The 4 - magien sidder i linjerne

THE 4 - MAGIEN SIDDER I LINJERNE.

The 4 - magien sidder i linjerne.

Karakter i hver linje.

Den nye BMW 4-serie Coupé genbruger det klassiske coupé-look. Designet er karakteriseret af stærke og klare linjer med en nyreform inspireret af BMW’s historie. Designeren Seungmo Lim forklarer, hvordan følelser og dynamik skabes gennem et samspil mellem linjer, lys og konturer - og hvilke af elementerne fra konceptbilen, der afspejles i produktionsbilen.  

Seungmo Lim knæler foran bagpartiet på den nye BMW 4-serie Coupé. Fra loftet i det runde rum i BMW Research and Innovation Center (FIZ) oplyser lamper køretøjet som om det stod på en scene. Designeren peger fremad og forbi de tredimensionelle baglygter. ”Skråt bagfra er et af mine yndlingsperspektiver. Refleksionen af ​​den muskuløse bagskærm og den afbrudte vandrette hovedlinje mellem hjulbuerne definerer karakteren af ​​den nye coupé,” forklarer Lim. Set fra siden ser linjen ud til at være buet, men set ovenfra kurver den og tillader lys og skygger at danne en skarp karosseriside. Linjen halverer også køretøjets højde i to harmoniske dele og giver det en elegant mobilitet og dynamik, selv når køretøjet ikke er i bevægelse".

Den klare hovedlinje er et af de elementer, der findes i BMW Concept 4. Ved premieren på IAA 2019 skrev konceptbilen et nyt kapitel i coupéhistorien med en forhåndsvisning af den  kommende model, der skal produceres. Nu fortæller BMW 4-serie Coupé sin historie. Og det starter med skitser på et tomt, blankt stykke papir. 

Læs mere
Seungmo Lim - BMW 4-serie Coupé
The 4 - BMW 4-serie Coupe

”Konceptbilen er som en filmtrailer”.

”Med den nye BMW 4-serie Coupé ønskede jeg at designe en slående coupé med så få linjer som muligt,” siger Seungmo Lim. ”En bil er altid underlagt mange produktkrav inden for køretøjsdesign. Udfordringen for dem, der designer, er at skabe en unik og ønskelig bil inden for de gældnede rammer.”

Designet på BMW 4-serie Coupé ligner meget BMW Concept 4, selvom overfladerne og linjerne er helt forskellige. Men hvad præcist er forskellen i design mellem en konceptbil og en produktionsbil? En konceptbil er som en udtryksfuld filmtrailer på et haute couture modeshow, siger designeren. ”BMW Concept 4 skal repræsentere brandets designessens på en meget klar måde. I sidste ende gælder de samme regler ikke her som for en produktionsbil. Derfor er det muligt at gøre nummerpladen, lamper og sensorer enklere og fokusere på formen. Med BMW Concept 4 ville jeg fokusere på den elegante sportslighed i BMW Coupé. Den elegante motorhjelm, den lange akselafstand, den flydende taglinje, det korte overhæng: det viser silhuetten og proportionerne af BMW Coupé på en elegant og moderne måde."

Læs mere
”Før jeg laver den første skitse, forestiller jeg mig altid, hvordan bilen ville se ud i bakspejlet. Og den nye BMW 4-serie Coupé vil give et varigt indtryk ”.
Seungmo Lim BMW 4-serie Coupé

Når han designer en ny bil, starter Seungmo Lim altid med at forestille sig, hvordan kunden bliver mødt af bilen for første gang. På vejen, i et showroom eller i bakspejlet - det første syn på bilen skal gøre et varigt indtryk og sige: Wow! Det er en BMW. Jeg forestiller mig altid konceptbiler gennem lyskasterne på en scene. De, der ser, skal kunne forestille sig sig selv i fremtidens BMW,” forklarer Lim.

Der er tre forskellige kategorier af konceptbiler hos BMW. Dem, der har en visionær idé og skal illustrere designtænkning for brandets fremtid. Andre er nyfortolkninger af legendariske BMW klassikere med et moderne designsprog. Og BMW Concept 4 falder i kategorien konceptbiler baseret på produktionsbiler.

Læs mere

To coupéer, et DNA.

At alle linjer, ideer og konturer af det originale design ikke er inkluderet i den endelige version af modellen, er ikke noget tab for Seungmo Lim. ”Enhver udfordring indebærer også en mulighed. Det var helt vidunderligt for mig at genoverveje, udvikle og dermed forbedre formen på BMW Concept 4 til den nye BMW 4-serie Coupé.” Genfortolkningen af ​​den lodrette nyre var en ikonisk detalje i konceptbilens design og den nye BMW 4-serie Coupé. 

Læs mere
BMW 4-serie Coupé

Den lodrette nyre bliver en bro til fremtiden.

At designe en BMW er også at genopfinde over hundrede års varemærkehistorie igen og igen. Seungmo Lim går rundt om bilen og stryger over den tredje tagstolpe og sidelinje, før han peger på fronten af den nye BMW 4-serie Coupé. ”Vi har en stærk designhistorie. Et varemærke gør bilen genkendelig - og de dobbelte nyrer er et af vores klare ikoner. Men uanset hvad, skal designet af BMW genopfindes og oversættes til fremtiden igen og igen. For at tage et dristigt skridt fremad har vi taget historien til hjælp, da vi skabte den nye BMW 4-serie Coupé.”

Med de nye lodrette nyrers aflange form og kofangere citerer designet af den nye BMW 4-serie Coupé klassikere såsom BMW 328 og 3.0 CSi og henviser til BMW’s lange og vellykkede coupéhistorie.

Læs mere
Seungmo Lim BMW 4-serie Coupé
BMW 4-serie Coupé Forbidden red

Farven fortæller sin specielle historie.

Bildesign starter altid med linjer. For Seungmo er de billedrammen for enhver følelse. Og gennem den rigtige farve kan de intensiveres. "Farven former bilen," siger Lim og peger på BMW Concept 4. Den udtryksfulde farve "Forbidden Red" tydeliggør overfladens arbejde. Det betyder, at når overfladen på coupéen er i stærkt lys, bliver den blank rød, mens skyggeområderne præsenteres næsten som sorte, hvilket skaber spændende kontraster. Seungmo Lim kan allerede fra lermodellen se, hvordan lyset vil påvirke bilens silhuet. Med et par stænk vand vil sølvfolien på lermodellen være reflekterende, og konturerne bliver synlige.

 

"Hver farve har sin egen personlighed," siger Seungmo Lim, "men linjerne og kanterne på den nye BMW 4-serie Coupé vil vise sin unikke karakter, uanset hvilken farve bilen har." 

Læs mere
Lær mere om vores elektrificerede biler.

LÆR MERE OM VORES ELEKTRIFICEREDE BILER.