UDDELEGER OPGAVERNE.

Assistentsystemer fra BMW ConnectedDrive i BMW X5 M.

Højere siddestilling, sportslig ergonomi. I BMW X5 M har du styr på begivenhederne. Men nogle opgaver kan du med sindsro uddelegere – fx til assistentsystemerne. Heriblandt parkeringsmanøvrer. Eller betjening af fjernlyset. Innovationerne fra BMW ConnectedDrive er en berigelse i mange situationer. Maksimal komfort. Og endnu større sikkerhed.

 

Skærmbillederne fra kontroldisplayet viser det nye interfacedesign, som forventes lanceret i oktober 2016.

SURROUND VIEW.

Surround View omfatter kamerasystemerne Top View, bakkamera og Panorama View. Ved hjælp af indbyggede kameraer i sidespejlene samt vidvinkelkameraer foran og bag på bilen opnår du et 360° panoramabillede af bilens omgivelser samt et effektivt udsyn over forholdene foran og bag ved bilen.
Top View indsamler 360° panoramabilleder af bilen og bruger dem til at skabe et kunstigt fugleperspektiv. Vidvinkelkameraet Side View i bilens forende samt vidvinkelbakkameraet giver dig et suverænt overblik over både forenden og bagenden. Advarslen for tværgående trafik advarer om trafik fra siden ved hjælp af gule bjælker i siden af skærmen samt med en gul advarselstrekant.
Kamerasystemerne aktiveres automatisk, når du sætter bilen i bakgear, trykker på PDC-knappen eller Side View-knappen. Billedet vises i kontroldisplayet. Du kan vælge mellem de tre muligheder bakkamera, Top View og Panorama View. Funktionen Side View slår automatisk fra ved hastigheder over 15 km/t.

BMW HEAD-UP DISPLAY MED M PROFIL.

BMW Head-Up Display i fuld farve med M profil projicerer alle kørselsrelevante oplysninger op i førerens øjenhøjde, så han eller hun kan koncentrere sig fuldt og helt om at køre bilen. Du kan bl.a. få vist speedometer, navigationsanvisninger, Speed Limit Info om hastighedsgrænser og overhalingsforbud, lister fra bilens telefon- og underholdningselektronik samt indhold og advarsler fra bilens assistentsystemer. Du kan skifte til den sportslige M profil med et enkelt tryk på en knap. Her får du vist et digitalt speedometer, det aktuelle gear og et omdrejningstællersymbol med Shift Light-visning af gearskiftepunkter.
Symbolerne, der projiceres op på forruden, står knivskarpt i høj opløsning og i fuld farve. Projektionen synes at stå ca. 2,3 m foran bilen, hvilket er den optimale afstand i forhold til at kunne aflæse oplysningerne hurtigt, nemt og uden at distrahere fra trafikken.
Lysstyrken på projektionen tilpasses automatisk efter lysforholdene. Systemet har desuden dedikerede dag- og natprofiler, og derudover kan højden på projektionen tilpasses. Du kan også vælge, hvilke oplysninger du vil se ud over speedometeret og advarslerne fra assistentsystemerne.

BMW NIGHT VISION MED DYNAMIC LIGHT SPOT.

Suverænt udsyn, også efter mørkets frembrud. BMW Night Vision med Dynamic Light Spot registrerer personer og dyr i mørket på lang afstand. Et termisk kamera i dobbeltnyren sender billeder af vejen forude op til kontroldisplayet i kabinen. I dette billede kan du se varmesignaturen fra personer og dyr på en afstand af maks. 300 m.
Så snart det infrarøde system registrerer fodgængere eller dyr i mørket, sendes en af bilens to separate Dynamic Light Spot-lyskegler hen mod objektet, som dog ikke blændes af lyset.
Lyset er en effektiv måde at advare både bilens fører og fodgængeren om den potentielt farlige situation. Farlige situationer signaleres også ved hjælp af meddelelser i bilens display eller et evt. BMW Head-Up Display. Ved akut fare viser elektronikken et blinkende rødt symbol (person eller dyr). Der lyder desuden et alarmsignal, og bremserne sættes i højeste bremseberedskab. Advarslen aktiveres automatisk, når du starter bilen. Systemadvarslerne udsendes også, når billedvisningen er slået fra. BMW Night Vision med Dynamic Light Spot er en innovativ teknologi fra BMW ConnectedDrive.

DRIVING ASSISTANT.

