Maksimer rækkevidden for din elbil i vinterkulden.

MAKSIMER RÆKKEVIDDEN I VINTERKULDEN.

MAKSIMER RÆKKEVIDDEN I VINTERKULDEN.

6 GODE RÅD TIL FORBEDRET RÆKKEVIDDE.

Det er ingen hemmelighed, at vi i Danmark har det ganske koldt i store dele af året, og at temperaturen i nogle af årets måneder kan komme ned på lave minusgrader med snedækkede veje. Hvordan fungerer din elbil eller plug-in-hybrid så, når vinterkulden sætter ind? Vi har samlet nogle gode råd, som det er værd at overveje.

 

1. Parker indendørs - hvis det er muligt.
Har du mulighed for at parkere bilen indendørs? Med et opvarmet batteri kan du maksimere bilens køredistance. Starter du elbilen eller plug-in-hybriden når det er koldt, går meget af elektriciteten til at opvarme batteriet.

 

2. Oplad så tæt som muligt på kørsel.
Sørg for, at batteriet er opladet og klart, lige inden du skal køre. Så er batteriet opvarmet, og rækkevidden påvirkes ikke i så høj grad.

 

3. Opvarm bilen, når den oplader.
Tænd for varmen i bilen i den tid, hvor den oplader. Ud over at du ikke behøver bruge batterikapacitet på at opvarme bilen, er den desuden varm og komfortabel, til du skal køre.

I BMW’s app kan du både planlægge opladningen og tænde for varmen i bilen, dit bedste værktøj i vinterkulden.

4. Oplad hellere ofte end sjældent.
Uanset om du skal ud og handle eller er på vej ud for at købe det sofabord, som du har sparet sammen til i et stykke tid, så er det smart at tjekke, om der er opladningsmuligheder. At oplade ofte indebærer, at batteriet holder en jævn og behagelig temperatur, hvilket er gavnligt for rækkevidden.

 

Og kan du huske punkt tre? Tænd for varmen i den tid, hvor du oplader, så venter der dig en varm bil, når du har handlet.

 

5. Acceleration, dæktryk og rullemodstand.
At sørge for at elbilen eller plug-in-hybriden er i topform til vinterkulden, er godt for både sikkerheden og rækkevidden, de små ting før og under kørsel kan gøre en stor forskel.

 

Tænk på at

  • acceleration og kraftige opbremsninger indebærer, at elmotoren skal arbejde hårdere. Kør jævnt og planlagt, så får du både en sikrere kørsel og skåner batteriet imod belastninger
  • sne giver højere rullemodstand, og vinterdæk ruller dårligere end sommerdæk, hvilket påvirker batterilevetiden
  • hav styr på dæktrykket. Forkert dæktryk øger både modstanden og energiforbruget

6. Lad bilen gøre arbejdet.
Vi slutter med en alment råd, som er gyldigt hele året. Kører du plug-in-hybrid fra BMW, er det et godt råd at indtaste destinationen i GPS'en og lade bilens hybridsystem kontrollere, hvornår du skal køre på el. Bilen optimerer kørselsmønstret og maksimerer kørsel på el, når det er den, der er mest effektiv.

 

Læs mere
Bliv fuldt opladet.

BLIV FULDT OPLADET.

Vi svarer på dine spørgsmål og giver dig alt hvad du har brug for at vide om opladning.
eAcademy

eACADEMY.

Vil du vide mere? Få gode råd og seneste nyt om elbiler og plug-in-hybrider.