BMW bygger hållbara bilar för framtiden.

DER ER BÆREDYGTIGHED I HVER EN BIL, BMW PRODUCERER.

Der er bæredygtighed i hver en bil, BMW producerer.

BMW’s mål er at blive en bæredygtig virksomhed ved først og fremmest at fokusere på at spare ressourcer. Nedenfor er en oversigt over det helhedssyn, der styrer BMW's virksomhedsstrategi, som indebærer alt fra reduktion af CO2-udledning til genanvendelse, til udbredelse af brintteknologien og endda til plantning af jordnødder. 

Læs mere
"Vi løfter bæredygtigheden op til et helt nyt niveau."
- Oliver Zipse, topchefen hos BMW AG.

Ovenstående erklæring fra selskabets administrerende direktør er målestokken for, hvad BMW kan sammenlignes med – og det stærke fundament, som strategien kan bygges på. I årtier har virksomheden sat sine egne, konsekvent bæredygtige standarder. Lige nu fokuseres der på at reducere CO2-udledning og forbedre ressourceeffektiviteten.

 

BMW er aktiv på mange fronter, og Zipse understreger, at BMW stræber efter en helhedspræget tilgang til bæredygtighed i forhold til, hvordan man tænker og handler. "Vores fokus er forankret i alle vores afdelinger – fra administration og salg til udvikling og produktion til distribution," siger Zipse. Kontinuerlig udvikling er det princip, der leder os. 

Læs mere
My BMW App - Remote Climatization

TYDELIGE MÅL SKABER FREMTIDENS MOBILITET.

BMW insisterer på transparens, når det gælder egne mål. Og det betyder, at mantydeligt har kommunikeret, hvad der er i fokus indtil 2023. 

Læs mere

Det indbefatter:

  • 01 Udledning af drivhusgasser vil blive reduceret på baggrund af sunde, videnskabelige planer for kuldioxidbesparelse.
  • 02 Det forventes, at syv millioner elektrificerede biler fra BMW Group vil køre på vejene.
  • 03 At producere bæredygtige biler betyder, at CO2-udledningen for hver bil skal reduceres med mindst en tredjedel regnet over hele bilens livscyklus.
  • 04 CO2-udledningen fra produktionen på BMWs fabrikker skal reduceres med 80 % på globalt plan.
  • 05 Den cirkulære økonomi står som rettesnor for, hvordan man skal håndtere ressourcer.
  • 06 BMW’s mål er også at have den mest bæredygtige forsyningskæde i hele branchen.

Et af virksomhedsmålene er at udarbejde en integreret rapport, hvor det på en gennemsigtig måde beskrives, hvor bæredygtig virksomheden er, samt hvordan implementeringen af de ambitiøse mål forløber. "Vi gør den uafhængige testning af vores bæredygtige aktiviteter endnu strengere end tidligere. For transparens er en forudsætning for troværdighed," forklarer Zipse. Og Dr. Nicolas Peter, bestyrelsesmedlem hos BMW Group, tilføjer: "Tallene for vores bæredygtighedsmål tillægges lige så stor betydning som vores økonomiske tal."

Læs mere

Elektrisk mobilitet er grundlaget.

En vigtig del af bæredygtighedsstrategien er at øge udbuddet af elektriske køretøjer. Når antallet af elektriske køretøjer stiger, vil CO2-udledningen falde. Fra 2023 vil BMW have mindst 13 fuldelektriske modeller på vejene. "Vi tilstræber at udvide vores sortiment af fuldelektriske biler aggressivt, så de ikke fortsat er et nichesegment," forklarer Zipse. Denne gruppe inkluderer også biler, der fungerer ved hjælp af brintteknologi og brændselsceller. Snart vil vi iværksætte en mindre produktion af BMW i Hydrogen NEXT.

 

Ikke alene er bilerne, der produceres, elektriske, men også de biler, der anvendes til produktionen af elbilerne, drives af elektricitet. På BMW's fabrik i Landshut er over 500 logistik- og produktionskøretøjer samt transportsystemet eldrevet: alt fra bugserkøretøjer og fejemaskiner til gaffeltrucks og elektrificerede lastbiler. 

Læs mere
BMW X5 Plug-in Hybrid
"Den grønneste bil i verden vil være en BMW – og den modigste virksomhed vil være BMW Group"
- Oliver Zipse, topchefen hos BMW AG.

Bæredygtige materialer:
for naturen og mennesket.

BMW definerer bæredygtighed som det at gøre noget, der er godt for både naturen og mennesket. Virksomheden lægger stor vægt på at sikre, at råmaterialet til produktionen ikke alene kommer fra miljøvenlige kilder, men også er socialt og etisk bæredygtigt. Prioriteringen ved køb af miljøvenlige materialer fokuserer på miljøvenlige og sociale standarder samt menneskerettigheder, der beskytter naturressourcer og reducerer CO2-udledningen i forsyningskæden. 

