GENOPLADELIG KØREGLÆDE.

Ofte stillede spørgsmål til BMW plug-in-hybrid modeller.

BMW iPerformance

Oplev den bæredygtige verden med BMW iPerformance modellerne og en helt ny dimension af køreglæde.
Med deres imponerende køredynamik og fuldstændige fravær af CO2-udledning, når du kører fuldelektrisk, viser BMW plug-in-hybriderne, hvad der er muligt: Takket være de nyudviklede elektriske synkronmotorer begejstrer iPerformance-modellerne med et enormt drejningsmoment fra stående start til maksimal hastighed.
På denne side finder du svar på alle de centrale spørgsmål om plug-in-hybrid biler fra BMW.

Læs mere
GENOPLADELIG KØREGLÆDE.Ofte stillede spørgsmål til BMW plug-in-hybrid modeller.

PERFEKT SAMARBEJDE.

BMW plug-in-hybrid-modellerne er designet med en kraftig elmotor og en effektiv forbrændingsmotor, som arbejder perfekt sammen. Det mærkes især ved kombinationen af køredynamik og effektivitet. Her kan du læse meget mere om BMW plug-in-hybrid-modellerne.


Brændstofforbrug og CO2-udledning for BMW 225xe iPerformance Active Tourer (3):
Brændstofforbrug i km/liter (blandet kørsel): 37,0 til 43,5
CO2-udledning i g/km (blandet kørsel): 52 til 61
Strømforbrug i kWh/100 km (blandet kørsel): 13,4 til 14,2

 • Hvad er en plug-in-hybrid egentlig?

  En plug-in-hybrid er kendetegnet ved at have både en kraftig elmotor og en effektiv forbrændingsmotor. Denne fremdriftskombination giver bilerne højere ydelse, men med en mere miljøvenlig profil end de traditionelle motorteknologier alene.


  En plug-in-hybrid kan desuden lades op med en BMW i Wallbox derhjemme eller via ChargeNow's ladestandere, når du er på farten. På denne måde kan du tilbagelægge store dele af dine bilrejser helt udledningsfrit, særligt i byerne og de bynære områder, og brændstofforbruget på længere ture bliver sænket yderligere.
   

 • Hvilke generelle fordele er der ved en plug-in-hybrid sammenlignet med en traditionel bil?

  En plug-in-hybrid sikrer ekstremt lave udledningsværdier samt samme langdistancemuligheder og funktionalitet som en traditionelt drevet bil. Du vil især kunne nyde godt af den meget støjfri kørsel samt det boost, som elmotoren giver bilen. Det betyder, at forbrændingsmotoren ved midlertidige hastighedsforøgelser såsom overhalingsmanøvrer kortvarigt understøttes af elmotoren, som køredynamikken får en ekstra løft. Fuldelektrisk kørsel og muligheden for at lade bilens indbyggede batteri op via elforsyningsnettet gør det muligt at opnå meget lave driftsudgifter.


  En funktion, der er særligt værd at fremhæve, er muligheden for at styre opvarmning og køling af plug-in-hybriderne via appen BMW ConnectedDrive, webportalen ConnectedDrive eller direkte fra bilen.

 • Hvilke forudsætninger og forhold skal være opfyldt hos mig, hvis jeg skal overveje en plug-in-hybrid?

  En vigtig faktor, der bør indgå i beslutningstagningen, er muligheden for at lade bilen op derhjemme. Det kan være din egen BMW i Wallbox eller en anden lademulighed i nærområdet. Derudover så kan fordelene ved lave driftsomkostninger (prisen på el versus brændstof) i en plug-in-hybrid udnyttes særligt effektivt, hvis dit kørselsmønster tillader mange ture med fuldelektrisk kørsel. Hvis du også har mulighed for at lade bilen op på din arbejdsplads, så vil denne fordel komme endnu mere i spil.

 • Er sikkerheden og køreoplevelsen den samme som i de traditionelle BMW modeller?

  BMW plug-in-hybriderne er udviklet med en meget høj teknisk standard og bygger på samme grundstruktur som de konventionelt drevne modeller. Sikkerheden i plug-in-hybriderne med højspændingsbatterier er desuden blevet testet og bekræftet af uafhængige testinstitutioner.


