BMW bygger hållbara bilar för framtiden.

9 TIPS OG TRICKS TIL DIG, DER KØRER ELBIL.

9 tips og tricks til dig, der kører elbil.

Hvad betyder forvarmning af batteriet? Og hvilke kneb kan du benytte for at få mest muligt ud af batteriet og samtidig bevare dets energi så længe som muligt? Vi har samlet ni elbil-hacks – det vil sige hurtige tips og råd til dig, der kører en elbil eller en plug-in-hybrid.

Læs mere

1. NEMMERE PLANLÆGNING AF DIN REJSE.

Udviklingen for, hvor lang rækkevidde elbiler har, og hvor langt de kan nå på en opladning, er mærkbart forbedret og fortsætter i et højt tempo. De fleste batteridrevne biler har i dag en rækkevidde på over 300 kilometer og kan med lethed dække det daglige kørselsbehov. Længere afstande, f.eks. på ferier, klares dog bedst, hvis man tænker sig lidt om, inden man tager afsted.

 

Lidt planlægning kan derfor være afgørende for at undgå ubehagelige overraskelser, men det bedste er, at du kan udføre planlægningen siddende behageligt hjemme på din sofa f.eks. ved hjælp af appen My BMW. Med BMW Charging Service kan du se et konstant voksende netværk af offentlige ladestationer, herunder ladestationer fra forskellige leverandører, og få dem sendt direkte til bilen. Du kan søge efter ladestationer og også se anden nyttig information såsom opladningstype, åbningstider og tilgængelighed.

Læs mere
BMW iX - planera din resa enklare

2. HURTIGERE OPLADNING: TRÆK STIKKET VED 80 PROCENT.

Opladning på hurtigladestationer er praktisk og naturligvis det bedste alternativ ved langture, fordi dit batteri kan oplades på den tid, det tager dig at holde en kaffepause. Hurtigladestationer med en effekt på 150 kW kan f.eks. oplade batteriet på en BMW iX3 til en rækkevidde på 100 kilometer på under 10 minutter. Og på ca. 34 minutter vil det have nået hele 80 %. Ved længere stræk med opladninger undervejs kan rejsetiden inklusive ladetid reduceres betydeligt, hvis du kun oplader batteriet til 80 %. Navigationssystemet foreslår den helt perfekte café nær ladestationen for at gøre ventetiden så behagelig som muligt. Og med appen My BMW kan du altid se en oversigt over tidligere ladecyklusser. Og du vil også modtage en besked, når bilens batteri er fuldt opladet.

Læs mere
Snabbare laddning

3. FORVARMNING: TAG AFSTED OPTIMALT FORBEREDT.

Forvarmning betyder, at du indstiller batteriets opladningsniveau og temperaturen i bilen til en optimal værdi, inden du kører. Fordi klimatisering af kabinen under kørslen bruger elektricitet, påvirker det bilens rækkevidde. Derfor er det bedre at afkøle eller opvarme bilen indvendigt, mens du lader, f.eks. når du lader den op hjemme før afgang. Indstillingerne kan foretages i bilen eller nemt via My BMW-appen, hvilket betyder, at du ikke engang behøver at være i bilen for at gøre det. På denne måde opnås den ideelle temperatur og det ønskede batteriniveau med perfekt timing før din planlagte afgang. Ved lave temperaturer er dette især vigtigt, da bilbatteriet derved er opvarmet for at sikre optimal drift.

Læs mere
BMW i4

4. UDVEKSL INFORMATION MED HINANDEN.

Hvis du kører elektrisk, er du en pioner inden for fremtidens mobilitet, og pionerer er især aktive, når det gælder udveksling af oplysninger. Der findes eksempelvis flere fora og blogs, der er opstået ud af BMW i3-fællesskabet. De første ejere og førere af den allerførste fuldelektriske BMW havde glæde af at dele information og diskutere deres oplevelser med den. Og der er næsten altid nogen, der har svaret eller løsningen på et problem, som du har – og denne kollektive information skal man benytte sig af. Dette behøver ikke kun at gælde erfaringer med specifikke bilmodeller, men også viden om, hvordan ladeinfrastrukturen ser ud. Mange velinformerede elbilejere deler gerne deres tips og tricks om langturskørsel eller oplysninger om en nyinstalleret eller planlagt ladestation.

Læs mere
BMW bygger hållbara bilar för framtiden.

