Laddhybrider renare än diesel.

PLUG-IN-HYBRIDER ER MERE MILJØVENLIGE
END DIESELBILER.

Plug-in-hybrider er mere miljøvenlige <br> end dieselbiler.

Er plug-in-hybrider mere miljøvenlige end diesel?

Plug-in-hybrid eller dieselbil - hvilken er bedst for miljøet? Vi foretog et studie med to BMWer, en plug-in-hybrid og en dieselbil, som derefter blev undersøgt og godkendt af det uafhængige testservicefirma TÛV Rheinland.

 

Resultatet? Plug-in-hybriden har 10 % mindre miljøbelastning end dieselmodellen. Hvis du desuden oplader plug-in-hybriden med vedvarende energi, stiger tallet til hele 53 %. 

Læs mere
BMW 330e Sedan

Test af bilernes livscyklus - fra produktion til genindvinding.

Vi udgik fra spørgsmålet: Har en plug-in-hybrid mindre miljøpåvirkning end en dieselmodel, hvis man ser over hele bilens levetid -– fra produktion til genanvendelse? To af vore biler blev anvendt i testen:

 

  • Plug-in-hybriden BMW 330e Sedan (2019-modellen).
  • BMW 320d (automatisk gearkasse og fircylindret dieselmotor).

 

I studiet blev alle dele i bilernes livscyklus medregnet - fra materialerne blev produceret og til de blev genbrugt. I testperioden er bilerne blevet kørt i henhold til et gennemsnitsmønster på 200.000 km.

Læs mere
Beviset: Laddhybrider renare än diesel.

Resultatet: 53 % lavere miljøbelastning for plug-in-hybriden.

I diagrammet for oven ser du, at plug-in-hybriden har 10 % mindre miljøpåvirkning end dieselmodellen. Men den store miljøgevinst opstår for den, som vælger at oplade sin bil alene med vedvarende energi, det vil sige energi, der fx er blevet skabt af sol, vind eller vand. På den måde bliver miljøaftrykket for plug-in-hybriden 53 % lavere end dieselmodellens.

 

Det er også interessant at se, hvordan begge modeller påvirker miljøet på forskellige tidspunkter i deres livscyklus.

Diagrammet nedenfor viser, at en plug-in-hybrid har større miljøpåvirkning i produktionsfasen, ca. 22 % af totalen sammenlignet med 18 %. Årsagen er, at plug-in-hybriden består af komponenter, som kræver større energiadgang at producere.

 

I opladningsfasen kræver hybriden større energiadgang, mens dieselbilen står for klart mest klimapåvirkning under selve kørslen. I genbrugsprocessen er begge alternativer sammenlignelige.

Læs mere
Laddhybrider renare än diesel - bilarnas livscykel.

Voksende forskel på modellerne.

Ifølge et nyere studie fra Bloomberg vil de elektrificerede bilers udslip reduceres med gennemsnitligt 3-10 % pr. år, mens benzin- og dieselbilers udslip reduceres med lige under 2 % pr. år. Med andre ord vokser forskellen mellem plug-in-hybriden og dieselbilen, hvad gælder miljøpåvirkning, mere og mere for hvert år. 

 

Men der findes tilfælde, hvor en dieselmodel kan være smartere end en plug-in-hybrid. Eksempelvis for personer, som kører længere strækninger uden mulighed for at oplade sin bil, kan en dieselbil, som tankes med klimaneutral biodiesel, være et mere fordelagtigt valg - både ud fra et økonomisk og miljømæssigt perspektiv.

Læs mere

Batteriernes andet liv.

Den vigtigste enkeltfaktor til at holde de genopladelige bilers miljøpåvirkninger nede er at sørge for, at batterierne fremstilles på en klimavenlig måde. BMW startede for to år siden et teknisk konsortium sammen med den svenske bilproducent Northvolt og den belgiske batteriudvikler Umicore. Målet er sammen at skabe en fuldstændig levedygtig miljøkæde for battericeller - fra produktion til genbrug.

Læs mere
PLUG-IN HYBRIDER – NÅR DU VIL NÅ ENDNU LÆNGERE

PLUG-IN-HYBRIDER – NÅR DU VIL NÅ ENDNU LÆNGERE

Plug-in-hybrider, som også kaldes ladehybrider, drives af to motorer: en elmotor og en forbrændingsmotor. Det gør bilen perfekt tilpasset til dig, der kører korte strækninger på hverdage, men samtidig ønsker at rejse længere væk, når der er behov for det. Batteriet kan oplades både under kørsel og på godkendte ladestationer.
eAcademy

eACADEMY.

Vil du vide mere? Få gode råd og seneste nyt om elbiler og plug-in-hybrider.