INTELLIGENT PARKERING.

Parkering helt uden stress.

Nu omfatter glæden ved at køre også parkering. Det sørger de intelligente parkeringsassistentfunktioner fra BMW ConnectedDrive for. Bilen hjælper dig med at parkere og gør det nemt, hurtigt og helt stressfrit.

Bakkamera.

Med Rear View-bakkamera har du også overblik over, hvad der sker bag dig. Et vidvinkelobjektiv tegner et perspektivisk korrekt farvebillede af alle forhindringer i bilens kontroldisplay. Interaktive hjælpelinjer viser blandt andet, om der er plads til bilen på den ønskede parkeringsplads, og gør det let at parkere. Ved manøvrering med en anhænger hjælper zoomfunktionen dig med at køre millimeterpræcist. Som at have et øje på hver finger.

Surround View.

Få øjnene op for et endnu bedre udsyn. Surround View giver dig 270° udsyn over din BMW. Bevar overblikket ved ind- eller udkørsler med dårlige oversigtsforhold eller ved parkering på snævre steder. Det sørger kameraer i sidespejlene og et bakkamera for. To digitale kameraer på højre og venstre side af bilens forende viser dig i kontroldisplayet, hvad der rører sig på hver side af bilen. På denne måde kan du orientere dig om den tværgående trafik og reagere i tide.

Park Distance Control.

Med dette udstyr bliver parkering og manøvrering på meget lidt plads til en ren fornøjelse. Park Distance Control (PDC) for og bag måler afstanden til mulige forhindringer ved hjælp af ultralyd og advarer dig om afstanden til forhindringen via et alarmsignal og med grafik i kontroldisplayet. Systemet aktiveres automatisk ved en afstand på 80 cm under kørslen og 30 cm, når bilen holder stille.

PARKERINGSASSISTENT.

Parkering uden problemer. Parkeringsassistenten hjælper dig med at finde en egnet parkeringsplads. Ved en hastighed på maks. 35 km/t og en maks. afstand til rækken af parkerede biler på 1,5 m viser bilens ultralydssensorer dig, hvilke pladser der er store nok til bilen. Du kan koncentrere dig om at vælge p-pladsen og så ellers holde P-knappen inde – så betjener bilen selv gearene, styretøjet, speederen og bremsen. Under p-pladssøgningen og selve parkeringen holder systemet dig hele tiden orienteret via kontroldisplayet.

 • Forudsætninger / tilgængelighed

  Tilgængelighed:
  • Parkeringsassistent vil fra december 2013 kunne tilbydes i fuldautomatisk udførelse i en række BMW modeller. Bilens fører behøver således ikke længere at betjene bremsen og speederen ved parkering
  • Få mere at vide om tilgængeligheden af udstyret i de enkelte BMW modeller i konfiguratormodulet på dit lands hjemmeside.

NYD HVER ENESTE METER.

Intelligent køreglæde.

Afslappende komfort. Det er, hvad der venter dig med assistentsystemerne fra BMW ConnectedDrive. Systemerne manøvrerer gennem køen, holder den nødvendige afstand og reagerer lynhurtigt i kritiske situationer. Nyd sikkerheden i din BMW.

Køassistent.

Læn dig tilbage, og lad bilen klare resten. Køassistenten aflaster dig ved motorvejskørsel og monotone kørselsforhold i Europa og USA. Systemet gør det muligt at ”flyde med” trafikken ved tæt trafik og hastigheder under 60 km/t, så du kommer afslappet gennem køen. Funktionen holder automatisk den ønskede afstand til den forankørende bil, regulerer selv hastigheden helt indtil stilstand og kan også give en hjælpende hånd med styretøjet. Bilen kan således hjælpe med at holde retningen, så længe du har mindst én hånd på rattet.

Active Protection.

Reagerer præcist på enhver fare. Hvis der opstår en kritisk situation, strammer Active Protection sikkerhedsselerne, rejser sæderne op og lukker evt. åbne sideruder og soltaget. Bilen kan endvidere selv bremse ned og automatisk bringes til standsning efter en ulykke, hvilket bidrager til at mindske eller helt forhindre skaderne ved en evt. følgeulykke. Opmærksomhedsassistenten Attentiveness Assistant holder desuden øje med tegn på træthed hos bilens fører og anbefaler evt. en kort pause, så farlige situationer forhindres i at opstå.

Vejstribealarm.

Hold en støt kurs. Vejstribealarm med kamerabaseret afstandsalarm holder et vågent kameraøje med vejstriberne op til 50 m foran bilen, når du kører 70 km/t eller hurtigere. Så snart du krydser vejstriberne til højre eller venstre – uden at aktivere blinklyset – advarer det kamerabaserede system med en let vibration i rattet. Den kamerabaserede påkørselsalarm registrerer forankørende biler og advarer, hvis afstanden til den forankørende bliver for kort eller ved risiko for en påkørsel. På denne måde kan du nå at reagere i tide og undgå en ulykke.

Blindvinkelassistent.

Uvurderlig orienteringshjælp. Hvis en bagvedkørende nærmer sig med høj fart eller kører i din blinde vinkel, hjælper blindvinkelassistenten dig med at bedømme risikoen korrekt. Hvis der kører en bil i vognbanen ved siden af dig, advarer radarsensorer med et symbol ved sidespejlet. Hvis du aktiverer blinklyset, vibrerer rattet, og symbolet begynder at blinke.