  Takket være elmotoren i BMW plug-in-modellerne forenes fuldelektrisk kørsel med et løft i effektiviteten. Det høje drejningsmoment, der er tilgængeligt helt fra kørselsstart, giver plug-in-modellerne den spontane køredynamik, der kendetegner elmotoren Som en del af boostfunktionen hjælper elmotoren kortvarigt forbrændingsmotoren på vej under acceleration ved hjælp af korte, dynamiske boost. BMW plug-in-hybridmodellerne er desuden meget støjsvage og helt udledningsfri, når de kører fuldelektrisk.

 • Hvilke forskellige køreprogrammer findes der?

  BMW plug-in-hybriderne har selvfølgelig de kendte køreprogrammer ECO PRO, Comfort og Sport. Deruover er de følgende køreprogrammer tilgængelige i plug-in-hybriderne via eDrive-knappen:

  − AUTO eDRIVE: Programmet vælger den mest effektive fremdriftsform – fuldelektrisk, kombineret eller forbrændingsmotor afhængigt af kørselsforholdene.

  − MAX eDRIVE: I nogle modeller er det muligt at køre op til 140 km/t ved ren elkraft i køreprogrammet MAX eDRIVE. Ved højere hastigheder, eller hvis bilens fulde accelerationspotentiale skal anvendes, kobles forbrændingsmotoren automatisk til.

  − SAVE BATTERY er navnet på batterispareprogrammet (i BMW 7-serie), som sørger for, at batteriet bliver effektivt ladet op af forbrændingsmotoren eller holdes på et bestemt ladeniveau. Det gør det muligt at gemme batterikapaciteten

  − til fuldelektrisk kørsel på et senere tidspunkt.

 • Hvordan ser jeg, at det er en BMW plug-in-hybrid?

  Det har kun i begrænset omfang været ønsket, at BMW plug-in-hybriderne skulle skille sig ud fra de øvrige BMW modeller med et selvstændigt design, så derfor er forskellene nede på detaljeniveau. Dog er det ved at se efter de følgende detaljer muligt at identificere de enkelte modeller som BMW plug-in-hybrider:

   

  Udvendigt design:
  - eDrive-emblem på begge C-stolper
  - BMW i logo på forskærmene
  - Blå kølerribber i dobbeltnyren samt blå navkapsler
  - eDrive-emblem bag på bilen og på motorindkapslingen
  - Modelbetegnelse med ekstra "e"
  - Opladestik forrest i førersiden


  Indvendigt design:
  - Indstigningslister med eDrive-emblem
  - eDrive-knap i midterkonsollen
  - Specialudviklet instrumentgruppe og grafik i kontroldisplayet

BATTERI OG RÆKKEVIDDE.

I BMW plug-in-hybridmodellerne kombineres forbrændingsmotoren med et effektivt litium-ion-batteri, hvilket giver bilen mulighed for at køre videre, hvis den i en nødsituation skulle løbe tør for brændstof. Læs mere om batteriets specialfunktioner her.

 • Er det muligt at køre videre på ren el, hvis brændstoftanken er tom?

  Ja, det er det. Hvis den samlede rækkevidde af elmotor og forbrændingsmotor er 80 km, bliver bilens fører advaret med en meddelelse i instrumentgruppen. Når rækkevidden falder under 50 km, udsender bilen en permanent rækkeviddeadvarsel. Hvis bilen løber tør for brændstof, kan den resterende el-rækkevidde anvendes til at køre bilen til nærmeste tankstation – forudsat at der er nok energi i batteriet, og systemforholdene tillader fuldelektrisk kørsel.

 • Hvor langt holder højspændingsbatteriet i en BMW plug-in-hybrid?

  De højspændingsbatterier, der bruges i BMW plug-in-hybridmodellerne, er af typen litium-ion, som modsat traditionelle nikkel-, bly- eller cadmium-batterier er blevet optimeret til anvendelsen i biler. Inden for rammerne af BMW battericertifikatet er højspændingsbatteriet omfattet af en garanti på 100.000 kilometer eller maks. 6 år efter første indregistrering af bilen (først opfyldte). Du kan få mere at vide om garantibestemmelserne og BMW battericertifikatet hos din BMW forhandler eller på dit autoriserede BMW serviceværksted.
   

 • Hvor langt kan bilen køre på el?

