Placeholder.

OPLAD ELBIL & HYBRID.

Alt om opladning af elbil og rækkevidde.

OPLAD ELBIL & HYBRID.Alt om opladning af elbil og rækkevidde.

OPLADNING OG RÆKKEVIDDE.

Oplad korrekt. Kør smart. Få flere kilometer at lege med.

Sæt kontakten i og oplad. Sværere er det såmænd ikke. Men vi ved, at der undertiden hersker forvirring, så derfor har vi samlet, hvad du har behov for at vide om opladning og rækkevidde her. Vidste du for eksempel, at det blot varer 45 minutter at oplade 80 % af et batteri i en BMW i3? Hurtigt, eller? Og med 80 % kommer man mange ture til børnehaven, træning og supermarkedet.

Hvis du er interesseret i at købe en elbil og tænker på, hvordan det med rækkevidde fungerer, så er der et resumé længere nede på siden. Brug linkene til at læse mere om det, få svar på almindelige spørgsmål og få mere at vide om vores installationsservice.

Læs mere

3 HURTIGE OM OPLADNING.

 • 01 Oplad regelmæssigt for batteriets skyld.
 • 02 Oplad kort tid før afgang, så holder rækkevidden længere.
 • 03 Oplad altid hos godkendte ladestationer.

GLEM IKKE AT TILMELDE DIG VORES NYHEDSBREV.

Sidde i førersædet - få de seneste nyheder før alle andre.

OPLAD DERHJEMME.

Foretag en fuld opladning uden at at forlade udkørslen med BMW Wallbox.

Den letteste måde at oplade elektriske biler på er at gøre det derhjemme. Med en BMW Wallbox går det både hurtigt og let. Har du brug for hjælp med installationen, så er vores installationsservice altid klar til at hjælpe dig.

BMW WALLBOX ESSENTIAL.

BMW WALLBOX ESSENTIAL.

BMW WALLBOX ESSENTIAL.

BMW Wallbox Essential har både enfaset og trefaset teknik og et hurtigladekabel, hvilket bevirker, at du kan oplade op til 80 % af batteriet på under tre timer og generelt mindske ladetiden til 80 % i forhold til opladning med standardkabel. Eksisterende elnet, bilens udstyr mv. kan dog påvirke tiden.

OPLADNING UNDERVEJS.

Oplad let og fleksibelt undervejs.

Ved hjælp af intelligent teknik og smarte mobiltjenester kan du hurtigt få et overblik over hvor og hvordan du bedst oplader din elbil. Vi arbejder desuden hele tiden med at udvikle ladenetværket – både i Danmark og ude i verden. Hold udkig, der kommer mere el til.
Placeholder.

Smarte totalløsninger fra Clever.

Med Clever er der aldrig langt til den nærmeste lader. De er nemme at bruge, og med Clevers app i hånden er du hurtigt guided derhen. Du starter nemt opladningen med din ladebrik eller med Clever app’en. Du finder de mere end 1600 ladepunkter i Clevers ladenetværk på Clevers app eller på clever.dk. Glæd dig til Nordens stærkeste ladenetværk og markedets hurtigste ladepunkter.
Besøg vores charging partner Clever.
BMW Connected

Navigationssystem med tjek på ladestatus.

Dit tilkoblede navigationssystem indeholder oplysninger om ladestationer og guider dig ad den mest effektive rute til din destination. Du kan altid se batteriets ladestatus og rækkevidden ved elektrisk kørsel i bilen. Hent appen BMW Connected og kobl dig til.
Hent appen BMW Connected
BMW Charging

BMW Charging.

BMW’s ladningstjeneste BMW Charging tilbyder verdens største ladenetværk med over 140.000 ladestationer i 13 europæisk lande. Et andet samarbejde, der skaber mere elektrisk ladeservice, er IONITY. Sammen med andre store bilproducenter arbejder vi for at bygge 400 nye ladestationer i Europa frem til år 2020.
Til BMW Charging

KØR IND I FORÅRET I EN OPLADELIG BIL.

