørslen kan det trådløse opladningsrum oplade din smartphone ved induktion. Og hvis din smartphone er ved at løbe tør for strøm, kan du stadig låse din BMW iX op ved at holde smartphonen mod dørhåndtaget ved hjælp af NFC-teknik. *

 

* Tilgængeligheden ved strømbesparende tilstand afhænger af smartphonemodellen.

 

Læs mere
ALT OM BMW iX

ALT OM BMW iX.

eAcademy

eACADEMY.

Vil du vide mere? Få gode råd og seneste nyt om elbiler og plug-in-hybrider.