INTELLIGENT ENERGY MANAGEMENT.

Større effekt. Mindre indsats.

INTELLIGENT ENERGY MANAGEMENT.

Større effekt. Mindre indsats.

Hver eneste BMW er udstyret med BMW EfficientDynamics teknologier som den automatiske Start/Stop funktion, genindvinding af bremseenergi og elektronisk styring som standardudstyr.
Disse egenskaber sikrer intelligent energikontrol og leverer bæredygtig mobilitet.

Intelligent Energy Management. Større effekt. Mindre indsats.

Hver eneste BMW er udstyret med BMW EfficientDynamics teknologier som den automatiske Start/Stop funktion, genindvinding af bremseenergi og elektronisk styring som standardudstyr.
Disse egenskaber sikrer intelligent energikontrol og leverer bæredygtig mobilitet.

ENERGSPARENDE TEKNOLOGIER GIVER EFFEKTIV KØREGLÆDE.

Forskellige situationer kalder på forskellige handlinger. Energibesparende teknologier som Optimum Shift Indicator eller den automatiske stop/start funktion hjælper føreren med at foretage de bedste valg og dermed køre mere effektivt.

 • Gearskiftindikator

  Det er vigtigt for en effektiv kørestil, at der skiftes gear på det helt rigtige tidspunkt. Hvilket gear du skal vælge for at køre så effektiv som muligt på et givent tidspunkt beregnes ud fra data om kørselssituationen og motoromdrejningerne, hvorefter anbefalingen vises i informationsdisplayet.

  Systemet kan identificere hurtige accelerationer og viser således først gearanbefalingen, når motoromdrejningerne er nået. Testsammenligninger har vist, at biler med gearskiftindikator bruger ca. fire procent mindre brændstof.

 • Automatisk start/stop-funktion

  En effektiv måde at spare brændstof på. Den automatiske start/stop-funktion sikrer, at der kun bruges brændstof, når bilen rent faktisk kører. Når bilen holder stille i kort tid, fx når du holder for rødt lys eller er fanget i trafik, sparer den automatiske start/stop-funktion brændstof ved ganske enkelt at standse motoren. Så snart bilens fører træder på koblingen (manuel gearkasse) eller slipper bremsen (Steptronic-gearkasse), starter motoren igen på et øjeblik.

 • Coastingfunktion

  Hver gang bilens fører letter foden fra speederen uden samtidig at træde på bremsen, afbryder coastingfunktionen kraftoverførslen mellem motoren og drivlinjen i biler med automatgearkasse. Funktionen er en del af køreprogrammet ECO PRO. Bilen ruller videre uden bremsemodstand fra motoren, som kører videre i tomgang med minimalt brændstofforbrug og lav udledning.

 • Route-Ahead Assistant

  Route-Ahead Assistant er en del af køreprogrammet ECO PRO, som hjælper bilens fører med at køre endnu mere økonomisk. I samspil med navigationssystem Professional genkender funktionen hastighedsbegrænsninger, bygrænser, sving, rundkørsler, kryds og motorvejsafkørsler på den planlagte rute og giver anbefalinger om, hvornår det er mest økonomisk at slippe speederen.

ECO PRO MODE.

Fuldt fokus på køreglæden. Effektivitet med et tryk på en knap. Køreprogrammet ECO PRO, der er en del af Driving Experience Control, baner vejen for brændstofbesparelser på op til 20 %, uden at du behøver at foretage dig yderligere. En række ekstra funktioner kan bidrage med 5 % besparelser. Det brændstof, du sparer på denne måde, omregnes til bonuskilometer, der vises i bilcomputerens display. Det gør det muligt at holde et vågent øje med, hvor mange kilometer der stadig kan tilbagelægges.

GENVINDING AF BREMSEENERGI.

Du sætter foden på bremsen. Dermed produceres der energi – værdifuld kinetisk energi, som kan udnyttes. Ved genvinding af bremseenergi konverteres energien til elektricitet og bruges til at oplade batteriet, i stedet for at den bare forsvinder. Dermed bruger motoren mindre energi på at genoplade batteriet, hvilket igen nedsætter brændstofforbruget og udledningsniveauet.

ELEKTRISK SERVOSTYRING.

De konventionelle systemer, der gør det lettere for føreren af køretøjet at dreje på rattet, arbejder alle med hydraulik. Og de er hele tiden i drift, selv når man bare kører lige ud. Det koster energi. Ved elektrisk servostyring er hydraulikken erstattet af en elektrisk motor, som kun bliver aktiv, når føreren faktisk bevæger rattet. På lige veje, eller når man drejer i en konstant vinkel, er systemet ikke i aktivt og bruger derfor ingen energi. Dermed reduceres brændstofforbruget, samtidig med at du bevarer den velkendte, dynamiske BMW køreoplevelse. 

BONUS RANGE.

Det forbrugsoptimerende ECO PRO-køreprogram sikrer intelligent tilpasning af speeder-/transmissionsparametrene og varme-/klimakontrol-strategien. ECO PRO-tips hjælper dig med at optimere din køreadfærd, og BONUS RANGE holder dig opdateret om, hvor mange bonuskilometer du har vundet ved at køre med det optimerede forbrug, som ECO PRO har anbefalet.

Brændstofforbrug og CO2 udledning.

Du kan finde mere information om de officielle værdier for brændstofforbrug og CO2 udledningsniveau for nye biler i en vejledning, som fås gratis hos alle forhandlere samt fra DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Tyskland.