INTELLIGENT ENERGY MANAGEMENT.

Større effekt. Mindre indsats.

Hver eneste BMW er udstyret med BMW EfficientDynamics teknologier som den automatiske Start/Stop funktion, genindvinding af bremseenergi og elektronisk styring som standardudstyr.
Disse egenskaber sikrer intelligent energikontrol og leverer bæredygtig mobilitet.

Intelligent Energy Management. Større effekt. Mindre indsats.

Hver eneste BMW er udstyret med BMW EfficientDynamics teknologier som den automatiske Start/Stop funktion, genindvinding af bremseenergi og elektronisk styring som standardudstyr.
Disse egenskaber sikrer intelligent energikontrol og leverer bæredygtig mobilitet.

Læs mere

ENERGSPARENDE TEKNOLOGIER GIVER EFFEKTIV KØREGLÆDE.

Forskellige situationer kalder på forskellige handlinger. Energibesparende teknologier som Optimum Shift Indicator eller den automatiske stop/start funktion hjælper føreren med at foretage de bedste valg og dermed køre mere effektivt.

  • Gearskiftindikator
  • Automatisk start/stop-funktion
  • Coastingfunktion
  • Route-Ahead Assistant

FIRE VEJE TIL REN KØREGLÆDE.

Driving Experience Control med køreprogrammet ECO PRO.

Hvad enten du er på langtur, hænger fast i tæt trafik eller er på vej gennem byen, så er Driving Experience Control din garanti for ren køreglæde, der matcher dit kørehumør. Bilens fører kan vælge mellem de fire køreprogrammer COMFORT, SPORT, ADAPTIVE (i forbindelse med ekstraudstyret adaptiv undervogn) og ECO PRO.

Læs mere

Et køreprogram til enhver lejlighed.

Alle nye BMW er udstyret med Driving Experience Control. Med det kan bilens fører vælge mellem de fire køreprogrammer COMFORT, SPORT, ADAPTIVE (i forbindelse med ekstraudstyret adaptiv undervogn) og ECO PRO.
 

Standardindstillingen er COMFORT, og her er undervognskomponenterne trimmet til at levere en exceptionelt komfortabel køreoplevelse. Ud over fornem komfort byder denne indstilling også på maksimal effektivitet med muligheden for coasting.
 

Programmerne SPORT og SPORT+, hvor sidstnævnte er forbeholdt M modellerne, er undervognsindstillingerne gearet til at matche en sportslig kørestil. Motoren reagerer mere spontant, automatgearkassen bruger flere omdrejninger, inden den skifter til næste gear, og med en manuel gearkasse vises anbefalingerne om gearskift lidt senere. Alt i alt reagerer bilen strammere og mere direkte.
 

Det interaktive køreprogram ADAPTIVE foretager dynamiske indgreb i Dynamic Damper Control, styretøjsindstillingerne og Steptronic-gearkassen og koordinerer alle justeringer med realtidsoplysninger fra navigationssystemet, så bilen altid er perfekt afstemt til køreforholdene og din kørestil.
 

ECO PRO er det forbrugsoptimerede køreprogram i Driving Experience Control. ECO PRO er et centralt element i BMW EfficientDynamics og omfatter en intelligent pakke med teknologier, som gør det muligt at skære op til 25 procent af brændstofforbruget.

Læs mere

Forbrugsoptimeret drivlinje.

I ECO PRO-programmet ændrer speederkarakteristikken og parametrene for Steptronic-gearkassen sig. ECO-speederkurven er fladere og reducerer dermed forholdet mellem indsprøjtningsmængde og speederpedalvinkel. Samtidig sikrer ændringen af gearkassens skiftepunkter, at der skiftes tidligere til næste gear, samtidig med at der foretages færre skift ned i gear. Disse funktioner ansporer til en mere afslappende kørestil, hvor brændstoføkonomien er i højsædet. Ved behov har bilens fører naturligvis stadig adgang til bilen fulde ydelse og normale gearkarakteristik ved at træde speederpedalen helt i bund.

