CONNECTEDDRIVE SERVICES.

BMW ConnectedDrive er en række intelligente tjenester og apps, som holder dig forsynet med oplysninger og underholdning under kørslen.

ConnectedDrive Services er nøglen til en verden af ren køreglæde, der tilkøbes som ekstraudstyr. De forbinder dig med alt det, som er vigtigt for dig og med de mennesker, du gerne vil have tæt på. Du kan desuden tilknytte en række andre tjenester fra BMW ConnectedDrive, fx Concierge Service, Internet eller Real Time Traffic Information.

Den innovative teknologi A4A (Apps for Automotive) fra BMW åbner desuden for anvendelsen af en lang række smartphone-applikationer i bilen via betjeningskonceptet i din BMW. Du kan køre på opdagelsesrejse, få tips til turen, tage kontoret med i bilen eller nyde de mange underholdningstilbud direkte i din BMW. Se dig omkring, og oplev løsningerne fra BMW ConnectedDrive.

Alfabetisk overblik over BMW ConnectedDrive.

Har du spørgsmål om BMW ConnectedDrive? Søger du et specielt udstyr? Eller har du brug for lidt flere oplysninger? Så kan du finde svaret i vores BMW ConnectedDrive-leksikon.

INTELLIGENT NØDOPKALD*.

Altid beredt.

Altid sikkert på vej. Du kan altid stole på de omfattende sikkerhedsteknologier, der er en del af din BMW. Men hvis uheldet er ude, er det godt at vide, at det intelligente nødopkald automatisk sørger for, at hjælpen er på vej. Så er du og dine passagerer sikret hurtig hjælp.

 

* Funktionen er klar til lancering i Danmark, men den teknologiske platform er endnu ikke til stede fra myndighedernes side.

HURTIG HJÆLP, HVIS UHELDET ER UDE.

BMW_nodopkald

Nødopkald.*

Nødopkaldsfunktionen sender automatisk et nødopkald til BMW Callcenter via en crash-sikret, indbygget telefonenhed i bilen, hvis bilens airbags udløses. Funktionen er helt uafhængig af en evt. medbragt mobiltelefon og fungerer i både ind- og udland. En specialuddannet medarbejder tager kontakt til dig, informerer redningstjenesten og yder telefonisk førstehjælp - i mange tilfælde endda på dit modersmål. Hvis du er på vej i Danmark, kontaktes 112 direkte.

Helt sikkert en god fornemmelse.*

Den samme forbindelse anvendes til at pinpointe bilens nøjagtige position samt andre relevante oplysninger såsom skadesrisiko, sædebelægning, bilmodel og bilens farve, så redningstjenesten kan nå at forberede sig på, hvad der venter dem. Du har også mulighed for at udløse nødopkaldsfunktionen manuelt, hvis du eksempelvis er vidne til en ulykke.

* Funktionen er klar til lancering i Danmark, men den teknologiske platform er endnu ikke til stede fra myndighedernes side.

BMW TELESERVICES.

Lad bilen om at tænke på service.

Næste olieservice, serviceeftersyn eller nye bremseklodser. Nu behøver du ikke længere selv huske på, hvornår det igen er tid til service. Det klarer BMW TeleServices for dig. Læn dig godt tilbage, og nyd turen. Bilen holder selv et vågent øje med, hvornår det igen er tid til service.

AUTOMATISK BMW TELESERVICE CALL.

BMW_serviceeftersyn

Serviceeftersyn.

Din BMW ved selv, hvornår den har brug for et eftersyn og af hvilke dele. Den kan også selv sende alle servicerelevante data til BMW. Indbyggede sensorer registrerer behovet for service og sender oplysningerne til os. På det autoriserede BMW værksted har de adgang til oplysningerne og kan således tilrettelægge næste serviceeftersyn så effektivt som muligt - allerede inden der er aftalt en dato med dig.

Service, der kommer som kaldet.

