ASSISTENTSYSTEMER I BMW 3-SERIE SEDAN.

BMW Personal CoPilot Driver-assistentsystemer i BMW 3-serie Sedan.

Jo mere du kan hellige dig selve kørslen, jo mere ren køreglæde vil du opnå. BMW 3-serie Sedan kan derfor udstyres med en række hjælpere. Driving Assistant advarer dig mod mulige farer. Navigationssystem Professional guider dig hjemmevant, selv når du virkelig er på udebane. Og selv parkering bliver til en leg, når assistentfunktionen giver dig en hånd.

Læs mere

DRIVING ASSISTANT.

Assistentfunktionen Driving Assistant kombinerer de kamerabaserede systemer vejstribealarm og afstandsalarm med fodgængeralarm og City-bremsefunktion.
Vejstribealarmen holder øje med vejstriberne og advarer dig med en let vibration i rattet, hvis bilen utilsigtet er på vej over i en anden vognbane ved hastigheder over 70 km/t. Hvis blinklyset er aktiveret, og vognbaneskiftet er tilsigtet, udebliver advarslen naturligvis.
Afstandsalarmen med City-bremsefunktion holder øje med bilerne, mens fodgængeralarmen med City-bremsefunktion passer på fodgængerne. Hvis en forankørende bil bremser hårdt, reagerer BMW 3-serie øjeblikkeligt, når afstandsalarmen er aktiveret. Bilen advarer dig først med et advarselssymbol, dernæst med et blinkende symbol og et alarmsignal, og ved hastigheder op til maks. 60 km/t reagerer bilen i sidste instans automatisk ved at bremse let ned. Fodgængeralarmen arbejder ved hastigheder mellem 10 og 60 km/t og advarer dig ved akut fare. Når systemet advarer om en mulig kollision, sættes også bremserne i højeste beredskab, så reaktionstiden forkortes. I yderste konsekvens bremser systemet automatisk. Systemet kan have begrænset effekt i mørke og i tåget vejr.

AKTIV FARTPILOT MED STOP & GO-FUNKTION.

Den aktive fartpilot med Stop & Go-funktion, radarbaseret afstandsalarm og bremseautomatik skruer højt op for komforten og sikkerheden, når du er på vej i tæt trafik. Systemet kan holde både den indstillede hastighed og den ønskede afstand til den forankørende. Bilen klarer selv at følge med trafikken og holde afstand til den forankørende, når du kører i rullekø, og bremser automatisk bilen helt ned til stilstand ved behov. Hvis en bil trækker ind foran dig, eller hvis du kommer lidt for tæt på den forankørende, tilpasser systemet automatisk din hastighed. Funktionen kan aktiveres ved hastigheder op til 210 km/t.
Stop & Go-funktionen tilpasser automatisk bilens hastighed til trafikken, evt. helt ned til stilstand, og kan derudover inden for et kort tidsvindue automatisk accelerere bilen op til den indstillede hastighed, når der igen er fri bane.
Hvis en forankørende bil bremser hårdt, reagerer din BMW øjeblikkeligt, når afstandsalarmen er aktiveret. Bilen advarer dig først med et advarselssymbol, dernæst med et blinkende symbol og et alarmsignal, og i sidste instans ved automatisk at bremse kraftigt.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW Head-Up Display i fuld farve projicerer alle kørselsrelevante oplysninger op i førerens øjenhøjde, så han eller hun kan koncentrere sig fuldt og helt om at køre bilen. Du kan bl.a. få vist speedometer og – afhængigt af bilens øvrige udstyr – navigationsanvisninger, Speed Limit Info om hastighedsgrænser og overhalingsforbud, lister fra bilens telefon- og underholdningselektronik samt indhold og advarsler fra bilens assistentsystemer.
Symbolerne, der projiceres op på forruden, står knivskarpt i høj opløsning og i fuld farve. Projektionen synes at stå ca. 2,3 m foran bilen, hvilket er den optimale afstand i forhold til at kunne aflæse oplysningerne hurtigt, nemt og uden at distrahere fra trafikken.
Lysstyrken tilpasser sig automatisk efter lysforholdene, og displayet har desuden både dag- og natfunktion. Højden på projektionen kan også indstilles, så forskellige førere af bilen kan have samme glæde af systemet. Du kan også vælge, hvilke oplysninger du vil se ud over speedometeret og advarslerne fra assistentsystemerne.

PARKERING.

Som ekstraudstyr kan BMW 3-serie Sedan udstyres med intelligente systemer, der gør det lettere at parkere og manøvrere bilen rundt. Nyttige hjælpefunktioner såsom bakkamera, parkeringsassistent og Surround View gør parkering til en komfortabel manøvre – ikke mindst når udsynet er dårligt, eller når der ikke er meget plads at gøre med.

 • Bakkamera
 • Parkeringsassistent
 • Surround View

NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL.