Driving Assistant.

Assistentfunktionen Driving Assistant kombinerer de kamerabaserede systemer vejstribealarm og afstandsalarm. Afstands- og fodgængeralarmen med City-bremsefunktion advarer om potentielle påkørsler af biler eller personer i hastighedsområdet fra 10 til 60 km/t og kan i nødstilfælde bremse bilen ned automatisk. Vejstribealarmen holder øje med vejstriberne og advarer dig med en let vibration i rattet, hvis bilen utilsigtet er på vej over i en anden vognbane ved hastigheder over 70 km/t. Hvis blinklyset er aktiveret, og vognbaneskiftet er tilsigtet, udebliver advarslen naturligvis.

AKTIV FARTPILOT MED STOP & GO-FUNKTION.

Holder afstand. Fjerner stress. Den aktive fartpilot med Stop and Go-funktion inkl. radarbaseret afstandsalarm og bremsefunktion yder effektiv hjælp på en øjeblik. Radarsensorer aftaster vejen forude, sørger for en konstant hastighed og holder afstand til den forankørende bil. Når vejen igen er fri, accelererer systemet automatisk op til den ønskede hastighed. Og med afstandsalarmen samt bremsefunktionen er du altid sikkert på vej, også når fartpiloten ikke er aktiveret. Hvis bilen foran bremser hårdt op, advares du først med en optisk advarsel og dernæst med et alarmsignal. Hvis du ikke reagerer, reagerer bilen for dig ved at bremse.

 • Forudsætninger / tilgængelighed

  Tilgængelighed:
  • Køassistent fås til en lang række BMW modeller fra og med december 2013 og kan i første omgang kun anvendes på motorveje i Europa og USA
  • Få mere at vide om tilgængeligheden af udstyret i de enkelte BMW modeller i konfiguratormodulet på dit lands hjemmeside

FULDT OVERBLIK.

Intelligent udsyn.

Det er vigtigt at bevare overblikket, uanset hvor du kører og hvornår. Med de innovative udsynsteknologier er det ikke noget problem. De hjælper dig med at bevare overblikket i uoverskuelige situationer og sikrer det bedst mulige udsyn ved kørsel om natten. Du ser mere i en BMW.

Side View.

Se, hvad der er på vej – lidt før. Med Side View kan du ”se om hjørner” i uoverskuelige kryds eller ved udkørsler og dermed få det fulde overblik, selv om dit udsyn egentlig er spærret. To kameraer i sideskærmene til højre og venstre giver dig et billede af den tværgående trafik. Videobilledet vises i kontroldisplayet. På denne måde kan du bevare det fulde overblik.

Speed Limit Info.

Speed Limit Info inkl. overhalingsforbudsindikator viser dig, hvilken hastighedsbegrænsning der gælder på den aktuelle strækning samt et evt. overhalingsforbud. Oplysningerne vises i displayet i instrumentgruppen eller i Head-Up Displayet, hvis bilen er udstyret med et sådant. Et specialudviklet kamera er i stand til at aflæse de relevante vejskilte i forbifarten. Systemet kan endda identificere piktogrammerne på tavlerne (fx lastbil, anhænger osv.) via et kamera ved bakspejlet. Det gør det muligt for dig at koncentrere dig om vejen og trafikken.

BMW Night Vision.

Teknologi, der blænder op for sikkerheden om natten. BMW Night Vision med Dynamic Light Spot registrerer varmesignaturen fra personer og dyr i mørket på lang afstand – og sender en målrettet lyskegle i deres retning. På denne måde kan du tydeligt se det, der ellers ville være skjult for dig i mørket. Farlige situationer signaleres ved hjælp af meddelelser i bilens display eller et evt. BMW Head-Up Display. Ved akut fare viser elektronikken et blinkende rødt symbol (person eller dyr). Der lyder desuden et alarmsignal, og bremserne sættes i højeste bremseberedskab.

Fjernlysassistent.

Mere lys er lig med mere sikkerhed. Fjernlysassistenten blænder automatisk op og ned for det lange lys på bilen. Kameraet ved bakspejlet overvåger begivenhederne på vejen og reagerer på lyskilder op til 1.000 meter væk. Afhængigt af forholdene afgør systemet, hvornår fjernlyset kan tændes.

BMW Selective Beam.

Med BMW Selective Beam om bord øger du både sikkerheden og komforten ved kørsel efter mørkets frembrud. Dette udstyr giver dig det bedst mulige udsyn om natten uden at blænde dine medtrafikanter. Systemet registrerer andre trafikanter tidligt og blænder derefter målrettet ned for den del af lyskeglen, der ellers ville kunne blænde dem. Lygterækkevidden på mere end 400 m sikrer, at du kan få øje på farer tidligere.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Altid fokus på trafikken. Og ikke nok med det: Mens du holder øje med trafikken, viser BMW Head-Up Display i fuld farve dig alle kørselsrelevante data direkte på forruden ved hjælp af et projiceret billede. Du kan fx få vist hastighed, afstandsalarm, Speed Limit Info eller Check Control-meddelelser. Når du ikke hele tiden skal skifte fokus fra instrumentbrættet til vejen forude, kan du køre mere afslappet og samtidig mere sikkert.

 • Forudsætninger / tilgængelighed

  Tilgængelighed:
  Få mere at vide om tilgængeligheden af udstyret i de enkelte BMW modeller i konfiguratormodulet på dit lands hjemmeside