OPSIGTSVÆKKENDE OG INNOVATIV.

Designet på BMW i3.

BMW i3 er en konsekvent bæredygtig bil, der er bygget til kørselsbehovet i og omkring storbyen. Bilen er 100 % eldrevet og skræddersyet til kravene om bæredygtig og udledningsfri mobilitet og dermed udtryk for en helt ny og intelligent transportform. Bilen er et afstemt helhedskoncept, hvor hver eneste detalje er optimeret til et specifikt formål. Det fremgår både af det funktionelle og dynamiske udvendige design og af den klare og stringente kabinestil.

OPSIGTSVÆKKENDE OG INNOVATIV.Designet på BMW i3.

BMW i3 er en konsekvent bæredygtig bil, der er bygget til kørselsbehovet i og omkring storbyen. Bilen er 100 % eldrevet og skræddersyet til kravene om bæredygtig og udledningsfri mobilitet og dermed udtryk for en helt ny og intelligent transportform. Bilen er et afstemt helhedskoncept, hvor hver eneste detalje er optimeret til et specifikt formål. Det fremgår både af det funktionelle og dynamiske udvendige design og af den klare og stringente kabinestil.

Læs mere

DESIGNFILOSOFI.

BMW i er udtryk for en vision og en ny forståelse for premiummobilitet, som er kendetegnet ved at have konsekvent fokus på den holistiske bæredygtighedstanke. Det inspirerende, fremadpegende design på BMW i bilerne kan opleves i alle facetter. Designet er et autentisk udtryk for bilernes innovative teknologi og fortolker værdier som lethed, sikkerhed og effektivitet som udvendige og indvendige designdetaljer. På denne måde opstår der en helt unik æstetik, som giver bilerne en selvstændig identitet. BMW i designet er et produkt af filosofien om bæredygtig og effektiv mobilitet og derfor ekstremt klart, reduceret, homogent og dynamisk i sit udtryk. De rolige flader med kun ganske få, præcise kanter virker helstøbte. I samspillet mellem funktionelle detaljer og innovative løsninger opstår et spændende og moderne designsprog, som tydeligt afspejler bilernes fremtidsorienterede stil.

BMW i3: Design.

Bæredygtighed i premiumkvalitet, der overbeviser. Og inspirerer.

UDVENDIGT DESIGN.

De dynamiske og kompakte proportioner vidner om BMW i3’s smidige køreegenskaber. Set fra siden danner rudegrafikken og dørvangerne en dynamisk form. Samtidig afslører den flydende silhuet og den store akselafstand allerede på lang afstand, hvor rummelig kabinen er, mens de korte udhæng for og bag gør det let at parkere bilen. De modsathængslede døre byder på komfortabel adgang til den rummelige kabine.
En karakteristisk detalje på BMW i3 er det såkaldte ”Black Belt”, der løber fra motorhjelmen via taget og om til bagenden og med sin optiske inddeling tilfører bilens udvendige design en unik lethed. Streamflow-designet er også kendetegnende for BMW i og præger også formen på ruderne i bag, hvor det sikrer et suverænt udsyn til alle sider. Store 19-tommer-hjul (standard) reducerer rullemodstanden og skruer sammen med en række aerodynamiske detaljer højt op for effektiviteten.

 • Markant forende

  Forenden på BMW i3 bærer BMW modellernes klassiske signaturer. Det første, blikket fanger, er den moderne fortolkede dobbeltnyre og de markante diodeforlygter (ekstraudstyr) med det U-formede kørelys. Som symbol på, at elbilen er helt udledningsfri, er dobbeltnyren lukket, da der ikke er behov for at tilføre motoren køleluft. Afhængigt af karrosserifarven er dobbeltnyren desuden designet med en detalje i farven BMW i Blue eller Frozen Grey. Hjelmen, der åbner op til et praktisk opbevaringsrum (Smartbox), er altid udført i sort højglans.
  Under dobbeltnyren finder du det skulpturelle frontskørt. Begge sider af frontskørtet er designet med præcise, lodrette kanter, som understreger BMW i3’s stabilitet og sikre fodfæste.

 • Unik bagende

  Bagenden stiller BMW i3’s høje funktionalitet til skue. Den store bagklapåbning giver fornem adgang til bagagerummet, og stolperne er stort set lodrette for at give så meget plads i kabinen som overhovedet muligt. Det praktiske bagagerum, der er usædvanligt rummeligt for en elbil, kan udvides og gøres endnu større ved at lægge de bageste sæder ned. Hele den bageste åbning er udført som et homogent sort glasparti, der samtidig tilfører bagenden på BMW i3 et ægte kvalitetsfølelse. Bagruden har desuden indbygget baglygterne, der er udført i U-form parallelt til forlygterne. Baglygterne lyser gennem det sorte glas og virker nærmest svævende.
  Bagdiffusoren er altid lakeret i samme farve som bilen og giver BMW i3 en optisk afslutning, samtidig med at den forbedrer aerodynamikken ved bagpartiet. Indrammet af reflektorerne forstærker den brede diffusor indtrykket af stabilitet og soliditet.