Service skal der til, men med BMW TeleServices behøver du ikke længere selv holde styr på, hvornår det igen er ved at være tid. Din BMW registrerer automatisk, hvornår den har behov for service og sender alle servicerelevante data i forvejen til BMW. Du kan også selv foretage et BMW Teleservice Call for at aftale tid til serviceeftersyn - bare tryk på knappen i bilen. Værkstedet er således altid informeret om bilens tilstand og kan dermed bedre tilrettelægge serviceaftalen, så det passer dig bedst.
 • Forudsætninger / tilgængelighed, flere detaljer

  Forudsætninger:
  • Ekstraudstyret ConnectedDrive Services eller intelligent nødopkald
  Tilgængelighed:
  • Kun i kombination med navigationssystem Professional, navigationssystem Business eller radio Professional

REAL TIME TRAFFIC INFORMATION.

Fremdrift i stedet for stilstand.

Real Time Traffic Information giver dig præcise trafikoplysninger og dermed perfekt overblik over trafikken. Fyraftenstrafik, vejarbejde, feriekø - uanset hvad vejen byder på, så kender din BMW den hurtigste vej og sikrer, at du når afslappet frem. Tilbring tiden der, hvor du egentlig havde planlagt det - hos familien, sammen med vennerne eller det sted, du holder mest af.

DIN PERSONLIGE TRAFIKSPEJDER.

BMW_real_time_traffic_information

Real Time Traffic Information.

Real Time Traffic Information (RTTI) giver dig minutpræcise oplysninger om trafikken med 100 meters nøjagtighed. Systemet beregner, hvilke forsinkelser der må påregnes og giver dig forslag til en alternativ rute uden om problemerne. På denne måde er du altid opdateret omkring den trafikale situation og informeret om status for den planlagte rute samt potentielle alternative ruter, så du kan nå at reagere på køer forude og spærrede strækninger.

Hurtigere fremme.

Sådan virker Real Time Traffic Information: Systemet anvender bl.a. bevægelsesprofiler fra mobilnettet, GPS-data fra bilflåder, smartphoneapps og informationer fra politiet som datagrundlag. Dataene behandles så præcist, at du bliver holdt opdateret omkring den aktuelle trafiksituation på motorveje, landeveje og hovedtrafikårerne gennem byerne i noget nær realtid.

CONCIERGE SERVICE.

Altid svar parat. Uanset tid og sted.

Nærmeste kontantautomat fra din bank? Byens bedste sushi-bar? Vejen til døgnapoteket? Concierge Service giver dig svar på disse og mange andre spørgsmål. Lad bilen om at finde vej. Få masser af nyttige oplysninger og gode råd, som gør både turen og opholdet mere komfortabelt - i både ind- og udland.

DIN PERSONLIGE ASSISTENT.

BMW_concierge_service

Concierge Service.

Hvad enten du søger nærmeste kontantautomat, adressen på byens døgnapotek eller ønsker at booke en overnatning på hotel, sidder Concierge Service-medarbejderne på BMW Callcenter klar til at hjælpe dig 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen. Efter et tryk på knappen bliver du stillet igennem til din ”personlige assistent”.

Finder de smukkeste rejsemål til dig.

Concierge Service hjælper dig med at vælge dine rejsemål og guider dig til de mest fantastiske steder. Uanset hvor du er, og hvornår du har brug for det. BMW callcenter-medarbejderne er klar til at hjælpe dig, hvis du søger et helt bestemt sted. Når du har valgt, hvor turen skal gå hen, sendes alle oplysninger mht. rutevejledningen direkte til navigationssystemet i bilen.
 • Forudsætninger / tilgængelighed, flere detaljer

  Forudsætninger:

  • Ekstraudstyret ConnectedDrive Services

  Tilgængelighed:

  • Kun i kombination med navigationssystem Professional, navigationssystem Business eller radio Professional

REMOTE SERVICES.

Altid til tjeneste.

Hvordan finder du lige bilen på det store parkeringsanlæg foran indkøbscenteret lørdag formiddag? Slap bare helt af! Med Remote Services behøver du ikke at rende rundt og lede efter bilen. Denne tjeneste giver dig mulighed for at fjernstyre din BMW. Remote Services kan dog meget mere end blot finde din bil på en stor parkeringsplads.

FJERNBETJENING AF DIN BMW.

