The 4 - känslan sitter i linjerna

VEJEN TIL BÆREDYGTIG KØRSEL.

17 fakta om BMWs arbejde med bæredygtighed.

Vejen til bæredygtig kørsel.17 fakta om BMWs arbejde med bæredygtighed.

Vil du vide, hvordan BMW tænker, når det gælder bæredygtighed? Herunder har vi samlet informationer og andet om bæredygtighed, som BMW har gjort, gør eller bidrager til. Ganske enkelt for at gøre køreglæden mere bæredygtig.

#1:
Allerede i 1972 fik maratonløberne ved OL selskab af vores første elektriske bil. Da den ikke afgav nogen form for udslip, fik den lov til at køre foran løberne som kamerabil.

 

#2:
Omkring 15.000 BMW medarbejdere tager firmabusser til og fra jobbet, hvilket alt i alt bliver til cirka 70.000 kilometer hver dag. Det reducerer både antallet af biler på vejene og sparer udslip af cirka 32.000 ton CO2 hvert år.

 

#3:
I Norge er næsten hver anden nye bil elektrisk – og BMW bidrager til denne udvikling. Næsten 80% af de nye biler, vi solgte i Norge i 2019, var opladelige modeller.

 

#4:
I slutningen af 2019 havde vi solgt i alt 504.000 biler med elektrisk og Plug-in Hybrid drivline – hvilket overgik BMWs egne forventninger og etablerede firmaet som markedsledende på elbiler i Tyskland.

Læs mere
Ionity

#5:

For at gøre brugen af elbiler på lange afstande nemmere, har BMW initieret det fælles firma IONITY. Ved udgangen af 2020 havde IONITY opsat og idriftsat cirka 400 hurtigladestationer langs hovedfærdselsårerne i Europa.

Læs mere

#6:
Den nye eDrive Zone-funktion i navigationssystemet i Plug-in Hybrid-modellerne skifter automatisk til eldrift i grønne zoner.Resultatet er, at bilisterne får gavn af de effektivitetsfordele som deres eDrive giver i byområder, samtidig med at det bidrager til at reducere udslip og støj i bykernerne. Den første bil med denne funktion blev leveret i marts 2020.

 

 

#7:
Vores produktion af næsten 2,5 millioner biler pr. år genererer mere end 780.000 ton affald. 99% af det materiale genindvindes og genbruges.

Læs mere
BMW Polycycle team

#8:
BMWs ”Polycycle”-team har udviklet bæredygtige gulvtæpper. I stedet for at bruge ny plast bearbejder de plast fra havene og bruger rester fra produktionen. Deres langsigtede mål er et lukket kredsløb, hvor de producerer nye gulvtæpper af gamle. Idéer som disse opmuntrer til fortsat udvikling og andre angrebsmåder, der bidrager til at sigte mod encirkulær økonomi med lukket kredsløb, hvor det meste genindvindes eller genbruges på en eller anden måde.

#9:
Siden udgangen af 2020 har vi kun købt elektricitet, der er produceret af fornybare kilder. Det er muligt ved, at vi benytter solcellesystemer og vindmøller på vores egne anlæg samt indkøber fornybar strøm.  I Europa har vores anlæg indkøbt 100% grøn strøm siden 2017.

 

 

Læs mere
BMW iX3

#10:

I 2020 blev BMW iX3 vores første fuldelektriske SUV, der kom ud på vejene. Det gav vores kunder en emissionsfri, elektrificeret variant af en af BMWs mest populære modeller. 

Læs mere

#11:
Det bøgetræ, der bruges til instrumentbrættet i BMW i3, kommer fra 100% certificeret og ansvarligt skovbrug, der opfylder kravene fra Forest Stewardship Council (FSC).

 

#12:
For femtegenerations højspændingsbatterierne har BMW omstruktureret sine forsyningslinjer, og fra og med 2020 står BMW selv for forsyningerne af kobolt og litium til battericellerne. Det giver fuld gennemskuelighed for, hvor disse to råmaterialer kommer fra. 

 

#13:
I 2021 vil vi kunne levere 5 fuldelektriske modeller: BMW i3, Mini Electric, BMW iX3, BMW i4 og BMW iX. Det antal vil vokse til mindst 12 inden udgangen af 2023. Sammen med vores Plug-in Hybrid-modeller vil programmet dermed bestå af mindst 25 elektrificerede modeller.

 

#14:
Næsten alle dele af de litium-ion-batterier, der ligger i vores elektriske modeller, kan genanvendes. 

Læs mere
BMW i 10 years

#15:

Biler, der leder efter parkeringsplads, kan udgøre helt op til 30% af bytrafikken. Derfor udvikler vi mobile tjenester som f.eks. den digitale parkeringsservice PARK NOW. Den gør det lettere at finde ledige pladser, og desuden kan man bruge app’en til at betale for parkeringen, hvilket gør det nemmere og mere mere fleksibelt at parkere.

Læs mere
BMW i3

#16:
For at opmuntre medarbejderne til at tage cyklen til jobbet har BMW lanceret et program til udlejning af cykler, BMW LeaseRad. Det bidrager til, at mere end 5 000 medarbejdere nu cykler på arbejde.

 

#17:
Over halvdelen af alle BMW biler, der produceres verden over, forlader produktionsanlæggene via jernbane. Resultatet heraf blev, at vi undgik cirka 70.000 lastbilsture i løbet af 2019, alene i Tyskland.

 

Læs mere
BMW i fejrer 10 års jubilæum

BMW I FEJRER 10 ÅRS JUBILÆUM.

Visionen der blev en succeshistorie. Læs mere om vores elbiler, som faktisk er mere end bare elektriske.
Findes der en bæredygtig batteriproduktion?

FINDES DER EN BÆREDYGTIG BATTERIPRODUKTION?

Kan man fremstille batterier til plug-in-hybridbiler og samtidigt værne om bæredygtighed og arbejdsvilkår? Ja, det kan man.