EN BMW ER IKKE EVIGT UNG. MEN DEN VIL LEVE VIDERE I EVIGHED.

BMW i VISION CIRCULAR.

EN BMW ER IKKE EVIGT UNG. MEN DEN VIL LEVE VIDERE I EVIGHED.BMW i VISION CIRCULAR.

CIRKULARITET OG KONCEPTET BMW i VISION CIRCULAR.

100 % GENANVENDELIGE MATERIALER. 100 % GENANVENDELIG.

Et af BMWs vigtigste mål har altid været at være på forkant med udviklingen. Når det gælder teknik, kvalitet og køreglæde, har vi for længst opfyldt målene – godt og vel. Dette har også givet os et stort forspring på vejen mod bæredygtighed.

Bæredygtighed handler ikke alene om udledninger. Vi er nødt til også at tænke cirkulært. Det er BMWs mål senest i 2040 kun at producere biler af 100 procent genanvendte materialer, som senere kan genanvendes. At tænke cirkulært betyder i praksis, at nye BMW-biler så vidt muligt er bygget ved hjælp af genanvendte materialer som stål, aluminium og kunststof. Det er, hvad vi forstår ved cirkularitet.

BMW i Vision Circular repræsenterer de planer, vi har om at blive den mest bæredygtige producent af førsteklasses mobilitet. Vision-bilen er gennem hele design-, udviklings- og produktionsprocessen blevet udformet efter principperne for cirkulær økonomi. Udformningen af Vision giver et fremadrettet blik mod en kompakt, fuldelektrisk bil med fokus på bæredygtighed og luksus for år 2040.

Læs mere
BMW Cirkuläritet

SE FILMEN OM CIRKULARITET OG BMW i VISION CIRCULAR.

SE FILMEN OM CIRKULARITET OG BMW i VISION CIRCULAR.
RE:BMW Circular Lab Bæredygtighed Circular Design

RE:BMW CIRCULAR LAB – MISSION BÆREDYGTIGHED.

Tag med os på en rejse til en bæredygtig fremtid i RE:BMW CIRCULAR LAB og find masser af informationer om temaet Circular Design og grundprincipperne Re:think, Re:duce, Re:use og Re:cycle.
BMW i Vision Circular 2021 Design Højdepunkter Video

DET VISIONÆRE DESIGN BAG BMW i VISION CIRCULAR.

DET VISIONÆRE DESIGN BAG BMW i VISION CIRCULAR.

EKSTERIØRHØJDEPUNKTERNE VED BMW i VISION CIRCULAR.

Det eksteriøre design bag BMW i Vision Circular udtrykker en fascinerende æstestik af bæredygtighed. Bilens monovolumen består af meget få dele, og antallet af materialer er reduceret til et minimum. Formsproget er tydeligt og letforståeligt. Rene materialer og en enkel overfladebehandling skaber et moderne og luksuriøst udtryk.
BMW i Vision Circular 2021 Visionær bil Eksteriør design
BMW i Vision Circular 2021 Visionær bil Eksteriør design Set forfra let drejet

Ny fortolkning af de klassiske ikoner – frontpartiet.

Med sit klare Onebox Design, den udprægede skulder og den brede sporvidde er BMW i Vision Circular både yderst emotionel, sportslig og elegant. Det puristiske frontparti på BMW i Vision Circular er et tydeligt symbol på Circular Design. Her er kompleksiteten konsekvent reduceret, og man har bevidst udeladt pynteelementer såsom nyrerammer, nyreribber og additive emblemer. Det umiskendelige højdepunkt er kølergitteret, der er blevet genfortolket som digital overflade og nu er kombineret med lyssignaturen for at skabe et dobbeltikon. Den digitale overflade bliver først synlig, når bilen starter, og den kreerer en grafisk grænseflade, der understreger BMW ikonernes indtræden i den digitale tidsalder.
BMW i Vision Circular 2021 Visionær bil Set fra siden

En ny silhuet til BMW – siden.

BMW i Vision Circular strækker sig i et gennemgående volumen fra for- til bagakslen og tilbyder en stor kabine på et begrænset område. Hofmester-knækket iscenesættes på en animeret overflade, der ikke kun fungerer som et designelement men også som interaktionsoverflade. Bilens koncept med to farver understreger kravene til æstetik og bæredygtighed. Karosseriet består af sekundær-aluminium og sekundær-stål. Man bemærker straks, at en klassisk lakering er blevet anvendt til eksteriøret. Mens det bronze-eloxerede aluminium fremhæver elegancen, skaber stålet, der er behandlet med forskellige temperaturer, et enestående look på bagpartiet.
BMW i Vision Circular 2021 Visionær bil Eksteriør design Set bagfra let drejet

Monolitisk og moderne – hækken.