 • 01 Hvis du skal køre længere strækninger, så planlæg din tur og muligheder for opladning.
 • 02 Parker indendørs, hvis du har mulighed for det. Opvarmede batterier holder længere.
 • 03 Lad helt op fra starten og fyld på undervejs.
 • 04 Vær opmærksom på hurtige vejrskifte, det påvirker din rækkevidde.
 • 05 Lad radioen være tændt. Den trækker næsten ingen energi og gør ofte rejsen mere behagelig.

FAKTORER, DER PÅVIRKER RÆKKEVIDDEN.

Og sådan får du kilometrene til at række længere.

Den kørte strækning for elbiler og plug-in hybrider veksler ofte, og under tiden meget. Her får du nogle af de mest almindelige årsager til, hvorfor og hvad du kan gøre for at holde bekymringerne om rækkevidde på afstand.
Placeholder.

HASTIGHED.

Placeholder.

ÅRSTID OG TEMPERATUR.

Placeholder.

BRUG AF KLIMAANLÆG.

Placeholder.

HASTIGHED.

Din elbils rækkevidde afhænger af, hvor hurtigt du kører. Eller udtrykt på en anden måde så har elbiler mindre rækkevidde, jo hurtigere du kører. Rækkevidden plejer at være længst ved 30-40 km/t, hvilket bevirker, at elbiler er perfekte i bymiljøer, hvor lavere hastigheder er almindelige.

 

Placeholder.

ÅRSTID OG TEMPERATUR.

Bilbatterier virker lidt ligesom mennesker. De trives i en tilpas temperatur, hvor det hverken er for varmt eller for koldt. Dit batteri påvirkes dermed en hel del af udendørstemperaturen. Jo koldere det er, jo kortere bliver rækkevidden. Det beror til dels på, at underlag som f.eks. sne giver større rullemodstand og at vinterdæk ruller dårligere end sommerdæk. Hvis du har en garage, er det derfor en fordel at parkere der natten over, i hvert fald om vinteren.

 

Placeholder.

BRUG AF KLIMAANLÆG.

Din rækkevidde påvirkes også af, hvordan du bruger bilens aircondition og varme i kupeen. Klimaanlægget bruger nemlig energi, og hvis det er rigtigt koldt, skal der også bruges elektricitet for at holde batterierne varme.

 

Placeholder.

BILMODEL.

Placeholder.

BATTERIETS KAPACITET.

Placeholder.

KØRESTIL.

Placeholder.

BILMODEL.

Forskellige modeller bruger forskellige mængder af elektricitet. Det påvirker bilens rækkevidde.
Hvilken kapacitet din elbil har, kan du læse om i bilens tekniske data.

 

Placeholder.

BATTERIETS KAPACITET.

Batteriets størrelse kan variere fra bil til bil. Det betyder, at nogle ganske enkelt har lidt mere at give. Du skal derfor matche dine behov med batteriets rækkevidde, inden du kører ud fra forhandleren med din egen elbil.

 

Placeholder.

KØRESTIL.

Din kørestil påvirker, hvor stor rækkevidde din elbil har. Jævn kørsel bringer dig altid længst. Et godt tip er også at tjekke dæktrykket nu og da. Godt pumpede dæk ruller bedre, og giver dig dermed ekstra rækkevidde.

 

SÅDAN FUNGERER DET.

Almindelige spørgsmål, begreber og installationsservice.

FEM ALMINDELIGE SPØRGSMÅL OM OPLADNING.

 • Hvor lang tid tager det at oplade en elbil?

  Der er ikke noget generelt svar, idet der er flere faktorer, som påvirker tiden. De væsentligste faktorer er, hvor stort batteri din bil har, og hvilken ladeeffekt det kan tage. Klik dig ind på den ønskede model for at få flere oplysninger.

 • Skal jeg foretage fuld opladning hver gang?

  Nej, du kan når som helst afbryde opladningen.