Assistentfunktionen Driving Assistant kombinerer de kamerabaserede systemer vejstribealarm og afstandsalarm med fodgængeralarm og City-bremsefunktion.
Vejstribealarmen holder øje med vejstriberne og advarer dig med en let vibration i rattet, hvis bilen utilsigtet er på vej over i en anden vognbane ved hastigheder over 70 km/t. Hvis blinklyset er aktiveret, og vognbaneskiftet er tilsigtet, udebliver advarslen naturligvis.
Afstandsalarmen med City-bremsefunktion holder øje med bilerne, mens fodgængeralarmen med City-bremsefunktion passer på fodgængerne. Hvis en forankørende bil bremser hårdt, reagerer din BMW øjeblikkeligt, når afstandsalarmen er aktiveret. Bilen advarer dig først med et advarselssymbol, dernæst med et blinkende symbol og et alarmsignal, og ved hastigheder op til maks. 60 km/t reagerer bilen i sidste instans automatisk ved at bremse let ned. Fodgængeralarmen arbejder ved hastigheder mellem 10 og 60 km/t og advarer dig ved akut fare. Når systemet advarer om en mulig kollision, sættes også bremserne i højeste beredskab, så reaktionstiden forkortes. I yderste konsekvens bremser systemet automatisk. Systemet kan have begrænset effekt i mørke og i tåget vejr.

BLINDVINKELASSISTENT.

Blindvinkelassistenten anvender radarteknologi til at spotte biler, der kører i din blinde vinkel eller nærmer sig i yder- eller inderbanen. Funktionen virker ved hastigheder over 20 km/t og viser dig et trekantet advarselssymbol ved sidespejlene, der advarer dig om trafik i din blinde vinkel. Hvis vognbaneskiftet alligevel forsøges gennemført, og blinklyset tændes, optrappes advarslen om den kritiske situation med vibration i rattet, og advarselssymbolet blinker.

NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL.

Navigationssystemet Professional overbeviser med sit design og et udvalg af tjenester i absolut særklasse. Det perfekt integrerede navigationssystem omfatter betjeningskonceptet iDrive og en iDrive Touch-controller. Systemet giver dig en håndfri installation med USB-stik og stemmestyring, radio BMW Professional med dvd-afspiller samt 20 GB harddiskplads til musikfiler. Derudover er systemet forberedt til Real Time Traffic Information. Et fast, 10,25 tommer stort LCD-farvedisplay med skærmopdelingsfunktion (hoved- og hjælperude) sikrer optimal læsbarhed og overskuelighed.

Navigationssystem Professional.

  • iDrive Touch-controller

    Betjeningen foregår intuitivt via iDrive Touch-controlleren med en berøringsfølsom overflade, hvorpå du med en finger kan skrive adresser til navigationssystemet. Genvejstaster, otte favorittaster samt stemmestyring er ligeledes med til at lette betjeningen. 3D-kortvisningen med mulighed for satellitbilleder som baggrund og udvalgte seværdigheder i fotorealistisk gengivelse gør det til en fascinerende visuel oplevelse at bruge bilens navigationssystem. Hos din BMW forhandler kan du i tre år fra købsdato gratis få opdateret systemets kort. I forbindelse med BMW ConnectedDrive sørger systemet selv for at downloade og indlæse kortopdateringer i en periode på tre år og op til fire gange årligt (kun udvalgte europæiske lande).

PARKERINGSASSISTENT.

Den fuldautomatiske parkeringsassistent er nyeste generation af BMW’s komfortable parkeringsteknologi. Automatikken vælger selv gear, drejer selv rattet og kan selv accelerere og bremse. Det eneste, du skal gøre, er at aktivere blinklyset, holde PDC-knappen trykket ind under hele parkeringen og være opmærksom på omgivelserne.
Når bilen er parkeret, sætter systemet automatisk gearkassen i P. Ved hastigheder op til 35 km/t og en maksimal afstand til rækken af parkerede biler på 1,5 meter kan du i kontroldisplayet se, hvilke pladser der kunne være egnede til en parallelparkering.

BMW SELECTIVE BEAM.

Med BMW Selective Beam om bord øger du både sikkerheden og komforten ved kørsel efter mørkets frembrud. Dette udstyr giver dig det bedst mulige udsyn om natten uden at blænde dine medtrafikanter. Systemet registrerer andre trafikanter tidligt og blænder derefter målrettet ned for den del af lyskeglen, der ellers ville kunne blænde dem. Lygterækkevidden på mere end 400 m sikrer, at du kan få øje på farer tidligere, hvilket øger køresikkerheden.