bmw-elbiler

ELBILER FRA BMW.

Alt du har brug for at vide om elbiler.

Elbiler fra BMW.Alt du har brug for at vide om elbiler.

Hvordan fungerer en elbil?

Lær alt om elbiler – rækkevidde, opladning, omkostninger og meget mere

En elbil drives 100 % af el og oplades ved hjælp af en ladestation, enten hjemme eller i offentligheden. Ud fra et miljømæssigt synspunkt er elbilen dens forgængere overlegen, og så har den desuden en masse andre fordele, der både passer til byboeren, men også den mere landlige type. På denne side har vi samlet alt, du har behov for at vide om elbiler, og viser desuden ligheder og forskelle mellem elbiler og plug-in-hybrider.

 

Læs mere

DERFOR SKAL DU KØRE I ELBIL.

 • 01 Det er det mest miljøvenlige alternativ.
 • 02 De har et jævnt drejningsmoment og en hurtig acceleration.
 • 03 De er billigere at køre end konventionelle biler.
 • 04 De kræver mindre vedligeholdelse end konventionelle biler.
 • 05 De bidrager til et bedre bymiljø med en lydløs motor.
Elbil - BMW iX3

Almindelige spørgsmål og svar om elbiler.

 • Hvem passer en elbil til?

  Det er en myte, at elbiler fungerer bedst i og rundt om byer. Med de nye kraftfulde batterier hører ”rækkeviddeangst” fortiden til, nu hvor du kan køre flere hundrede kilometer på én opladning. Det øgede antal offentlige ladestationer indebærer, at selv langture fungerer aldeles udemærket, desuden findes der elbiler, som passer uanset hvor mange I er i familien. Et par eksempler:

  • Pendleren: Skal du bruge bilen til at pendle, er elbilen et glimrende alternativ, hvor du kan oplade bilen, når den ikke anvendes, om natten eller på arbejde, hvis mulighederne findes.

  • Familier: Den nye BMW iX3 er vores første eldrevne SAV, som har masser af plads til hele familien og desuden op til 459* km elektrisk rækkevidde. 

  • Bykørsel: Elbiler er både mere støjsvage og fleksible at køre i byen. Vores innovative BMW i3 er fx både kompakt og fleksibel, så du aldrig behøver være urolig for de små parkeringspladser.

   

  Vil du læse om forskellige myter, der findes om elbiler? Læs vores artikel 9 myter om elbiler, hvor vi opklarer, hvordan det virkeligt er.

 • Er det dyrt med elbiler?

  Nja, indkøbsprisen er lidt højere, men hvis man vurderer det over hele elbilens livscyklus, er der klare økonomiske fordele.

  • Beskatningen som personalegode er lavere. 
  • Prisen for et fuldt opladet batteri er relativ lav.
  • Hvis du udregner energiomkostningerne pr. kilometer, er de meget lavere.
  • En benzin- eller dieselbil koster ca. 1 kr./km at køre sammenlignet med elbiler, der ligger på omkring 10-20 øre/km.
  • Du får lavere serviceomkostninger pga. færre løse dele i bilen.
 • Påvirker kulden elbilers rækkevidde?

  Ja, det gør den. Jo koldere det er, desto mere kraft skal batteriet bruge for eksempelvis at opvarme kabinen, hvilket påvirker rækkevidden. Et godt råd er et opvarme bilen i den tid, hvor den oplader, således at batteriets kraft ikke går til at opvarme bilen, når du kører, og så kommer du desuden ind i en dejlig varm kabine.

  Læs alle vore gode råd om, hvordan du forøger rækkevidden i vinterkulden.

 • Spiller det nogen rolle for rækkevidden, hvordan jeg kører min elbil?

  Ja, en aggressiv kørsel kræver mere af batteriet, fx mange og kraftige accelerationer, hvilket indebærer, at batteriet skal arbejde hårdere og i sidste ende påvirker rækkevidden. En rolig og kontrolleret kørestil er bedst, hvis du vil forøge elbilens rækkevidde.

 • Hvilke forskelle er der mellem en elbil og en plug-in-hybrid?

  Der er mange, blandt andet kører en elbil 100 % på el, mens en plug-in-hybrid både har en elmotor og en forbrændingsmotor. Når batteriet er tomt i plug-in-hybriden, overtager forbrændingsmotoren.

  Læs mere om forskelle og ligheder i vores artikel Ligheder og forskelle mellem elbiler og plug-in-hybrider.

Hvordan oplader du din ellbil?

HVORDAN OPLADER DU DIN ELBIL?

Du oplader nemt og fleksibelt elbilen der, hvor du bor, ved hjælp af en ladeboks. Det kan endda lade sig gøre at oplade din elbil ved et af de mange opladningssteder, som findes i Danmark og rundt omkring i verden.

 

Elbilen kan oplades gennem et normalt vægstik, men det anbefaler vi ikke, da der er en risiko for overophedning. Almindelige vægstik er som ofte ikke lavet til så høj en strøm gennem længere tid.

Læs mere

Fremtidens elbiler.

BMW Concept i4.

BMW Concept i4.

Vores første elektriske Gran Coupé med femte generations BMW eDrive-teknologi med en elektrisk rækkevidde på over 600 km*. En ny form for elektrisk elegance og ydeevne. Produktionsstart i løbet af 2021.
Mer om bilen
BMW Vision M NEXT.

BMW Vision M NEXT.

A Statement for the Driver: BMW Vision M NEXT giver et indblik i, hvordan den elektrificerede fremtid kunne komme til at se ud for mærket BMW M.
Mer om bilen
Ladda elbiler

Vil du købe en elbil?

