BMW Vision M NEXT, set bagfra let drejet, stående

BMW VISION M NEXT

A Statement for the Driver: BMW Vision M NEXT giver et indblik i, hvordan den elektrificerede fremtid kunne komme til at se ud for mærket BMW M. I modsætning til BMW Vision iNEXT, der tydeliggjorde, hvordan autonom kørsel vil ændre livet i bilen, viser BMW Vision M NEXT, hvordan digital intelligens kan gøre den selvbestemmende køreoplevelse endnu mere uspoleret og følelsesladet. Med sine sportsvognsproportioner understreger bilens eksteriør denne ambition, mens interiøret konsekvent sørger for at sætte føreren i centrum. Her kan du læse om, hvordan BMW Vision M NEXT tilfører en helt ny dimension til sportslig køreglæde.

Læs mere
BMW VISION M NEXT

THE FUTURE IS WOW.

BMW Vision M NEXT og dens highlights.

BMW Vision M NEXT, topview, kørende

DEN ULTIMATIVE KØREOPLEVELSE.

Med en markant, eldrevet sportsvogn sender BMW M et signal om mærkets kompromisløse sportsløfte for fremtiden.

BMW Vision M NEXT er en progressiv sportsvogn, der både optræder og interagerer ud fra et klart og selvbevidst statement.

BMW Vision M NEXT, interiør, cockpit med rat, Boost Pod, Curved Glass Display, Full AR Head-Up Display

MEDRIVENDE KØREGLÆDE.

BMW Vision M NEXT sætter føreren i centrum.

BOOST Pod er kabinens centrale element. Intelligente teknologier understøtter føreren og leverer det rigtige indhold på det rigtige tidspunkt, så han eller hun er koncentreret og fokuseret og bliver til den ultimative fører.

BMW Vision M NEXT, set fra siden, stående, åbne fløjdøre

FULDENDT SPORTSVOGNSÆSTETIK.

Med et klart formsprog og en sportsvogns proportioner.

BMW Vision M NEXT har et markant udtryk med sportslige proportioner og få, præcise linjer. Hovedidéen om reduceret enkelhed forener eksteriøret og interiøret.

THE POWER OF ATTRACTION.

BMW Vision M NEXT’s design.

I forbindelse med BMW Vision M NEXT har designteamet hos BMW skævet til elementer fra den ikoniske BMW Turbo og den innovative BMW i8 og fortolket dem på en fremsynet måde. I overensstemmelse med BMW’s nye designstrategi har BMW Vision M NEXT fået et markant udtryk med sportslige proportioner og få, præcise linjer.
BMW Vision M NEXT, nærbillede af eksteriør, BMW dobbeltnyre
BMW Vision M NEXT, set forfra, kørende
BMW Vision M NEXT, set fra siden, stående
BMW Vision M NEXT, set bagfra let drejet, Hofmeister-knæk
BMW Vision M NEXT, set bagfra, BMW M1
BMW Vision M NEXT, set bagfra, BMW Turbo
BMW Vision M NEXT, set fra siden, stående, fælge
BMW Vision M NEXT, nærbillede af eksteriør, BMW dobbeltnyre

DYNAMISK VÆGTLØSHED.

BMW-dobbeltnyrens bløde, udvendige radier minder om en turbines luftindtag. Dobbeltnyren er lukket med lag, der ved nærmere eftersyn afslører et belyst, lasergraveret mønster.

BMW Vision M NEXT, set forfra, kørende

EKSTREMT MUSKELBUNDT.

Den markante nyre flankeres af trekantede elementer i Thrilling Orange, der fremhæver luftindtagene i siderne og de integrerede forlygter, mens spændte flader får motorhjelmen til at fremstå muskuløs.

BMW Vision M NEXT, set fra siden, stående

DYNAMIK VED STILSTAND.

Den diagonale farveadskillelse understreger den flade, kileformede silhuets dynamik. Den selvbevidste og ekstremt grafiske colour blocking med den matte og højpigmenterede farve Thrilling Orange står i skarp kontrast til den silkematte farve Cast Silver.

BMW Vision M NEXT, set bagfra let drejet, Hofmeister-knæk

IKONER – I FREMSYNET FORTOLKNING.