BMW_remote_services

BMW Remote Services.

Med Remote Services og appen BMW Connected, kan hentes i Apple App Store (se ”forudsætninger / tilgængelighed længere nede), kan du fjernbetjene en række bilrelaterede funktioner, fx låse dørene op. Du kan også pejle dig frem til bilen ved at dytte med hornet eller blinke med lygterne eller se bilen på et kort i BMW Connected-appen.
Præcis som BMW ConnectedDrive-kundeportalen giver appen også adgang til oplysninger om bilen såsom rækkevidde og status for døre og ruder. På denne måde kan bilens fører altid holde sig ajour med status for bilen, selv på længere afstand, og har adgang til alle oplysninger på ét sted.
For at anvende funktionen behøver du blot at aktivere Remote Services én gang på kundeportalen BMW ConnectedDrive.

Fuld fjernkontrol.

Hvis du ikke har lyst til at skrabe is af ruderne om morgen, men i stedet godt kunne tænke dig at sætte dig ind i en dejlig lun bil, så kan du med appen BMW Remote indstille den ønskede kabinetemperatur på forhånd. Med menufunktionen "Activate now" kan du starte det intelligente klimaanlæg. Afhængigt af temperaturen uden for og i kabinen starter bilen enten bilvarmeren* eller bilventilationen**.
* Forudsætter ekstraudstyret bilvarmer.
** Afhængigt af bilmodel og årgang forudsættes der ekstraudstyr til klimaautomatik for at kunne anvende funktionen "bilventilation".
 • Forudsætninger / tilgængelighed, flere detaljer

  Forudsætninger:
  • Ekstraudstyret ConnectedDrive Services
  • Inden du kan tage Remote Services i brug, skal du aktivere tjenesten i kundeportalen BMW ConnectedDrive (inkl. sikkerhedsspørgsmål til brug via Callcenter)
  • Appen kan downloades gratis i Apple App Store. Den fås i øjeblikket til Apple iPhone, men vil senere blive tilgængelig på udvalgte Android-enheder. For at anvende appen i din BMW, skal bilen være udstyret med 6AK "ConnectedDrive Services" (inkl. funktionen BMW Apps) samt ekstraudstyret Remote Services (6AP).

  Tilgængelighed:
  • Kun i kombination med navigationssystem Professional, navigationssystem Business eller radio Professional
  • BMW Callcenter kan i Tyskland kontaktes på følgende nummer: +49-89-1250 16010

INTELLIGENT PARKERING.

Parkering helt uden stress.

Nu omfatter glæden ved at køre også parkering. Det sørger de intelligente parkeringsassistentfunktioner fra BMW ConnectedDrive for. Bilen hjælper dig med at parkere og gør det nemt, hurtigt og helt stressfrit.

 BMW_bakkamera

Bakkamera.

Med Rear View-bakkamera har du også overblik over, hvad der sker bag dig. Et vidvinkelobjektiv tegner et perspektivisk korrekt farvebillede af alle forhindringer i bilens kontroldisplay. Interaktive hjælpelinjer viser blandt andet, om der er plads til bilen på den ønskede parkeringsplads, og gør det let at parkere. Ved manøvrering med en anhænger hjælper zoomfunktionen dig med at køre millimeterpræcist. Som at have et øje på hver finger.
 BMW_surround_view

Surround View.*

Få øjnene op for et endnu bedre udsyn. Surround View giver dig 270° udsyn over din BMW. Bevar overblikket ved ind- eller udkørsler med dårlige oversigtsforhold eller ved parkering på snævre steder. Det sørger kameraer i sidespejlene og et bakkamera for. To digitale kameraer på højre og venstre side af bilens forende viser dig i kontroldisplayet, hvad der rører sig på hver side af bilen. På denne måde kan du orientere dig om den tværgående trafik og reagere i tide. *Er pt. ikke tilgængeligt i Danmark.
BMW_park_distance_control

Park Distance Control.