Det klare og puristisk designede bagparti på BMW i Vision Circular opfylder vores krav til Circular Design. På samme måde som i fronten er visningselementerne og lysfunktionerne integreret i hækken som en digital overflade. Gennemgående glasoverflader, lavet af sekundært glas, strækker sig fra taget over hækken til den digitale overflade og understreger derved bilens enkle, monolitiske udtryk, og dette fremhæves igen gennem effekten Black Panel på displayet, når bilen er kold. Den minimalistiske og aerodynamisk optimerede, sorte kofanger af genbrugt kunststof afslutter hækdesignet. Dækkene består af bæredygtigt dyrket naturgummi, og de har en let transparent optik. Farvede gummipartikler er blevet tilføjet til dækblandingen for at understrege designet og skabe en spændende terrazzo-effekt.

INTERIØRHØJDEPUNKTERNE VED BMW i VISION CIRCULAR.

I kabinen er målet med BMW i Vision Circular at skabe en luksuriøs ambiente, der afspejler en ansvarlig hensyntagen til miljø og ressourcer gennem de anvendte materialer og produktionsprocesser.  

BMW i Vision Circular 2021 Visionær bil Interiør design
BMW i Vision Circular 2021 Visionær bil Interiør design banebrydende materialeæstetik

Banebrydende materialeæstetik.

BMW i Vision Circular er baseret på en konsekvent reduktion af komponenter, materialegrupper og overfladebehandlinger. Her anvendes udelukkende genbrugsmaterialer eller fornyelige råstoffer, herunder træ, uden dog at gå på kompromis med den luksuriøse haptik og den gode kvalitet. Læder erstattes med tekstil, og man anvender overflader, der skaber en flot æstetik og fortæller sin helt egen historie. Kabinen viser tydeligt fremtidens muligheder i forhold til cirkularitet og bevidst materialevalg – og den spændende æstetik, der kan skabes.
BMW i Vision Circular 2021 Visionær bil Interiør design svævende instrumentbræt som skulptur

Svævende skulptur som intelligent højdepunkt.

Instrumentbrættet i BMW i Vision Circular fremstår som en svævende, V-formet skulptur, der rager ind i kabinen, og den består af meget få materialer. Det optiske højdepunkt er det 3D-trykte krystalhus med de nervelignende strukturer, der skaber en spændende iscenesættelse af lys. Instrumentbrættet er dog ikke kun et blikfang i interiøret. Det fungerer også som interaktionsoverflade og gør de intelligente elementer synlige.
BMW i Vision Circular 2021 Visionær bil Interiør design nem afmontering snaplåse

Nem afmontering.

Et væsentligt aspekt af BMW i Vision Circular er begrebet „Joyful Fusion“, der står for en bevidst iscenesættelse af afmonteringen. Flere af bilens komponenter kan hurtigt og nemt skilles ad ved hjælp af forbindelser, der kan åbnes, og derefter kan de opdeles i separate materialegrupper og genanvendes i materialekredsløbet. Forbindelserne, der kan åbnes, er ikke kun relevante for den sidste del af produkternes livscyklus. I bilens brugstid gør disse snaplåse udskiftning af materialer og komponenter meget nemmere.
BMW i Vision Circular 2021 Visionær bil Interiør design Shy Tech

Den næste generation af Shy Tech.

Alle relevante informationer projiceres i hele bilens bredde på den underste del af forruden. Efter ønske kan de rykkes direkte op i blikfeltet eller tilsløres bevidst. Derved bliver forruden den vigtigste overflade til informationer og gør yderligere displays i interiøret overflødige baseret på konceptet om reduktion. Dét er det, vi forstå ved Shy Tech: Usynlig intelligens holder sig i baggrunden, indtil den skal bruges eller ønskes.

SMART TRAFFIC – DEN INTELLIGENTE FREMTID FOR URBAN MOBILITET.

BMW Smart Traffic, mobilitetens fremtid

ANDRE TEMAER MED RELATION TIL BMW i VISION CIRCULAR OG BÆREDYGTIGHED HOS BEI BMW.

BMW i Vision Circular 2021 Visionær bil Artikel BMW.com

ET VIGTIGT BUDSKAB OG EN STOR VISION.

Find ud af mere om BMW i Vision Circular og om vores engagement i Circular Design.
BMW elektromobilitet

BMW ELEKTRI-
FICERING

Vil du gerne høre mere om det fremsynede elektromobilitetskoncept fra BMW og de fordele og muligheder, det giver for dig? Her får du information om emnerne elektromobilitet, plug-in-hybrider, BMW i, opladning, rækkevidde og meget andet.
BMW JOYTOPIA virtuel oplevelsesverden om fremtidens mobilitet

JOYTOPIA – VORES VISION OM FREMTIDEN.

Besøg den virtuelle verden af oplevelser, JOYTOPIA, og find ud af mere om BMW's vision om fremtiden og vores vej til en bæredygtig fremtid.