5. DIN KØRESTIL GIVER DIG KONTROL OVER RÆKKEVIDDEN.

Selvom de to fremdriftsteknologier er forskellige, er én ting fælles, hvad enten man kører elbil eller benzin-/dieselbil: Den, der kører fornuftigt og med en rimelig hastighed, når længst. F.eks. påvirkes rækkevidden markant til det bedre, hvis du kører 110 km/t på motorvejen i stedet for 130 km/t. Den individuelle kørestil er den væsentligste faktor for, hvor effektiv din elektriske bil er, og hvor effektivt dit batteri vil være. Ikke nok med det; i bytrafik med mange start og stop kan du også generere energi. Med energigenvinding omdannes bevægelsesenergi til elektrisk energi og tilføres batteriet, så snart du fjerner din fod fra speederen. Det gør, at der kan lægges adskillige kilometer til den elektriske rækkevidde, når du kører i bytrafik.

Læs mere

6. REGENERATIV BREMSNING: FÅ ENERGI TILBAGE, HVER GANG DU BREMSER.

Den fuldelektriske BMW iX3, og fremtidige plug-in-hybrider, har en ny funktion: adaptiv genvinding. Den udnytter bremseprocessen og konverterer bilens bevægelsesenergi tilbage til elektrisk energi via elmotoren og tilbage til batteriet. "Adaptiv" betyder, at intensiteten af den energi, der genvindes via regenerativ bremsning, tilpasser sig trafiksituationen, som bestemmes ved hjælp af navigationsdata og sensorerne i førerassistentsystemet. På den måde øges genvindingen, f.eks. når du nærmer dig et kryds, en strækning med lavere

hastighed, eller hvis du har en bil foran dig. Når du kører på veje uden trafik, aktiverer bilen funktionen, så snart du fjerner foden fra speederen. Derudover kan føreren manuelt vælge mellem genvindingsniveauer i køregear (D). Og hvis du sætter gearstangen på B, er genvindingen særligt stærk, hvilket er en funktion, der kan genkendes fra BMW i3.

Læs mere

7. DIT BATTERI OG TEMPERATUREN: HOLD DIG SVAL, OG UNDGÅ EKSTREME TEMPERATURER.

Generelt skal førere af elbiler være opmærksomme på, at temperaturen er den vigtigste eksterne faktor, der påvirker batteriets ydeevne og kapacitet. Det kan sammenlignes med batteriet til din mobiltelefon: Særligt høje eller lave temperaturer kan begrænse enhedens ydelse eller bruge et uforholdsmæssigt højt batteriniveau. Omvendt aftager temperaturens påvirkning gennem en optimeret driftsstrategi for termisk forvarmning af batteriet

Læs mere
BMW iX och BMW i4

8. VARMEPUMPEN HJÆLPER DIG MED AT SCORE ET HØJERE KILOMETERTAL.

Hvordan øger jeg rækkevidden på min elbil? Svaret er ganske enkelt bare: Hvis du kan slukke så mange energikrævende forbrugere som muligt i bilen, kan du bruge den elektriske energi til at rejse længere. Frem for alt kræver klimatiseringen af kabinen en del energi. Det kan løses med en varmepumpe, der afløser varmesystemet – i BMW iX3 er dette derfor standard. I koldt vejr kan brugen af varmepumpen give de vigtige ekstra kilometer, uden at du skal gå på kompromis med kulde undervejs.

Læs mere

9. HOLD DIG INFORMERET VED AT BRUGE DE RIGTIGE KILDER.

For elbilførere er information næsten lige så vigtig og nyttig som elektrisk strøm. Teknologien udvikler sig i store spring, og infrastrukturen til eldrevne køretøjer udvikles og forbedres hurtigt. Hvis du som fører af en elbil eller en plug-in-hybrid ønsker at holde dig opdateret, kan tjenesten BMW Charging være noget for dig. Derudover finder du mange tips på BMW.dk på vores informationsside om opladning og nyheder og artikler om elbiler på vores eAcademy-side.

Læs mere

MODTAG NYHEDER OM ELEKTRIFICERING

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips, nyheder og artikler om alt det, der sker inden for elektrificering.

Læs mere
My BMW App.

FRA SKÆRMTID TIL EGEN TID MED My BMW.

Vil du vide mere om, hvordan en af vores BMW ejere benytter My BMW? Læs mere om Marc og hans måde at bruge den digitale teknik optimalt.
Lær mere om vores elektrificerede biler.

LÆR MERE OM VORES ELEKTRIFICEREDE BILER.