Læs mere

Forbrugsoptimering af komfort-, belysnings- og klimafunktioner.

For at holde forbruget så lavt som muligt griber ECO PRO-programmet også regulerende ind i klima- og komfortfunktionerne. Dette omfatter en næsten helt umærkelig sænkning af ydelsesniveauet for strømforbrugere såsom bilens klimaanlæg eller passagerernes sædevarme. Sammen med de øvrige ECO PRO-tiltag er det ad denne vej muligt at opnå brændstofbesparelser på helt op til 25 procent.

Læs mere

Effektiv coasting med intelligent styring.

Den navigationsbaserede funktion Route-Ahead Assistant regulerer antallet af coasting-faser for at begrænse bilens forbrug af brændstof med afsæt i ruteprofilen og hændelser forude, som endnu ikke er synlige. Systemet evaluerer ruteprofildata fra navigationssystemet og holder øje med forankørende biler og kan på denne måde give råd om at tage farten af bilen, når forholdene kræver det. Når bilens fører herefter slipper speederen, afbrydes forbindelsen i Steptronic-gearkassen, hvorefter bilen ruller effektivt i påløb. Ved coasting bruger bilen kun brændstof til at holde motoren i tomgang, og det er derfor muligt at spare op imod fem procent på brændstofkontoen med funktionen Route-Ahead Assistant.

Læs mere

Overblik over forbrugsrelevante data.

Ud over ECO PRO-teknologier såsom Route-Ahead Assistant eller det modificerede drivlinjesetup får bilens fører også hjælp til an anlægge en mere brændstoføkonomisk kørsel via displayvisninger og infografik. Hjælpen leveres via relevante kørselsdata om fx det gennemsnitlige og aktuelle brændstofforbrug, bilens forbrugshistorik, bonuskilometer eller den tilbagelagte afstand ved coasting, og oplysningerne præsenteres grafisk i både kontroldisplayet og instrumentdisplayet. Det giver førerne direkte feedback og motiverer dem til at køre mere fremadskuende og økonomisk.

Læs mere

GENVINDING AF BREMSEENERGI.

Du sætter foden på bremsen. Dermed produceres der energi – værdifuld kinetisk energi, som kan udnyttes. Ved genvinding af bremseenergi konverteres energien til elektricitet og bruges til at oplade batteriet, i stedet for at den bare forsvinder. Dermed bruger motoren mindre energi på at genoplade batteriet, hvilket igen nedsætter brændstofforbruget og udledningsniveauet.

MILD-HYBRID-TEKNOLOGI.

MILD-HYBRID-TEKNOLOGI.

Mild-hybrid-teknologien benyttes til genindvinding af den kinetiske energi ved opbremsning og understøtter forbrændingsmotoren ved acceleration. Dermed reduceres både forbruget og emissionen, og det giver dig samtidig en dynamisk fordel. Mild-hybrid-teknologien gør det desuden muligt for den automatiske start/stop-funktion at agere endnu hurtigere og endnu mere komfortabelt.

ELEKTRISK SERVOSTYRING.

De konventionelle systemer, der gør det lettere for føreren af køretøjet at dreje på rattet, arbejder alle med hydraulik. Og de er hele tiden i drift, selv når man bare kører lige ud. Det koster energi. Ved elektrisk servostyring er hydraulikken erstattet af en elektrisk motor, som kun bliver aktiv, når føreren faktisk bevæger rattet. På lige veje, eller når man drejer i en konstant vinkel, er systemet ikke i aktivt og bruger derfor ingen energi. Dermed reduceres brændstofforbruget, samtidig med at du bevarer den velkendte, dynamiske BMW køreoplevelse. 

BONUS RANGE.

Det forbrugsoptimerende ECO PRO-køreprogram sikrer intelligent tilpasning af speeder-/transmissionsparametrene og varme-/klimakontrol-strategien. ECO PRO-tips hjælper dig med at optimere din køreadfærd, og BONUS RANGE holder dig opdateret om, hvor mange bonuskilometer du har vundet ved at køre med det optimerede forbrug, som ECO PRO har anbefalet.