BMW i Design.

Biltur i Oslo.

Elektrificeret eventyr i høj bypuls.

For de fleste er rejser en hjertesag. For Nienke Krook og Nick Vullings er det dog intet mindre end et kald i livet. Dette hollandske par har forvandlet deres drøm til et erhverv med bloggen "The Travel Tester" og har været ude at rejse i næsten 13 år. Rejseeksperterne drog ud på deres første rejse i en fuld elektrisk bil og fortæller, hvordan BMW iX bidrog til nye perspektiver på det at rejse.

Læs mere
Biltur i Oslo.Elektrificeret eventyr i høj bypuls.

Ikke overraskende mødtes Nienke og Nick første gang, da de var ude at rejse. De boede på samme vandrerhjem i Australien for 13 år siden og har rejst sammen lige siden. Nienke var lærer, før hun begyndte at arbejde fuld tid som rejseblogger. Nick er arkitekt og rejser også meget med sit arbejde, når han ikke er sammen med Nienke. Mindst en gang om måneden drages de mod nye eventyr og forlader deres hjem i Amsterdam.

 

Deres oplevelse af covid-19-pandemien ændrede deres syn på rejser. Siden da har de undgået flyrejser, når det er muligt, og flyttet fokus til individuel mobilitet. Bilen viste dem en ny følelse af komfort, samtidig med at den ændrer tankegangen om at rejse ved at gøre rejsen lige så vigtig som destinationen.

 

Denne gang var de to rejseeksperter i Oslo med en BMW iX, og nu deler de deres indtryk fra deres allerførste helt elektriske opdagelsesrejse.

Læs mere

Hvordan foretrækker I at rejse rundt?

Nick: Det afhænger af, hvor vi skal hen. Nogle gange er der intet andet valg end at flyve, men vi forsøger at undgå det. Det er der flere grunde til, især hvad angår bæredygtighed og fleksibilitet. Vi foretrækker at tage toget eller bilen og udforske lande og byer tættere på hjemmet. Det fine ved at rejse i bil er, at rejsen i sig selv kan blive et aktivt element. Du behøver ikke at være ankommet til din destination, før du kan slappe af og nyde.

 

Nienke: Erfaringen har vist, at du bør lægge tilstrækkelig plads ind i din rejseplan til at tillade omveje under eventyret. Selv om jeg godt kan lide at planlægge tingene i detaljer, er det vigtigt ikke hænge sig for meget i planen. At kunne tillade sig selv at stå af, når spontaniteten melder sig, gøres bedst med bil.

Læs mere

Hvad skaber en uforglemmelig rejse?

Nienke: Nogle elementer er altid vigtige for os under vores rejser: mad, kultur, design og arkitektur. Vi forsøger også bevidst at opleve nye steder med alle vores fem sanser.

 

 

Lad os bruge det på jeres rejse til Oslo. Hvad oplevede jeres sanser?

 

Nick: Det mest slående ved denne rejse for mig var den lydmæssige oplevelse. BMW iX var en utrolig støjsvag bil!

 

Nienke: Ja, og man opfatter pludselig musikken helt anderledes, når man kører uden motorstøj. Jeg sad også på bagsædet en gang, og højttalerne i nakkestøtten på BMW'en var fantastiske.

Læs mere
Kai Langer
Roadtrip iX harbour

Hvad så I?

Nienke: Byens beliggenhed med direkte nærhed til havet, skovene og fjeldet gør, at den synes og føles meget åben og rummelig. Det bemærkede vi med det samme og havde præcis den samme følelse i BMW iX. Min yndlingsfunktion ved bilen var helt klart panoramataget, fordi det fik mig til at føle, at jeg kunne nyde byen inde fra bilen, især når jeg kørte gennem højere bebyggelse som i det nye Barcode-kvarter.

