Familie med hund foran en BMW, der parkerer foran et hus om sommeren.

TAGBOKSE FRA BMW.

Er du på udkig efter en ny tagboks? Vi giver dig nogle tips med på vejen.

TAGBOKSE FRA BMW.Er du på udkig efter en ny tagboks? Vi giver dig nogle tips med på vejen.

EN TAGBOKS GIVER DIG MERE PLADS.

En tagboks er den perfekte pakkepartner til både vinterens og sommerens eventyr. Her har vi samlet, hvad du skal tænke på, inden du begiver dig ud på vejene – alt fra sikkerhed og valg af tagboks til montering, og hvordan du pakker den rigtigt.

Læs mere
BMW med tagboks parket foran en sø.

HVILKEN TAGBOKS SKAL JEG VÆLGE?

Start med at tænke over, hvad der skal pakkes i den. Skal der f.eks. medbringes ski, har du brug for en længere tagboks; her afhænger bredden også af mængden af ski. De brede tagbokse er også rigtig gode til andre ting såsom barnevogn eller golftaske. Har du brug for en låsbar variant? Har du brug for at kunne åbne den fra siden? Overvej det et par gange, så du får valgt den tagboks, der passer til dit liv og netop din BMW.

Læs mere
 BMW tagboks 320 sort/titaniumsølv.

BMW Tagboks 320 sort/titaniumsølv.

Den moderne BMW tagboks i sort med titaniumsølvfarvede sideafdækninger rummer 320 liter og passer til alle BMW tagbagagebærersystemer. Tagboksen kan åbnes fra begge sider og har tredobbelte låse i begge sider, som effektivt holder langfingrede personer ude.

 BMW tagboks 420 sort/titaniumsølv.

BMW Tagboks 420 sort/titaniumsølv.

Den moderne BMW tagboks i sort med titaniumsølvfarvede sideafdækninger rummer 420 liter og passer til alle BMW tagbagagebærersystemer. Tagboksen kan åbnes fra begge sider og har tredobbelte låse i begge sider, som effektivt holder langfingrede personer ude.

 BMW tagboks 520 sort/titaniumsølv.

BMW Tagboks 520 sort/titaniumsølv.

Den moderne BMW tagboks i sort med titaniumsølvfarvede sideafdækninger rummer 520 liter og passer til alle BMW tagbagagebærersystemer. Tagboksen kan åbnes fra begge sider og har tredobbelte låse i begge sider, som effektivt holder langfingrede personer ude.

Kvinde monterer en tagboks på sin BMW.

MONTÉR TAGBOKSEN RIGTIGT.

Dine tagbøjler og din tagræling har en maksimal vægt. Disse skal holde til den belastning din tagboks samt indhold skaber. Følg instruktionerne nøje, og sørg også for, at den ikke ender for langt bagude på bilen; du vil jo gerne kunne åbne bagagerumsklappen så nemt som muligt. Tagbokse fra BMW er naturligvis kompatible med alle tagbøjler fra BMW. Dit BMW Serviceværksted hjælper dig gerne med monteringen, hvis du ikke vil gøre det selv.

Læs mere

HVORDAN PAKKER JEG MIN TAGBOKS?

Tagboksen er til lette og store genstande, og når du pakker, skal du fordele vægten jævnt over hele fladen. Brug de spændebånd, der findes i tagboksen; det er vigtigt, at lasten ligger stille.  For ikke at påvirke bilens køreegenskaber negativt skal bilen have et så lavt tyngdepunkt som muligt. At læsse en masse tunge ting på taget ændrer helt forudsætningerne ved en undvigemanøvre, hvilket du helst vil undgå. Læg derfor den tungeste last i bilens bagagerum, og vælg at placere lettere ting i tagboksen. Du kan lægge alle familiens jakker ovenpå bagagen eller skiene, så alt ligger stille ved hårde opbremsninger, eller når du accelererer. Der kan også være store temperaturforskelle i tagboksen, så undgå at placere temperaturfølsomme ting der.

Læs mere
Mand, der åbner sin BMW tagboks.
BMW med tagboks og cykelholder parkeret på en parkeringsplads.

HVOR MEGET MÅ DU LASTE?

Hvor meget du kan pakke i tagboksen er forskelligt, alt efter hvilken bil du kører. Det bør stå i bilens instruktionsbog, hvad den maksimale last for en tagboks må være. Husk, at den maksimale vægt er inklusive, hvor meget din tagboks vejer med beslag og tagbøjler. Også tagboksen har en maksimal grænse for, hvor meget last den holder til.

Læs mere

HVORDAN BEREGNER DU LASTENS MAKSIMALE VÆGT?

Lad os sige, at tagboksen vejer 27 kg og tagbøjlerne 5 kg – det er 32 kg i alt. Hvis bilen må have 75 kg på taget, trækker du blot udstyrets samlede vægt fra for at få tallet på, hvor meget din last må veje. I dette tilfælde bliver det 75 kg minus 32 kg. Lasten må altså maksimalt veje 43 kg, for at du kan køre sikkert og lovligt.

Læs mere
Mand forlader sin BMW om sommeren.
BMW med tagboks.

VÆLG EN SIKKER TAGBOKS.

Der er store kræfter involveret, hvis du skal foretage en farebremsning, så vælg en tagboks, der er sikker og frem for alt kollisionstestet. BMW kollisionstester alle tagbokse, så du kan være tryg ved, at du får et sikkert produkt. Ifølge loven skal taglasten på din bil holde til en kraftig opbremsning fra 16-18 km/t, hvilket svarer til en g-kraft, og ifølge branchestandarden skal tagboksen kunne modstå en kollision med 30 km/t.

Læs mere

HVOR HURTIGT MÅ DU KØRE MED EN TAGBOKS?

Den generelle anbefaling er, at du kører maksimalt 130 km/t, når du har en tagboks monteret på bilens tag.  Læs omhyggeligt monteringsanvisningerne og bilens manual, så du ved, hvilken hastighed du bør køre med, når du har tagboksen monteret.

Læs mere
BMW med tagboks på landevej.
BMW med tagboks set ovenfra.

BRUGES DER MERE BRÆNDSTOF ELLER STRØM, NÅR BILEN HAR TAGBOKS MONTERET?

Ja, brændstof- og strømforbruget stiger når du kører rundt med en tagboks på bilens tag; derfor bør du tage den og tagbøjlerne af, hvis du ikke bruger dem i længere tid. Derudover kan tagboksens design også påvirke luftmodstanden.

Læs mere

TAG TAGBOKSEN AF, NÅR DU IKKE BRUGER DEN.

Der er flere grunde til at afmontere din tagboks, når den ikke er i brug. Ud over det allerede nævnte øgede brændstof- og strømforbrug må man også forholde sig til risikoen for tyveri. Sørg for altid at tømme tagboksen inden natten. Har du en garage, kan du muligvis montere et ophæng i loftet eller på en væg, der gør, at du nemt kan opbevare tagboksen, når den ikke er i brug.

Læs mere
BMW med tagboks set forfra.
BMW Vejhjælp.

BMW VEJHJÆLP.

Hjælper dig i tilfælde af en eventuel nedetid.
BMW Service.

BMW SERVICE.

Vores serviceydelser til din BMW.