BMW er verdens mest bæredygtige bilproducent.

VINDER AF DOW JONES BÆREDYGTIGHEDSINDEKS.

Vinder af Dow Jones bæredygtighedsindeks.

BMW Group er blevet udnævnt til verdens mest bæredygtige bilproducent i 2020 i Dow Jones årlige bæredygtighedsindeks (Dow Jones Sustainability Indices). I kategorien "Automobiles" fik BMW 80 ud af 100 mulige point og blev dermed kåret som den mest bæredygtige bilproducent i verden.

I alt blev 39 bilproducenter evalueret, og resultaterne viste, at BMW har forbedret sig inden for alle tre områder, der blev vurderet: styring og økonomi, miljø og sociale dimensioner.

Siden 2006 har BMW reduceret energiforbruget pr. produceret køretøj med 40 % og kuldioxidemissioner med 70 %.
BMW X5 xDrive45e

Et udpluk af vores bæredygtighedsarbejde

  • 01 Mellem 1995 og 2019 faldt emissionerne fra nye BMW biler i Europa med 42 %.
  • 02 Alle BMW’s fabrikker drives af elektricitet fra fornybare energikilder.
  • 03 Andelen af kobolt er blevet reduceret med 2/3 i den nyeste generation af batterier sammenlignet med de foregående.
  • 04 BMW har indført miljømæssige og sociale standarder, for eksempel køber vi kun kobolt og lithium fra certificerede miner i Marokko og Australien.

En fortsat kamp for et bedre klima.

For 2030 har BMW sat en strategisk retning, hvor bæredygtighedsarbejdet er vævet ind i hele bilens livscyklus, og hvor målet er at reducere kuldioxidemissionerne pr. køretøj med mindst en tredjedel. Af de mere end 2,5 millioner biler, der blev fremstillet af BMW i 2019, svarer dette til en reduktion på mere end 40 millioner tons kuldioxid gennem hele livscyklussen indtil 2030.

Det er frem for alt stigningen i elektrificerede biler, der gør det muligt. I 2023 vil BMW tilbyde 25 elektrificerede modeller, hvoraf halvdelen er rene elbiler. Om ti år bør der være mere end syv millioner elektrificerede BMW biler på vejene.

Læs mere
Kobolt uden mellemled

Andre vigtige elementer i bæredygtighedsarbejdet.

  • BMW eDrive Zones – reducerer udslippet i indre byområder. Når du kører en opladningshybrid fra BMW, skifter den automatisk til elektrisk kørsel ved hjælp af geofencing-teknologi.
  • Flere modeller med mildhybridteknik.
  • BMW har en aftale med producenter af battericeller om kun at anvende grøn elektricitet til produktion af femtegenerations battericeller.
  • BMW Groups køretøjer er allerede nu 95 % genanvendelige.
  • EU kræver en genanvendelsesprocent for højspændingsbatterier på 50 %. Vi samarbejder med den tyske genanvendelsesspecialist Duesenfeld om at udvikle en metode, der giver en genanvendelsesgrad på 96 %.
Læs mere
BMW og elektrificering.

BMW OG ELEKTRIFICERING.

Lær mere om vores elektrificerede biler.

LÆR MERE OM VORES ELEKTRIFICEREDE BILER.