Med dette udstyr bliver parkering og manøvrering på meget lidt plads til en ren fornøjelse. Park Distance Control (PDC) for og bag måler afstanden til mulige forhindringer ved hjælp af ultralyd og advarer dig om afstanden til forhindringen via et alarmsignal og med grafik i kontroldisplayet. Systemet aktiveres automatisk ved en afstand på 80 cm under kørslen og 30 cm, når bilen holder stille.
BMW_parkeringsassistent

Parkeringsassistent.

Parkering uden problemer. Parkeringsassistenten hjælper dig med at finde en egnet parkeringsplads. Ved en hastighed på maks. 35 km/t og en maks. afstand til rækken af parkerede biler på 1,5 m viser bilens ultralydssensorer dig, hvilke pladser der er store nok til bilen. Du kan koncentrere dig om at vælge p-pladsen og så ellers holde P-knappen inde - så betjener bilen selv gearene, styretøjet, speederen og bremsen. Under p-pladssøgningen og selve parkeringen holder systemet dig hele tiden orienteret via kontroldisplayet.
 • Forudsætninger / tilgængelighed

  Tilgængelighed:
  • Parkeringsassistent vil fra december 2013 kunne tilbydes i fuldautomatisk udførelse i en række BMW modeller. Bilens fører behøver således ikke længere at betjene bremsen og speederen ved parkering
  • Få mere at vide om tilgængeligheden af udstyret i de enkelte BMW modeller i konfiguratormodulet på dit lands hjemmeside.

INTELLIGENT KØREGLÆDE.

Nyd hver eneste meter.

Afslappende komfort. Det er, hvad der venter dig med assistentsystemerne fra BMW ConnectedDrive. Systemerne manøvrerer gennem køen, holder den nødvendige afstand og reagerer lynhurtigt i kritiske situationer. Nyd sikkerheden i din BMW.

BMW_koeassistent

Køassistent.

Læn dig tilbage, og lad bilen klare resten. Køassistenten aflaster dig ved motorvejskørsel og monotone kørselsforhold i Europa og USA. Systemet gør det muligt at ”flyde med” trafikken ved tæt trafik og hastigheder under 60 km/t, så du kommer afslappet gennem køen. Funktionen holder automatisk den ønskede afstand til den forankørende bil, regulerer selv hastigheden helt indtil stilstand og kan også give en hjælpende hånd med styretøjet. Bilen kan således hjælpe med at holde retningen, så længe du har mindst én hånd på rattet.
BMW_active_protection

Active Protection.

Reagerer præcist på enhver fare. Hvis der opstår en kritisk situation, strammer Active Protection sikkerhedsselerne, rejser sæderne op og lukker evt. åbne sideruder og soltaget. Bilen kan endvidere selv bremse ned og automatisk bringes til standsning efter en ulykke, hvilket bidrager til at mindske eller helt forhindre skaderne ved en evt. følgeulykke. Opmærksomhedsassistenten Attentiveness Assistant holder desuden øje med tegn på træthed hos bilens fører og anbefaler evt. en kort pause, så farlige situationer forhindres i at opstå.
BMW_vejstribealarm

Vejstribealarm.

Hold en støt kurs. Vejstribealarm med kamerabaseret afstandsalarm holder et vågent kameraøje med vejstriberne op til 50 m foran bilen, når du kører 70 km/t eller hurtigere. Så snart du krydser vejstriberne til højre eller venstre – uden at aktivere blinklyset – advarer det kamerabaserede system med en let vibration i rattet. Den kamerabaserede påkørselsalarm registrerer forankørende biler og advarer, hvis afstanden til den forankørende bliver for kort eller ved risiko for en påkørsel. På denne måde kan du nå at reagere i tide og undgå en ulykke.
BMW_blindvinkelassistent

Blindvinkelassistent.

Uvurderlig orienteringshjælp. Hvis en bagvedkørende nærmer sig med høj fart eller kører i din blinde vinkel, hjælper blindvinkelassistenten dig med at bedømme risikoen korrekt. Hvis der kører en bil i vognbanen ved siden af dig, advarer radarsensorer med et symbol ved sidespejlet. Hvis du aktiverer blinklyset, vibrerer rattet, og symbolet begynder at blinke.
BMW_driving_assistant

Driving Assistant.