Det karakteristiske skulderpartis linjeføring minder om det ikoniske Hofmeister-knæk. Åbningen, der indsnævres fra rudefladen og frem til bagenden, bryder udtrykket på samme måde som en gælle og får bilen til at virke længere.

BMW Vision M NEXT, set bagfra, BMW M1

INSPIRERET AF LEGENDER.

Bagrudens udformning minder om BMW M1. Lamellerne i tre dele er lavet af glas og understreger bagendens horisontale forløb. Området nedenunder er udført i et kulfibermateriale og indeholder den teknisk udformede diffusor, der sender et tydeligt signal om de aerodynamiske ambitioner.

BMW Vision M NEXT, set bagfra, BMW Turbo

FÅR PULSEN TIL AT STIGE.

Ultratynd glasfiber på hver side af baglygterne vækker minder om en abstrakt hjertefrekvensvisning Laser Wire-teknologien skaber en ultrapræcis interpretation af den typiske BMW-front med fire øjne.

BMW Vision M NEXT, set fra siden, stående, fælge

ATLETIK PÅ HØJESTE NIVEAU.

Præcise gennemføringer i raffineret, tredimensionelt multiegerdesign understreger den unikke æstetik og sørger for, at fælgene har en lav vægt. Farveindsatserne i de bageste fælge er ikke blot et visuelt highlight, men bidrager også til en optimal aero-effektivitet.

I BMW Vision M NEXT understøttes føreren af intelligente teknologier, så han eller hun får de rigtige oplysninger på det rette tidspunkt. Betjeningen er let og intuitiv, og alle detaljer vises i førerens direkte synsfelt.
Domagoj Dukec, designchef hos BMW.
BMW Vision M NEXT, set bagfra, model

A STATEMENT FOR THE DRIVER.

Visionen om fremtidens køreglæde.

BMW Vision M NEXT

UDVENDIGT DESIGN.

UDVENDIGT DESIGN.

På fronten løber der orange Air Blades fra begge sider mod bilens midte, som skaber en markant motorsportsæstetik sammen med de skovlformede luftindtag under dobbeltnyren. Set fra siden er BMW Vision M NEXT – selv når den holder stille – præget af en tydelige trang til at komme fremad med sin flade, kileformede sportsvognssilhuet og en linjeføring, der stiger bagud, samt den diagonale, orange farveadskillelse. Bagendens design forbinder siderne rent optisk og understreger dermed bilens bredde. Den teknisk udformede diffusor er udført i et kulfibermateriale og understreger de aerodynamiske ambitioner.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

BOOST+.

BOOST+.

Med Power-PHEV-drivlinjen i BMW Vision M NEXT kan man vælge at køre med elektrisk firehjulstræk eller et puristisk baghjulstræk – enten fuldt ud elektrisk eller accelereret af en turboladet 4-cylindret benzinmotor. En systemydelse på 600 hk (441 kW) giver mulighed for en tophastighed på op til 300 km/t og katapulterer BMW Vision M NEXT fra 0 til 100 km/t på 3 sekunder. Rækkevidden for ren elektrisk kørsel er op til 100 km – i de fleste tilfælde nok til at kunne tilbagelægge hovedparten af turene udelukkende på strøm. Dermed er BMW Vision M NEXT også en fremtidssikret sportsvogn til byzoner, hvor der potentielt vil være krav om nul-udledning.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

FORDYB DIG.

FORDYB DIG.

For at koncentrationen øges, når hastigheden tager til, tilpasses de viste oplysninger i BMW Vision M NEXT til farten ved hjælp af den såkaldte Focus Logic: Hvis bilen holder stille, vises der oplysninger i rattets displays. Når føreren begynder at køre, vises oplysningerne i bilens Curved Glass Display. Hvis køresituationen kræver førerens fulde opmærksomhed, flyttes oplysningerne til bilens Head-Up Display. Det er hele tiden muligt at kommunikere med BMW Intelligent Personal Assistant.
BMW Vision M NEXT
Ved hjælp af innovative materialer er der skabt en moderne og luksuriøs kabine. Geometrien er klar og diskret, mens enkelte detaljer sættes i scene som eksklusivt tilbehør.
Domagoj Dukec, designchef hos BMW.

KØREGLÆDE I NY DEFINITION.

BMW Vision M NEXT repræsenterer fremtiden for BMW’s typiske fokus på føreren.