 

Nick: Jeg tror, at to sanser mødtes her: at se og føle. For det, vi så, følte vi også. Oslo er en meget kontrastrig by. For eksempel har du de forskellige højhuse i Barcode-kvarteret på den ene side og de typisk skandinaviske træ- og fiskerhuse på den anden side. Det betyder, at du også kan mærke kontrasten mellem materialerne, hvor du går og berøre det lysende træ og de rå stål- og betonkonstruktioner.

Læs mere
Roadtrip iX parking
Roadtrip iX street

Hvordan var det at køre BMW iX rundt i byen?

Nick: Bilen gjorde det meget nemt for os. Den føles ikke for stor til byen, og assistentsystemerne lettede rejsen, så vi kunne fokusere på andre ting. Når der sker så meget omkring dig, som der ofte gør i storbyer, er det virkelig rart at have en bil, der er så let at navigere i. Og Oslo er en stor by geografisk, selvom den ikke er en millionby. Så på trods af den korte tid, vi havde der, fik vi set rigtig meget. Vi kørte endda op i fjeldet en gang for at se solen gå ned over byen.

 

Nienke: Det buede Head-Up Display og 3D-visningen til parkering fik det nogle gange til at føles som at være i et computerspil. Og jeg kunne især godt lide funktionerne med Shy Tech-interiøret.

 

Nick: Jeg var virkelig imponeret over, hvor ukompliceret alting var. Infrastrukturen til ladestandere er i hastig vækst, naturligvis med Norge som den førende i udviklingen. Og det var næsten lige så nemt at oplade BMW iX, som det er at oplade din smartphone. De cirka 40 minutter, det tager at komme op på 80 procent, går meget hurtigt, især når du er ude at rejse.

Læs mere
Roadtrip iX Nick and Nienke

Har denne rejse med BMW iX givet jer nye perspektiver på rejser?

Nienke: Så afgjort! Fremtiden for, hvordan vi rejser, optager mig konstant, især spørgsmålet om, hvordan vi kan rejse mere bæredygtigt. Mange mennesker slås med det dilemma, at rejser sædvanligvis påvirker klimaet, og det ender med at gå ud over rejseglæden. Men nu, hvor vi har oplevet, hvor nemt det er at rejse emissionsfrit i en elbil i Europa, har det ændret vores syn på det at rejse i bil. Det faktum, at vi rejste individuelt og alligevel bæredygtigt, er ganske tilfredsstillende.

 

Nick: Det kan umiddelbart synes som et skridt tilbage til fortiden, for denne type biltur minder os om vores forældre, der plejede at rejse i bil, og om de gamle foldekort, de brugte dengang. BMW iX er dog så opkoblet, at vi hele tiden modtog opdateringer i realtid om vejspærringer og om, hvilken ladestation vi skulle begive os hen til undervejs. Og "My BMW App" forsynede os med al nødvendig information om bilen, selv om vi bare cruisede planløst gennem byen. Som blogger skal Nienke dele en masse indhold, mens han er på farten og være online hele tiden. Hvilket fungerede fuldstændig problemfrit med BMW iX.

Læs mere
Roadtrip iX charging

Hvor ser du potentialet for forandring, der vil gøre fremtidens rejser mere bæredygtige?

Nienke: Jeg tror på, at i den stærkt integrerede online-verden, vi lever i, vil forandringer primært blive drevet af teknik og design. Dette vil ikke kun påvirke enkelte produkter, men også en lang række områder, der er indbyrdes forbundne. Jeg tænker her især på cirkularitet og genanvendelse af materialer. Design og teknik skal ændres, før dette kan ske, så fordelene i sidste ende kan påvirke vores rejsemåder. Det kan fx være i form af hoteller bygget af bæredygtige materialer eller restauranter, der tager urban havekultur og dermed lokalproduceret mad op til et nyt niveau.

Læs mere
ALT OM BMW iX

ALT OM BMW iX.

eAcademy

eACADEMY.

Vil du vide mere? Få gode råd og seneste nyt om elbiler og plug-in-hybrider.