 • Hvad sker der, hvis bilen er fuldt opladt?

  Præcist som ved opladning af en mobiltelefon så afslutter opladningen, når bilen er fuldt opladt.

 • Kan jeg oplade elbilen i en almindelig stikkontakt derhjemme?

  Vi anbefaler altid, at bilerne oplades i en ladestation, f.eks. en BMW Wallbox, for at opnå den bedste sikkerhed og præstationsevne. Vi tilbyder komplette løsninger med BMW Wallbox og installation. Læs mere om det højere oppe på siden.

 • Kan jeg komme ud at køre, mens ladekablet sidder i?

  Nej, bilerne starter ikke, hvis ladekablet sidder i.

LADEVEJLEDNING OG INSTALLATIONSHJÆLP.

LADEVEJLEDNING OG INSTALLATIONSHJÆLP.

LADEVEJLEDNING OG INSTALLATIONSHJÆLP.

Få styr på begreber, batteriteknik og installationsservice.

Ladevejledningen indeholder bl.a. oplysninger om ladekontakter og elektriske faser samt en oversigt over de begreb, der anvendes i og om opladelige biler, f.eks. volt og trefaset.

Vi hjælper dig også gerne med installationen af en Wallbox. Hvis du også ønsker hjælp til levering, installation og idriftsættelse af autoriserede installatører fra vores partnervirksomhed, Parther, til BMW i. Du går også instrukser om, hvordan din Wallbox fungerer.

Placeholder.

BÆREDYGTIGHED OG MILJØ.

BÆREDYGTIGHED OG MILJØ.

LADEHYBRID

NYSGERRIG EFTER PLUG-IN-HYBRID?

elbil

SKAL DET VÆRE EN ELBIL NÆSTE GANG?

BMW NYHEDSBREV.

Udfyld formularen nedenfor og modtag nyheder fra BMW Danmark A/S omkring vores modeller, produkter og events.

Læs mere
 • Værdierne uden parentes gælder for standardmodellen med standardgearkasse, værdier i parentes gælder for samme model, men med en anden gearkasse.

  Det anførte brændstofforbrug og CO₂-udledning er fastsat i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) 715/2007 af 20. juni 2007 gældende på tidspunktet for typegodkendelsen af det pågældende køretøj. De anførte tal er baseret på et køretøj med det standardudstyr, som køretøjet leveres med, og det viste interval er baseret på de forskellige konfigurationsmuligheder (standardudstyr og ekstraudstyr). De modeller, der er afbildet, afspejler biler, der forhandles på det tyske marked. Der kan dermed forekomme afvigelser fra de beskrevne modelvarianter og det beskrevne udstyr i forhold til biler, der forhandles i Danmark. Du kan få yderligere oplysninger hos din BMW forhandler.

  * Brændstofforbruget, CO₂-udledningerne og strømforbrug er fastsat ud fra den nye WLTP-norm (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure). Registreringsafgiften er baseret på, blandt andet, bilens brændstofforbrug. Beregningen af registreringsafgiften baseres i Danmark, til og med 31. december 2020, på en korreleret værdi af det opnåede WLTP-testresultat.

  Mere information om udledninger og WLTP-kørecyklussen findes på www.bmw.dk/wltp.

  En oversigt over brændstofforbrug, CO₂-udledninger og strømforbrug for alle nye personbilmodeller fås gratis på alle salgssteder, og kan derudover ses på Trafikstyrelsens hjemmeside www.bilviden.dk.

   

  Generelle vilkår og ansvarsfraskrivelse.

  Vi tager forbehold for fejl og mangler. Vi tilstræber, at indholdet er ajour, men vi kan ikke garantere, at indholdet til enhver tid er korrekt. BMW.dk kan ikke betragtes som en komplet guide til vores produkter og ydelser.

  BMW Danmark A/S forbeholder sig retten til når som helst at foretage ændringer i priser, specifikationer og udstyr. For mere information om bilernes standard- og ekstraudstyr se www.bmw.dk/udstyr.