BMW Vision M NEXT viser næste skridt i forhold til BMW’s typiske fokus på føreren. Hele interiøret har fokus på BOOST Pod. Geometrien holder sig bevidst tilbage, så føreren kan koncentrere sig fuldt ud om køreoplevelsen.
BMW Vision M NEXT, set fra siden, interiør, åbne fløjdøre, model
BMW Vision M NEXT, interiør, design, dashboard
BMW Vision M NEXT, interiør, design, cockpit, Boost Pod
BMW Vision M NEXT, interiør, Boost Pod, Curved Glass Display
BMW Vision M NEXT, interiør, Boost Pod, Full AR Head-Up Display
BMW Vision M NEXT, interiør, design, sædeskål
BMW Vision M NEXT, set fra siden, interiør, åbne fløjdøre, model

I EN STØBNING.

Når de to døre åbnes, ses en kabine, der får fører og bil til at smelte sammen til én enhed. Den dominerende farve er den mørke nuance Midnight Blue. Lige som udvendigt tilfører farven Thrilling Orange målrettede kontraster.

BMW Vision M NEXT, interiør, design, dashboard

MINIMALISME I HØJESTE POTENS.

Det koniske dashboard, der er tilpasset føreren, kommer i et minimalistisk og fladt design. Alle funktionelle elementer som luftdyser og lommer er integreret næsten usynligt i geometrien og er tilmed yderst effektive.

BMW Vision M NEXT, interiør, design, cockpit, Boost Pod

BOOST POD.

BOOST Pod er og bliver det helt store highlight. Bestående af et horisontalt orienteret rat, et gennemsigtigt Curved Glass Display og et Full AR Head-Up Display samler den alle betjeningsmuligheder og oplysninger for føreren. Funktionen BOOST+ giver mulighed for ekstra ydelse med et tryk på en knap, og BMW Vision M NEXT vækkes til live med BMW logoet i rattet.

BMW Vision M NEXT, interiør, Boost Pod, Curved Glass Display

CURVED GLASS DISPLAY.

Det gennemsigtige Curved Glass Display udgør andet niveau. Som et visir er det spændt ud foran føreren og viser oplysninger som omdrejningstal, hastighed, bilens energistyring eller førerens hjertefrekvens.

BMW Vision M NEXT, interiør, Boost Pod, Full AR Head-Up Display

FULL AR HEAD-UP DISPLAY.

Head-Up Displayet udgør tredje niveau. Hvis bilens hastighed øges, flyttes de kørselsrelevante oplysninger til Head-Up Displayet, så føreren kan se det hele direkte i sit synsfelt. Takket være augmented reality-teknologi vises oplysningerne direkte oven på det reelle billede. På den måde kan man køre den perfekte ideallinje med en virtuel ghostcar.

BMW Vision M NEXT, interiør, design, sædeskål

SOM ET EKSTRA LAG HUD.

De to sædeskåle indgår i det flydende sædedesign og er beklædt med et skumstof med shape memory-effekt, der omslutter kroppen perfekt. Nakkestøtterne er anbragt svævende over de to sædeskåle og understreger det lette udtryk.

BMW Vision M NEXT, tilblivelsesproces, eksteriør, design, set bagfra, skitse
BMW Vision M NEXT, tilblivelsesproces, eksteriør, design, set fra siden, skitse
BMW Vision M NEXT, tilblivelsesproces, interiør, design, Boost Pod
BMW Vision M NEXT, tilblivelsesproces, interiør, design, udveksling blandt ingeniører
BMW Vision M NEXT, tilblivelsesproces, Boost Pod, design, udveksling blandt ingeniører

ARBEJDE FOR FREMTIDEN.

BMW Vision M NEXT’s design er resultatet af en intern designkonkurrence. BMW-designerne dystede mod hinanden med deres håndtegnede skitser og visualiseringer. De bedste design blev udvalgt over flere omgange, indtil der til sidst blev valgt et udkast, som gik i produktion. Processen tog omkring 18 måneder fra den første idé, indtil den færdige vision stod klar. „En sådan proces fungerer kun, hvis alle involverede har samme mål for øje. Derfor er jeg meget stolt over mit team, som har arbejdet intensivt med projektet i de seneste måneder”, fortæller Domagoj Dukec, designchef hos BMW Design.

BMW Vision iNEXT, set bagfra

BMW Vision iNEXT.