 

Kæden starter ikke med produktionen på BMW fabrikken, men snarere ved indkøbet af råmaterialer. BMW Group insisterer på, at de højeste miljø- og styringsstandarder samt sociale standarder anvendes ved ansvarlige indkøb. Kobolt er et sådant eksempel, fordi det er en særdeles vigtig komponent, der bruges til fremstilling af batterier. BMW har igangsat et brancheomspændende initiativ kaldet "Cobolt for Development", som engagerer sig i at etablere ansvarlige former for minedrift i Den Demokratiske Republik Congo.  Det inkluderer styring af minedrift og overholdelse af love, menneskerettigheder, sundhed og sikkerhed samt miljøstyring. Med sit engagement i ResponsibleSteel understøtter  BMW de miljømæssige og sociale standarder i hele værdikæden, startende i minerne.

 

Læs mere
BMW bygger hållbara bilar för framtiden.

Grøn elektricitet og anden vedvarende energi: den bæredygtige forsyningskæde.

Fra kobolt til elektricitet – BMW har til hensigt kun at bruge materialer, der er produceret ved brug af regenerative energikilder, dvs. en bæredygtig forsyningskæde. Da fremstilling af aluminium kræver utrolig meget energi, har brugen af grøn elektricitet et enormt potentiale, når det gælder reduktionen af CO2-udledning. Aluminium fremstillet ved brug af solenergi dækker næsten halvdelen af det årlige behov for letmetalstøberiet på fabrikken i Landshut.

 

Til produktionen af de elektriske biler BMW iX og BMW i4 bruger BMW vandkraft på fabrikkerne i Dingolfing og München. På Leipzig-fabrikken hjælper vindkraft med at dække behovet for elektricitet, og på San Luis Potosi-fabrikken i Mexico hjælper solceller til. "I fremtiden vil alle vores fabrikker være helt klimaneutrale," siger Zipse.

Læs mere

Genanvendelse, hvor intet går til spilde.

Nøgleordet her er et lukket kredsløb for materialet, men genanvendelse er naturligvis også en del af planen om at spare ressourcer. BMW sigter mod at skabe et lukket og bæredygtigt kredsløb for de genanvendelige materialer i battericeller.  Dette betyder, at fx litium-ion-battericellerne skal danne en form for værdikæde, der er så lukket som muligt: fra valget af bæredygtige materialer til komponenterne i batteriet, igennem produktionen og derefter til genanvendelsen.

 

Den samme fremgangsmåde vil blive taget i anvendelse for andre materialer. BMW genbruger også det stål, der anvendes. Alt stålaffald - såsom restmateriale fra metalpressen, hvor dørene stanses ud af metalemner - genbruges enten gennem materialekæden eller returneres via stålhandelen til stålproducenterne, hvor det kan omdannes til nyt stål. BMW arbejder også sammen med sine partnere mod en CO2-fri stålproduktionsproces. Denne proces vil gøre det muligt for BMW Group at reducere sin CO2-udledning i stålkæden med ca. 2 millioner ton lavere niveauer end i dag - senest i 2030.

Læs mere

Bæredygtig udvikling: BMW i jordnøddebranchen.

BMW i jordnätsbranschen.

Store ting starter ofte i det små. Et perfekt eksempel på dette er de jordnødder, der vokser ved battericentret BMW Brilliance Automotive (BBA) i Kina. Men hvad har jordnødder at gøre med bæredygtighed ved bilproduktion? BMW medarbejdere planter jordnødderne på de ubrugte steder rundt om fabrikken, fordi klimaet der er perfekt for dem. De indtægter, de plantede jordnødder leverer, bruges til at finansiere sociale infrastrukturprojekter. Bæredygtighed starter også med små skridt. 

 

BMW har implementeret økologisk og social bæredygtighed i sin strategi og gennem hele værdikæden. Virksomheden gør sit bedste for konsekvent at tilbyde sine kunder miljøbevidste produkter og er dedikeret til at blive CO2-neutral gennem bæredygtig produktion. Fra de tydelige krav til leverandører, til at producere sin egen elektricitet, fra at opretholde de højeste sociale standarder til at tilskynde til infrastrukturprojekter og fra at lave grønne biler til at dyrke jordnødder: BMW har valgt en strategi baseret på konsekvent bæredygtighed.  

Læs mere
BMWs bæredygtighedsarbejde

DEN LIGE VEJ TIL BÆREDYGTIGHED.

Vil du vide, hvordan BMW arbejder med bæredygtighed? Læs 17 fakta om bæredygtighed, og få mere at vide om, hvordan vi arbejder.
Findes der en bæredygtig batteriproduktion?

FINDES DER EN BÆREDYGTIG BATTERIPRODUKTION?

Kan man fremstille batterier til plug-in-hybridbiler og samtidigt værne om bæredygtighed og arbejdsvilkår? Ja, det kan man.