Køb vores elektriske innovatør BMW i3.

Hvis du køber elbilen BMW i3 kan du nyde fremtidens elektriske køreglæde. Med købet får du den nyeste teknologi og moderne designelementer, naturligvis toppet med elegance og stil gennem hele bilen.

Læs mere

BMW eAcademy.

Tips, gode råd og nyheder om alt om elbiler og plug-in-hybrider.

BMW eAcademy.

Tips, gode råd og nyheder om alt om elbiler og plug-in-hybrider.

BÆREDYGTIGHED + INNOVATION = KORREKT

Verdens mest bæredygtige bilproducenter – hvis andre kan bestemme.

Bæredygtighed er et ord, der indeholder mange løfter. Fra store fremtidsvisioner til tiltag her og nu. For os hos BMW er det en del af vores DNA, helt på samme måde som køreglæde altid har været det. Et tegn på, at vi er på rette vej er, at vi hele 12 gange er udpeget til verdens mest bæredygtige bilproducent af Dow Jones indeks for bæredygtighed. Det er vi stolte af. Her er nogle af de elementer, vi arbejder med.

Læs mere
Rekordlave emissioner.

Mod renere diesel med prisvindende motor.

Også udviklingen af vores effektive og verdensførende dieselmotorer er en del af BMW-koncernens stadige bevægelse fremad. Vores dieselbiler har vundet flere priser og opnået rekordlave værdier for emission af kvælstofoxider. BMW har ifølge ADAC desuden den laveste gennemsnitlige værdier for emissioner i hele bilindustrien.

Læs mere
BMW EcoPro

Optimal udveksling med EcoPro.

Alle vores biler med automatisk gearkasse er udstyret med EcoPro, der indstiller bilen til at køre så brændstofbesparende som muligt. Et eksempel er, at den automatiske gearkasse skifter optimalt for at spare brændstof. Afhængigt af hvordan du kører, kan den mindske brændstofforbruget med op til 25 % og dermed garantere maksimal effektivitet.

Læs mere
BMW DriveNow

SHARE NOW tilbyder mere end 14.000 biler i Europa.

Forskning viser, at en delebil på sigt vil kunne erstatte op til 10 privatejede biler. Derfor har BMW i samarbejde med Daimler udviklet SHARE NOW. En løsnng, hvor du kører i nye BMW, MINI og Mercedes biler og blot betaler for de minutter, hvor du anvender bilen. SHARE NOW findes i dag i 16 byer i 8 europæiske lande og har mere end 3.000.000 brugere. I 75% af byerne er der elektrificerede biler i flåden, hvilket tilbyder byboerne at køre elektrisk og lydløst gennem byen. Verdens største elektrisk SHARE NOW flåde findes i København og består af BMW i3’er.

Læs mere
Elektrisk infrastruktur

IONITY - sammen mod 400 nye ladestationer.

Vi arbejder sammen med andre store bilproducenter om at bygge 400 nye ladestationer i Europa inden 2020.

Læs mere
Trådløs opladning

Kør frem. Oplad. Klar.

Som den første bilproducent i verden kan BMW tilbyde trådløs opladning til en plug-in hybrid. BMW Wireless Charging lader dig rulle frem over opladningspladen, og opladningen starter omgående Uden elektriske ledninger.

Læs mere

GLEM IKKE AT TILMELDE DIG VORES NYHEDSBREV.

Sæt dig i førersædet - få de seneste nyheder først.

LADEHYBRID

NYSGERRIG EFTER PLUG-IN-HYBRID?

Mildhybrider fra BMW.

ALT OM MILDHYBRIDER.

 • Værdierne uden parentes gælder for standardmodellen med standardgearkasse, værdier i parentes gælder for samme model, men med en anden gearkasse.

  Det anførte brændstofforbrug og CO₂-udledning er fastsat i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) 715/2007 af 20. juni 2007 gældende på tidspunktet for typegodkendelsen af det pågældende køretøj. De anførte tal er baseret på et køretøj med det standardudstyr, som køretøjet leveres med, og det viste interval er baseret på de forskellige konfigurationsmuligheder (standardudstyr og ekstraudstyr). De modeller, der er afbildet, afspejler biler, der forhandles på det tyske marked. Der kan dermed forekomme afvigelser fra de beskrevne modelvarianter og det beskrevne udstyr i forhold til biler, der forhandles i Danmark. Du kan få yderligere oplysninger hos din BMW forhandler.

  * Brændstofforbruget, CO₂-udledningerne og strømforbrug er fastsat ud fra den nye WLTP-norm (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure). Registreringsafgiften er baseret på, blandt andet, bilens brændstofforbrug. Beregningen af registreringsafgiften baseres i Danmark, til og med 31. december 2020, på en korreleret værdi af det opnåede WLTP-testresultat.

  Mere information om udledninger og WLTP-kørecyklussen findes på www.bmw.dk/wltp.

  En oversigt over brændstofforbrug, CO₂-udledninger og strømforbrug for alle nye personbilmodeller fås gratis på alle salgssteder, og kan derudover ses på Trafikstyrelsens hjemmeside www.bilviden.dk.

   

  Generelle vilkår og ansvarsfraskrivelse.

  Vi tager forbehold for fejl og mangler. Vi tilstræber, at indholdet er ajour, men vi kan ikke garantere, at indholdet til enhver tid er korrekt. BMW.dk kan ikke betragtes som en komplet guide til vores produkter og ydelser.

  BMW Danmark A/S forbeholder sig retten til når som helst at foretage ændringer i priser, specifikationer og udstyr. For mere information om bilernes standard- og ekstraudstyr se www.bmw.dk/udstyr.