INDVENDIGT DESIGN.

LifeDrive-konceptet på BMW i3 præger også kabineindretningen og giver helt nye muligheder for at skabe unik køreglæde. Batterierne er integreret i bilens undervogn, Drive-modulet, og det giver bevægelsesfrihed i kabinen i kraft af den manglende kardantunnel. Hele Life-modulet står til rådighed som kabineplads og giver dig en helt ny kabineoplevelse med en innovativ og nærmest futuristisk indretning og helt ny og unik funktionalitet.
I det rummelige Life-modul på BMW i3 sidder passagererne højt og har et behageligt højt udsyn. Denne forhøjede siddestilling, den såkaldte Semi-Command Position, giver dig desuden et godt overblik i bytrafikken og letter samtidig indstigningen til alle pladser. Det helt plane gulv i kabinen gør det let at skifte side eller at stige samlet ud i den ene side af bilen – og det er et kæmpe plus for komforten ved parkering i byen og andre steder, hvor pladsen er trang.

 • Fritstående ratstamme og gearvælger

  Et karakteristisk element i den overskuelige kabine er den fritstående ratstamme. Instrumentbrættet er reduceret til det mest nødvendige, og derfor er ratstammen blevet en iøjnefaldende detalje. Alle kørselsrelevante betjeningselementer såsom instrumentgruppen, start/stop-knappen og også gearvælgeren sidder på ratstammen. Det lyse lag, der omgiver ratstammen, sikrer, at førerpladsen er orienteret fremad. Gearvælgergrebet er udført som drejeknap, der kan drejes frem og tilbage og derved viser det valgte geartrin. Bilen kører i den retning, gearvælgeren peger i.

 • Anvendelse af fornybare materialer

  Kabinedesignet i BMW i3 er kendetegnet ved at gøre udstrakt og synlig brug af naturmaterialer såsom fx kenaffibre i dørbeklædningerne. Denne plante fra katostfamilien er ekstremt bæredygtig og understreger med sin karakteristiske fiberstruktur, der forbliver synlig efter forarbejdning, de høje kvalitetskrav hos BMW i. Derudover har designerne udviklet et læderindtræk af 100 % naturgarvet læder med den kendte BMW kvalitet og overfladebeskaffenhed.
  I tillæg til den udbredte anvendelse af naturmateriale består 25 % af plastmaterialerne i kabinen målt på vægt af genbrugsmaterialer eller fornybare materialer. Stofindsatserne på sæderne er således fremstillet af 100 % genbrugsfibre. På denne måde udnyttes endnu et potentiale til at nedbringe CO2-udledningen.

KABINEDESIGN.

Du mærker straks den unikke ro i BMW i3. Det første blik gennem de åbnede døre åbenbarer en imponerende rummelighed. Ud over den unikke arkitektur definerer innovative og bæredygtige materialer udstyret i BMW i3. Stofoverfladernes lyddæmpende egenskaber skaber en behagelig akustik i kabinen og bidrager endvidere til varmestyringen i sæderne. Udstyrsvarianterne giver bevidst afkald på sorte elementer og sørger sammen med de strukturerede tekstilmaterialer for et lyst og friskt indtryk, der er perfekt afstemt til de anvendte naturfibre. Fladerne af fornybare materialer er nemlig heller ikke sorte, idet fibrenes struktur skinner igennem den antracitgrå overflade. De fire forskellige, perfekt afstemte kabinedesignlinjer ATELIER, LOFT, LODGE og SUITE fremhæver hver især unikke kvaliteter hos BMW i3 – vel at mærke med en andel af genbrugsegnede materialer på 25 %.

 • Atelier

  Standardudstyrsvarianten ATELIER (standard) begejstrer med en autentisk materialeoplevelse i høj kvalitet. Ærlige og logiske materialekontraster understøtter det organiske indtryk af dette kabinedesign. Stofkombinationen ”Neutronic” Aragaz Grey fremhæver kabinens moderne stil. Den enkle stil understøttes af en blødt svunget, matgrå overflade på instrumentbrættet, som fungerer som både aflægningsplads og låg til handskerummet. Kontrasterne i BMW i Blue ved sædebunden og i syningerne er med til at trække kabinekonturerne skarpere op, hvilket giver kabinedesignet ATELIER sin friske stil. Det sorte læderrat med sølvfarvet detaljering er den perfekte afslutning på denne kabinedesignlinje.

 • Loft

  Kabinedesignet LOFT er præget af en harmonisk og stilfuld balance. Med afsæt i den organiske sfære af kenaffibre skaber letvægtsmaterialer rammerne om en behageligt rolig kabineoplevelse. På sæder og døre kombineres den moderne, bløde stof/Sensatec-kombination ”Electronic” Carum Grey med et behageligt kanvastekstil fremstillet af 100 % genbrugsmateriale. Prægninger på sædefladen fanger BMW i3’s grafiske designlinjer og fremhæver sammen med strategisk anbragte detaljer i BMW i Blue på ryglænet denne kabinedesignlinjes puristiske udtryk. Udstyrsvarianten LOFT har som highlight et lyst instrumentbræt med den innovative BMW i overfladestruktur. Takket være den lyse farve synes kabinen at åbne sig endnu mere, hvilket bidrager til at skabe et yderst let og moderne udtryk. Sæderne og bagsædet anvender materialer med samme klimaregulerende egenskaber som også findes hos funktionstøj. Det lyse læderrat i Carum Grey fremhæves flot med detaljen i BMW i Blue.