Navigationssystemet Professional har et slankt design og tilbyder et suverænt udvalg af tjenester: Det enkle og brugervenlige navigationssystem er perfekt integreret i bilen og omfatter betjeningskonceptet iDrive og iDrive Touch-controlleren. Systemet omfatter håndfri telefoni med USB-stik og stemmestyring, radio BMW Professional med dvd-drev samt 20 GB harddiskplads til musikfiler. Systemet er desuden forberedt til Real Time Traffic Information (RTTI). Det indbyggede 8,8 tommer store LCD-farvedisplay med skærmopdelingsfunktion (hovedskærm og hjælperude) er designet til at tilbyde den bedst mulige læsbarhed og til at være så overskueligt som muligt. iDrive Touch-controlleren med genvejstaster, otte favorittaster og stemmestyring sikrer enkel og intuitiv betjening med muligheden for at angive adresser ved at skrive direkte på controllerens berøringsfølsomme overflade, ved hjælp af genvejstasterne, favorittasterne, stemmestyring eller touchskærmen. Seks interaktive ruder med dynamisk indhold. Takket være den tredimensionelle kortvisning, der anvender satellitbilleder som kortbaggrund – med fotorealistisk gengivelse af udvalgte seværdigheder – bliver navigation til en spændende visuel oplevelse.

Kortopdateringer er gratis hos din BMW forhandler i tre år. Inden for rammerne af BMW ConnectedDrive opdaterer systemet automatisk kortet i en periode på tre år og op til fire gange årligt. Gælder kun i udvalgte lande i Europa.

 • iDrive Touch-controller

BLINDVINKELASSISTENT.

Blindvinkelassistenten anvender radarteknologi til at spotte biler, der kører i din blinde vinkel eller nærmer sig i yder- eller inderbanen. Funktionen virker ved hastigheder over 20 km/t og viser dig et trekantet advarselssymbol ved sidespejlene, der advarer dig om trafik i din blinde vinkel. Hvis vognbaneskiftet alligevel forsøges gennemført, og blinklyset tændes, optrappes advarslen om den kritiske situation med vibration i rattet, og advarselssymbolet blinker.

SPEED LIMIT INFO INKL. OVERHALINGSFORBUDSINDIKATOR

Så er du på den sikre side. Speed Limit Info med advarsel om overhalingsforbud viser dig, hvor hurtigt du må køre, og om du må overhale på den aktuelle strækning. Du får vist disse oplysninger i bilens informationsdisplay i instrumentgruppen. Et specialudviklet kamera i bakspejlet er i stand til at aflæse de relevante vejtavler i forbifarten. Data fra navigationssystemet flettes via en styreenhed sammen med kamerabillederne, hvorefter oplysningerne behandles elektronisk. Systemet kan også tage højde for input fra fx bilens regnsensor og således også vise begrænsninger, der er afhængige af særlige forhold – eksempelvis hastighedsbegrænsninger i vådt føre.

BMW SELECTIVE BEAM.

Med BMW Selective Beam om bord øger du både sikkerheden og komforten ved kørsel efter mørkets frembrud. Dette udstyr giver dig det bedst mulige udsyn om natten uden at blænde dine medtrafikanter. Systemet registrerer andre trafikanter tidligt og blænder derefter målrettet ned for den del af lyskeglen, der ellers ville kunne blænde dem. Lygterækkevidden på mere end 400 m sikrer, at du kan få øje på farer tidligere, hvilket øger køresikkerheden.

 • Værdierne uden parentes gælder for standardmodellen med standardgearkasse, værdier i parentes gælder for samme model, men med en anden gearkasse.

   

  Det anførte brændstofforbrug og CO₂-udledning er fastsat i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) 715/2007 af 20. juni 2007 gældende på tidspunktet for typegodkendelsen af det pågældende køretøj. De anførte tal er baseret på et køretøj med det standardudstyr, som køretøjet leveres med, og det viste interval er baseret på de forskellige konfigurationsmuligheder (standardudstyr og ekstraudstyr). De modeller, der er afbildet, afspejler biler, der forhandles på det tyske marked. Der kan dermed forekomme afvigelser fra de beskrevne modelvarianter og det beskrevne udstyr i forhold til biler, der forhandles i Danmark. Du kan få yderligere oplysninger hos din BMW forhandler.

   

  * Brændstofforbruget, CO₂-udledninger og strømforbrug er fastsat ud fra den nye WLTP-norm (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure). Registreringsafgiften er baseret på, blandt andet, bilens udledning och energiforbrug. 

   

  Mere information om udledninger og WLTP-kørecyklussen findes på www.bmw.dk/wltp.

   

  En oversigt over brændstofforbrug, CO₂-udledninger og strømforbrug for alle nye personbilmodeller fås gratis på alle salgssteder, og kan derudover ses på Trafikstyrelsens hjemmeside www.bilviden.dk.

   

  Generelle vilkår og ansvarsfraskrivelse.

  Vi tager forbehold for fejl og mangler. Vi tilstræber, at indholdet er ajour, men vi kan ikke garantere, at indholdet til enhver tid er korrekt. BMW.dk kan ikke betragtes som en komplet guide til vores produkter og ydelser.

  BMW Danmark A/S forbeholder sig retten til når som helst at foretage ændringer i priser, specifikationer og udstyr.