Assistentfunktionen Driving Assistant kombinerer de kamerabaserede systemer vejstribealarm og afstandsalarm. Afstands- og fodgængeralarmen med City-bremsefunktion advarer om potentielle påkørsler af biler eller personer i hastighedsområdet fra 10 til 60 km/t og kan i nødstilfælde bremse bilen ned automatisk. Vejstribealarmen holder øje med vejstriberne og advarer dig med en let vibration i rattet, hvis bilen utilsigtet er på vej over i en anden vognbane ved hastigheder over 70 km/t. Hvis blinklyset er aktiveret, og vognbaneskiftet er tilsigtet, udebliver advarslen naturligvis.
BMW_stop_go_funktion

Aktiv fartpilot med stop & go-funktion.

Holder afstand. Fjerner stress. Den aktive fartpilot med Stop and Go-funktion inkl. radarbaseret afstandsalarm og bremsefunktion yder effektiv hjælp på en øjeblik. Radarsensorer aftaster vejen forude, sørger for en konstant hastighed og holder afstand til den forankørende bil. Når vejen igen er fri, accelererer systemet automatisk op til den ønskede hastighed. Og med afstandsalarmen samt bremsefunktionen er du altid sikkert på vej, også når fartpiloten ikke er aktiveret. Hvis bilen foran bremser hårdt op, advares du først med en optisk advarsel og dernæst med et alarmsignal. Hvis du ikke reagerer, reagerer bilen for dig ved at bremse.
 • Forudsætninger / tilgængelighed

  Tilgængelighed:
  • Køassistent fås til en lang række BMW modeller fra og med december 2013 og kan i første omgang kun anvendes på motorveje i Europa og USA
  • Få mere at vide om tilgængeligheden af udstyret i de enkelte BMW modeller i konfiguratormodulet på dit lands hjemmeside

INTELLIGENT UDSYN.

Fuldt overblik.

Det er vigtigt at bevare overblikket, uanset hvor du kører og hvornår. Med de innovative udsynsteknologier er det ikke noget problem. De hjælper dig med at bevare overblikket i uoverskuelige situationer og sikrer det bedst mulige udsyn ved kørsel om natten. Du ser mere i en BMW.

BMW_side_view

Side View.

Se, hvad der er på vej – lidt før. Med Side View kan du ”se om hjørner” i uoverskuelige kryds eller ved udkørsler og dermed få det fulde overblik, selv om dit udsyn egentlig er spærret. To kameraer i sideskærmene til højre og venstre giver dig et billede af den tværgående trafik. Videobilledet vises i kontroldisplayet. På denne måde kan du bevare det fulde overblik.
BMW_speed_limit_info

Speed Limit Info.

Speed Limit Info inkl. overhalingsforbudsindikator viser dig, hvilken hastighedsbegrænsning der gælder på den aktuelle strækning samt et evt. overhalingsforbud. Oplysningerne vises i displayet i instrumentgruppen eller i Head-Up Displayet, hvis bilen er udstyret med et sådant. Et specialudviklet kamera er i stand til at aflæse de relevante vejskilte i forbifarten. Systemet kan endda identificere piktogrammerne på tavlerne (fx lastbil, anhænger osv.) via et kamera ved bakspejlet. Det gør det muligt for dig at koncentrere dig om vejen og trafikken.
BMW_night_vision

BMW Night Vision.

Teknologi, der blænder op for sikkerheden om natten. BMW Night Vision med Dynamic Light Spot registrerer varmesignaturen fra personer og dyr i mørket på lang afstand – og sender en målrettet lyskegle i deres retning. På denne måde kan du tydeligt se det, der ellers ville være skjult for dig i mørket. Farlige situationer signaleres ved hjælp af meddelelser i bilens display eller et evt. BMW Head-Up Display. Ved akut fare viser elektronikken et blinkende rødt symbol (person eller dyr). Der lyder desuden et alarmsignal, og bremserne sættes i højeste bremseberedskab.
BMW_fjernlysassistent

Fjernlysassistent.