 • Lodge

  Indbegrebet af ”Next Premium”. Kabinedesignet LODGE forener moderne luksus med naturlig æstetik. Lyse overflader skaber en venlig og åben atmosfære, og detaljen på læderrattet er her udført i Satin Silver. Indtrækskombinationen af uldstof og naturlæder ”Solaric” Cassia giver kabinen et strejf af varme, mens detaljer i Carum Grey lyser op. Eksklusive detaljer såsom læderbetrukket instrumentbræt kombineres på sæderne, nakkestøtterne og dørsiderne med bæredygtige detaljer i naturgarvet læder og det klimaaktive uldstof Pikea, som virker køligt om sommeren og lunt om vinteren. På denne måde aflastes sædevarmefunktionen, og det sparer energi, som i stedet anvendes til at forlænge rækkevidden i BMW i3. Den svungne træoverflade i instrumentbrættet er en anden eksklusiv detalje. Sortkalket, åbenporet eukalyptustræ fra certificeret bæredygtigt skovbrug er en innovativ ny måde at opleve dette naturmateriale på. Den lineære åretegning og anvendelsen af et gennemgående stykke træ understreger kabinens horisontale design.

 • Suite

  Kabinedesignet SUITE sætter helt nye standarder for premiumbegrebet. Fokus ligger her på den mærkbare kvalitet af naturlæderindtrækket ”Stellaric” Dalbergia Brown af naturgarvet læder, som anvendes på både instrumentbrættet og sæderne. Den særlige garvning med olivenbladsudtræk giver læderet et helt unikt look og feel, og syningerne bidrager til at give læderet en håndsyet kvalitet. Strategisk anvendte læderdetaljer på dørsiden fungerer som armlæn, mens den store træindsats imponerer som eksklusiv detalje. Sortkalket, åbenporet eukalyptustræ fra certificeret bæredygtigt skovbrug præger BMW i3’s premiumkarakter. Anvendelsen af ét stort, gennemgående stykke træ får hele fladen til at virke både eksklusiv og luksuriøs. Matgalvaniserede detaljer i kabinen samt en sølvfarvet ring på læderrattet runder denne udstyrsvariant af med stil.

BÆREDYGTIGHED OG MATERIALER.

BMW i mærkets ”Next Premium”-kvaliteter kommer til udtryk gennem farve- og materialedesignet. Naturlighed og modernitet er nøglebegreber, som medvirker til at skabe både eksklusive og innovative kabineoplevelser. Som pioner er BMW i med til at skabe en ny forståelse for mobilitetsbegrebet med afsæt i bæredygtighedstanken. Derfor ser man i kabinen i BMW i3 også en fortolkning af bæredygtighed, som kommer til udtryk gennem nye og innovative materialer i den mærketypiske kvalitet og sammensætning.
Kabinedesignet i BMW i3 er kendetegnet ved at gøre udstrakt og synlig brug af naturmaterialer. Plantefibrene i sidepanelerne og instrumentbrættet er ekstremt ressourceskånende og understreger den premiumkvalitet, som er en integreret del af mærket BMW i.

 • Naturgarvet læder

  Lædermaterialet i kabinen er garvet ved hjælp af et naturmateriale, der udtrækkes fra olivenblade. Ekstraktet fra oliventræets blade beskytter læderet på en naturlig måde og giver samtidig læderet et unikt udseende og en umiskendelig kvalitet.

 • Certificeret træ fra ansvarligt skovbrug

  Til instrumentbrættet anvendes der eukalyptustræ, som primært dyrkes i Europa, og som for 100 % vedkommende stammer fra certificerede og ansvarlige skovbrug. På denne måde er det muligt at forkorte transportvejene og sikre bæredygtighed i alle produktionsfaser. Behandlingen med naturlige stoffer sikrer en individuel farvning.

 • Tekstilmaterialer med genbrugsandel

  Stofindtrækket består for næsten 100 % vedkommende af et genanvendt polyestermateriale, hvoraf de 34 % er fremstillet af PET. Dette genanvendte PET-materiale omdannes i en særlig proces til et stofmateriale i høj kvalitet, der begejstrer med en naturlig overflade og derudover opfylder alle krav til et materiale i premiumkvalitet. Alle øvrige tekstilmaterialer i kabinen såsom loftsbeklædningen, tæpper, måtter eller beklædningen i bagagerummet er fremstillet på bæredygtig vis. Ud over deres karakteristiske design besidder materialerne også en række funktionelle fordele: De er åndbare samt fugtigheds- og temperaturregulerende.