  Hver enkelt BMW plug-in-hybridmodel har unikke rækkeviddedata. Den fuldelektriske rækkevidde afhænger af mange forskellige faktorer. Heriblandt brug af airconditionanlæg eller varmeanlæg, den generelle belastning af bilens elektriske system (fx navigation, radio, sædevarme, rudevarme, klimaforhold sommer og vinter) samt din individuelle kørestil.


  Når højspændingsbatteriet er afladet, er det ikke længere muligt at køre fuldelektrisk, men kørslen kan stadig fortsætte helt som normalt ved at bruge forbrændingsmotoren. Et intelligent energistyringssystem sørger for, at der ikke kan ske skade på højspændingsbatteriet på noget tidspunkt, selv om det meldes helt "tomt".

 • Tager højspændingsbatteriet noget af bagagepladsen?

  Bagagerummet i BMW plug-in-hybridmodellerne er kun ganske lidt mindre end de tilsvarende traditionelle BMW modeller. Hvad angår bagagekomforten, er der blevet udviklet en række intelligente løsninger, som dels sikrer et helt plant gulv i bagagerummet og dels sikrer den nødvendige dybde til at transportere store stykke bagage. Gennemlæsningssystemerne (fx det tredelte splitbagsæde 40/20/40) fås også til BMW plug-in-hybridmodellerne.

 • Hvad skal jeg være opmærksom på ved langtidsparkering af en BMW plug-in-hybridmodel?

  Det er selvfølgelig muligt at langtidsparkere bilen (fx i flere uger), men det kan påvirke batteriets ladeniveau, hvis bilen holder stille i meget lang tid.


  Det anbefales derfor at parkere bilen med et næsten helt fuldt opladet batteri eller at slutte bilen til en egnet ladestander under parkeringen, da højspændingsbatteriet så automatisk vil blive genopladet ved behov.


  Bemærk også kommentarerne omkring langtidsparkering i bilens instruktionsbog.

OPLADNING OG LADEINFRASTRUKTUR.

Det er ikke kun forbrændingsmotorerne, der skal "tankes op" fra tid til anden. Det skal højspændingsbatterierne også. Med en plug-in-hybridmodel fra BMW kan det endda foregå derhjemme. Få alle oplysninger om hvordan, hvornår og hvordan lige her.

 • Hvilke lademuligheder tilbyder BMW til plug-in-hybriderne?

  En BMW plug-in-hybrid kan lades op ved hjælp af en helt almindelig 230-V-stikkontakt – men det anbefales at få stikkontakten tjekket af en specialist, inden den bruges til opladning af bilen (kontinuerlig belastningsevne). Kontrol af husets stikkontakter eller installation af en BMW i Wallbox (så BMW plug-in-hybridbilen kan oplades med maks. 3,7 kW) kan de autoriserede elektrikere fra BMW i installationstjenesten hjælpe dig med.

  Du kan også lade bilen op, når du er på farten. "ChargeNow"-programmet tilbyder adgang til et voksende netværk af offentlige ladestandere. 

  Hvis du vil vide, hvor nærmeste ladestander befinder sig, har du flere muligheder:

  − Du kan finde dem i navigationssystemet i din BMW plug-in-hybrid. Med POI-søgning i appen BMW ConnectedDrive har du direkte adgang til alle ladestandere i dit nærområde.

  − Du kan søge via din smartphone. Med appen ConnectedDrive til plug-in-hybrider er det legende let.

  − På ChargeNow-webstedet kan du se alle ladestationer i BMW i partnernetværket.

 • Hvor ofte kan eller skal jeg genoplade en BMW plug-in-hybridmodel?

  Hvis du har mulighed for det, bør du lade din BMW plug-in-hybrid op, hver gang lejligheden byder sig – hjemme eller på farten. På denne måde kan du altid nyde godt af den maksimale elektriske rækkevidde og derved reducere brændstofforbruget.

 • Hvor lang tid tager det at lade højspændingsbatteriet op? Er det muligt at lade hurtigt op med jævnstrøm?

  Den præcise ladetid afhænger af en række faktorer. Hvis højspændingsbatteriet er helt afladet, fx i BMW X5 plug-in-hybriden, tager det normalt omkring 2,5 timer ved en Wallbox eller en offentlig ladestander og omkring 4 timer ved et normalt 230-V-stik.


