Aluminium - den hållbara metallen.

ALUMINIUM - DET HOLDBARE METAL.

Aluminium - det holdbare metal.

Elektriske modeller som BMW iX3, BMW iX og BMW i4 er pionerer inden for fremtidens mobilitet. Men det er ikke kun bilernes fremdriftsmåde, der sætter kurs mod bæredygtighed; også de anvendte materialer i bilen er designede efter dette princip. Dette gælder også for vores aluminiumsfremstilling.

Læs mere
BMW iX

BMW har siden starten af 2021 anvendt aluminium, som fremstilles gennem anvendelse af elektricitet, der kommer fra solenergi i ørkenen uden for Dubai. Dette er en milepæl på vejen mod vores mål om at reducere CO2-udledningen i vores leverandørnetværk med 20 % inden 2030.

 

BMW Group har et langvarigt samarbejde med Emirates Global Aluminium (EGA) - primært med leverance af aluminium. EGA får den elektricitet, der kræves for at producere højkvalitetsaluminium fra solcelleanlægget, som ligger i ørkenen uden for Dubai. 

 

Aluminium er stærkt, let og uendeligt genanvendeligt, hvilket gør, at aluminium spiller en vigtig rolle i udviklingen af et mere bæredygtigt samfund. Men fordi fremstillingen af aluminium er meget energikrævende, har anvendelsen af vedvarende energikilder, såsom solenergi, et betydeligt potentiale for at reducere CO2-udledningen.

Læs mere
EGA
Lättmetallgjuteriet i Landshut

I vores støberi for letmetaller i Landshut videreforarbejdes aluminiummet, som produceres med solenergi, til karrosseri- og drivkomponenter, der kræves til de elektriske drivenheder i de nye elbiler fra BMW.

 

Letmetalstøberiet er et de største produktionsområder på vores fabrik i Landshut, og BMW Groups eneste produktionsanlæg for letmetalstøbning i Europa.  Sidste år producerede fabrikkens mere end 1600 medarbejdere 2,9 millioner støbte komponenter.

 

Letmetalstøberiet er også et af de mest moderne støberier i verden. Støberiets innovative, bæredygtige fremstillingsprocesser til motorkomponenter, såsom topstykker eller krumtaphuse, har vundet flere priser. 

Læs mere
BMW iX

Ud over at anvende vedvarende energikilder til at udvinde aluminium, har BMW selv fastsat et mål om at øge mængden af genvundet materiale, såkaldt sekundært materiale, og at anvende råmaterialer flere gange i en cirkulær økonomi.

 

Aluminiummet, som fremstilles ved hjælp af solenergi, bearbejdes på en bæredygtigt måde på anlægget for letmetalstøbning i Landshut. For at producere de støbte komponenter, anvender letmetalstøberiet metoder som formede sandkerner. Sandkernerne fremstilles ved at anvende uorganiske bindemidler, som gør, at der praktisk talt ikke forekommer udledning under støbningen.

 

BMW satser på at have mere end syv millioner elektrificerede køretøjer på vejene i 2030, hvoraf to tredjedele vil være fuldt elektriske. For at opnå dette mål, vil BMW sikre overholdelsen af kravene i forbindelse med de bæredygtige foranstaltninger.

Læs mere
Findes der en bæredygtig batteriproduktion?

FINDES DER EN BÆREDYGTIG BATTERIPRODUKTION?

Kan man fremstille batterier til plug-in-hybridbiler og samtidigt værne om bæredygtighed og arbejdsvilkår? Ja, det kan man.
BMWs bæredygtighedsarbejde

DEN LIGE VEJ TIL BÆREDYGTIGHED.

Vil du vide, hvordan BMW arbejder med bæredygtighed? Læs 17 fakta om bæredygtighed, og få mere at vide om, hvordan vi arbejder.