Mere lys er lig med mere sikkerhed. Fjernlysassistenten blænder automatisk op og ned for det lange lys på bilen. Kameraet ved bakspejlet overvåger begivenhederne på vejen og reagerer på lyskilder op til 1.000 meter væk. Afhængigt af forholdene afgør systemet, hvornår fjernlyset kan tændes.
BMW_selective_beam

BMW Selective Beam.

Med BMW Selective Beam om bord øger du både sikkerheden og komforten ved kørsel efter mørkets frembrud. Dette udstyr giver dig det bedst mulige udsyn om natten uden at blænde dine medtrafikanter. Systemet registrerer andre trafikanter tidligt og blænder derefter målrettet ned for den del af lyskeglen, der ellers ville kunne blænde dem. Lygterækkevidden på mere end 400 m sikrer, at du kan få øje på farer tidligere.
BMW_head_up_display

BMW Head-Up Display.

Altid fokus på trafikken. Og ikke nok med det: Mens du holder øje med trafikken, viser BMW Head-Up Display i fuld farve dig alle kørselsrelevante data direkte på forruden ved hjælp af et projiceret billede. Du kan fx få vist hastighed, afstandsalarm, Speed Limit Info eller Check Control-meddelelser. Når du ikke hele tiden skal skifte fokus fra instrumentbrættet til vejen forude, kan du køre mere afslappet og samtidig mere sikkert.
 • Forudsætninger / tilgængelighed

  Tilgængelighed:
  Få mere at vide om tilgængeligheden af udstyret i de enkelte BMW modeller i konfiguratormodulet på dit lands hjemmeside

KØRSELSAUTOMATIK.

BMW ACTIVE ASSIST – inklusiv chauffør.

Vi arbejder på fremtiden for dig. Ét af vores projekter hedder BMW Active Assist, og betegnelsen dækker over teknologier til kørselsautomatik. Det øger både sikkerhed, komfort og effektivitet. Det betyder, at bilen i bestemte situationer selv varetager hele eller dele af kørslen. Nedenfor kan du læse mere om udviklingen af de enkelte teknologier og opleve nogle af de imponerende funktioner, som allerede i dag er på vej i diverse prototyper.

I BEVÆGELSE.

BMW_automatisk_korsel

Automatisk kørsel.

Se hvor fremskreden udviklingen er, og få svar på, præcis hvad kørselsautomatik er for en størrelse.

Fremtiden.

Det næste store mål for BMW Group er semiautomatisk kørsel på de europæiske motorveje med alle de udfordringer, som består i bl.a. at krydse landegrænser eller passere sikkert forbi vejarbejde. I 2020 skal de tekniske forudsætninger for en egentlig motorvejspilot være til stede, så det bliver muligt at køre semiautomatisk i standardmodellerne.

SET I BAKSPEJLET.

BMW_sikkerhedsassistent_ved_kravende_korsel

2014: BMW sikkerhedsassistent ved krævende kørsel.

På Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas præsenterer BMW Group en ny dimension af BMW Active Assist: En sikkerhedsassistentfunktion, som styrer bilen tilbage i sporet selv i krævende situationer, uden at bilens fører selv behøver at gribe ind.
BMW_nodbremseassistent

2012: BMW nødbremseassistent.

I forbindelse med forskningsprojektet SmartSenior præsenterer BMW funktionen nødbremseassistent. I nødsituationer, der har helbredsmæssige årsager, skifter bilen til en automatikfunktion, som foretager en sikker nedbremsning af bilen. Funktionen aktiverer katastrofeblinket og manøvrerer bilen sikkert og kontrolleret over i højre side af vejen – under hensyntagen til trafikken – hvor den bringes til standsning, og derefter udløses bilens intelligente nødopkald.
BMW_track_trainer

2006: BMW Track Trainer.

Forskningsprojektet BMW Track Trainer fra BMW Group lægger grundstenen for BMW Active Assist og omfatter en selvkørende bil, der automatisk tilbagelægger runde efter runde på Nürburgringen og andre racerbaner. BMW Track Trainer anvendes også ved BMW Driver Training for at give kursusdeltagerne en direkte køreoplevelse (fra en plads i førersædet i stedet for i passagersædet).