  Batteriet i plug-in-hybriderne er mindre end i de fuldelektriske biler, så ladetiden er derfor også forholdsvis kortere. Det er således ikke planlagt at tilbyde hurtig jævnstrømsopladning til BMW plug-in-hybridmodellerne.

 • Skal jeg bruge et andet ladekabel i udlandet?

  Det medfølgende ladekabel har den stiktype, der er gængs i dit land. Hos din BMW forhandler kan du købe et kabel, der passer til stikkontakterne i andre lande.

 • Kan 360° ELECTRIC-tilbuddene fra BMW i også bruges i BMW plug-in-hybridmodellerne?

  Ja, selvfølgelig. Som ejer af en BMW plug-in-hybrid har du naturligvis adgang til alle servicefeatures fra BMW i 360° ELECTRIC-programmet.
   

 • Hvad koster BMW ladestationerne til hjemmebrug?

  Priserne på BMW i Wallbox-modellerne finder du under originalt BMW tilbehør.

TILSLUTNING.

Takket være de innovative eDrive-tjenester, er du altid tilsluttet, når du er på farten i en BMW plug-in-hybrid. De mange eDrive-tjenester omfatter appen BMW ConnectedDrive, som giver dig mange vigtige oplysninger, fx om bilens ladeniveau.

 • Hvad tilbyder BMW Connected Drive i BMW plug-in-hybrid bilerne?

  eDrive-tjenesterne er skræddersyet til BMW plug-in-hybridmodellerne og kan anvendes via en app, bilens navigationssystem eller kundeportalen. Appen BMW ConnectedDrive indeholder følgende funktioner:

  – Statusdisplay for ladeniveau og indstilling af tidsfunktion
  – Fjernbetjening af klimaanlægget (varme/køle) og tidsfunktion
  – Søgning og visning af ladestandere
  – Statistik for din kørsel, gode råd om økonomisk kørsel og sammenligninger med andre brugere
  – Visning af kilometerstand, bilens tilstand og servicebehov

 • Hvilke smartphone-styresystemer understøttes?

  Apple iOS og Google Android.

 • Kan jeg også styre de nævnte funktioner via internettet?

  Ja, udvalgte funktioner kan også tilgås via portalen BMW ConnectedDrive.
   

Brændstofforbrug og CO2-udledning.

 • Værdierne uden parentes gælder for standardmodellen med standardgearkasse, værdier i parentes gælder for samme model, men med en anden gearkasse.

  Det anførte brændstofforbrug og CO₂-udledning er fastsat i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) 715/2007 af 20. juni 2007 gældende på tidspunktet for typegodkendelsen af det pågældende køretøj. De anførte tal er baseret på et køretøj med det standardudstyr, som køretøjet leveres med, og det viste interval er baseret på de forskellige konfigurationsmuligheder (standardudstyr og ekstraudstyr). De modeller, der er afbildet, afspejler biler, der forhandles på det tyske marked. Der kan dermed forekomme afvigelser fra de beskrevne modelvarianter og det beskrevne udstyr i forhold til biler, der forhandles i Danmark. Du kan få yderligere oplysninger hos din BMW forhandler.

  * Brændstofforbruget, CO₂-udledningerne og strømforbrug er fastsat ud fra den nye WLTP-norm (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure). Registreringsafgiften er baseret på, blandt andet, bilens brændstofforbrug. Beregningen af registreringsafgiften baseres i Danmark, til og med 31. december 2020, på en korreleret værdi af det opnåede WLTP-testresultat.

  Mere information om udledninger og WLTP-kørecyklussen findes på www.bmw.dk/wltp.

  En oversigt over brændstofforbrug, CO₂-udledninger og strømforbrug for alle nye personbilmodeller fås gratis på alle salgssteder, og kan derudover ses på Trafikstyrelsens hjemmeside www.bilviden.dk.

   

  Generelle vilkår og ansvarsfraskrivelse.

  Vi tager forbehold for fejl og mangler. Vi tilstræber, at indholdet er ajour, men vi kan ikke garantere, at indholdet til enhver tid er korrekt. BMW.dk kan ikke betragtes som en komplet guide til vores produkter og ydelser.

  BMW Danmark A/S forbeholder sig retten til når som helst at foretage ændringer i priser, specifikationer og udstyr. For mere information om bilernes standard- og ekstraudstyr se www.bmw.dk/udstyr.