Fjernbetjening til kabinevarmer i BMW

KABINEVARMER – 14 SVAR PÅ ALMINDELIGE SPØRGSMÅL.

Kabinevarmer – 14 svar på almindelige spørgsmål.

GUIDE OM KABINEVARMERE TIL DIG MED ELLER UDEN BMW.

Det kan være dejligt at have en kabinevarmer, så man undgår at sætte sig ind i en kold bil i vinterhalvåret. Læs mere om, hvordan en kabinevarmer fungerer, hvordan man installerer den, og hvilke typer der findes. På denne side svarer vi på ofte stillede spørgsmål om kabinevarmere.

Læs mere

Hvad er en kabinevarmer?

En kabinevarmer er en varmeanordning, der opvarmer bilens kabine. Det gør, at du undgår kulde inde i bilen og frost på ruderne, hvilket øger komforten i kabinen, når du skal ud at køre i koldt vejr. Der findes forskellige typer kabinevarmere. En type kabinevarmer er installeret fast i bilen som enten benzin- eller dieselvarmer. Den mest almindelige type kabinevarmer er en elektrisk kabinevarme, der sluttes til et stikudtag (230 V) og stilles på gulvet i passagersiden. De elektriske kabinevarmere findes i forskellige størrelser og med forskellige styrke. En større bil kræver en større kabinevarmer med en større effekt. Effekten måles i watt.

Læs mere

Hvordan fungerer en kabinevarmer i forhold til en motorvarmer?

Det er normalt, at man installerer både kabine- og motorvarmer samtidig. En kabinevarmer er en varmeanordning, der opvarmer bilens kabine. En motorvarmer opvarmer motoren, oftest ved at varme bundkarret op, hvorefter olien opvarmer motoren. Der findes også motorvarmere, hvor væsken i motoren opvarmes. En fordel med motorvarmere er, at den opvarmer motoren, når det er koldt i vejret, hvilket sænker brændstofforbruget i forhold til en koldstart.

Læs mere

Anbefales det at føre ledningen til kabinevarmeren igennem døren?

Det anbefales absolut ikke at føre ledningen igennem bildøren. Der er risiko for at beskadige ledningen, hvilket kan medføre personskade på grund af elektrisk stød, eller at en sikring springer.  

Læs mere

Hvor længe skal kabinevarmeren køre for at opvarme bilen?

Hvis der er minusgrader udenfor, tager det ca. 1 time for kabinevarmeren at opvarme kabinen. Ved en højere temperatur tager opvarmningen ca. 30 min. Hvis du har en lille kabinevarmer (med mindre effekt) til en større bil, vil opvarmningen tage længere tid.

Kabinevarmeren kan, teoretisk set, køre, så længe det skal være. Det er imidlertid unødvendigt at have kabinevarmeren tændt i længere tid, end det er nødvendigt for at opvarme bilen. Det koster energi at have kabinevarmeren tændt unødigt, hvilket koster penge og kan være dårligt for miljøet.

Læs mere

Hvordan bruger man en kabinevarmer?

For at kunne anvende en kabinevarmer er man først og fremmest nødt til at installere den i bilen. De fleste kabinevarmere er fjernstyrede via GPS eller Bluetooth og kan betjenes via en mobilapp. Med en GPS-tilslutning kan du sætte kabinevarmeren i gang på afstand – fx hjemmefra. En Bluetooth-forbindelse kræver, at du befinder dig i nærheden af bilen for at kunne betjene kabinevarmeren. Hvis kabinevarmeren ikke er fjernstyret, er du selv nødt til at tilslutte ledningen fra bilen til et stikudtag for at starte kabinevarmeren.

Læs mere

Hvor meget strøm trækker en kabinevarmer?

Kabinevarmerens strømforbrug, afhænger af dens effekt. Hvis du har en kabinevarmer med en højere effekt, der måles i watt, så vil den have et højere strømforbrug. Kabinevarmeren kan have en effekt på mellem 800 W og 2100 W. For at beregne hvor meget strøm din kabinevarmer trækker i timen, skal du gange kabinevarmerens effekt i watt med opvarmningstiden. Divider svaret med 10 for at få det i kilowatttimer, og gang det med elprisen i kroner pr. kilowatttime.

 

Regneeksempel:

  • Effekten 800 W x 0,5 times opvarmning = 400 watttimer.
  • Divider med 1000 for at få kilowatttimer = 0,4 kilowatttimer.
  • 0,4 kilowatttimer x 1,50 kroner i elpris = 1 krone for 30 minutters opvarmning.
Læs mere

Hvordan installerer jeg en kabinevarmer?

Installation af kabinevarmere sker i flere trin og kræver flere dele. Du har brug for et stikudtag i nærheden af din bil. På bilen er der brug for et indtag til strømforsyningen fra stikudtaget, der er placeret i nærheden af bilen. Normalt vil det blive monteret på bilens front, fx ved kofangeren. Stiktilslutningen på fronten fører videre til et stikudtag inde i bilen ved passagerpladsen, hvor kabinevarmeren placeres og tilsluttes. Kabinevarmere er et tilvalg/tilbehør, der kan bestilles og monteres hos din lokale forhandler, når du køber en ny eller brugt bil. I Nordsverige er det mest almindeligt, at den er monteret, når bilen leveres fra ny. Kontakt et serviceværksted for at få hjælp med at installere en kabinevarmer.

Læs mere

Hvad er der galt, hvis kabinevarmeren ikke starter, eller hvis den blæser koldt?

Der er flere måder at kontrollere, hvorfor kabinevarmeren ikke starter. Til en start kan du prøve at tage kabinevarmeren ud fra bilen og tilslutte den til et almindeligt stikudtag hjemme. Hvis kabinevarmeren så starter, betyder det, at der er en fejl i tilslutningen til eller bilen. I så fald er næste trin at kontrollere, at strømtilførslen til og i bilen er korrekt. Det omfatter, at du kontrollerer, at alle ledninger er monteret og tilsluttet korrekt, og at kabineventilatoren er aktiveret. Hvis du har en timer, kan du kontrollere, at timeren er indstillet korrekt, så opvarmningen ikke er blevet indstillet til et senere tidspunkt. Hvis alt lader til at være tilsluttet korrekt, kan der være sprunget en sikring, som skal udskiftes.

 

Hvis det blæser koldt, kan varmeelementet i kabinevarmeren være defekt.

Læs mere

Hvilke risici er der ved at anvende en kabinevarmer?

Der er risiko for ildebrand, hvis der bliver anbragt papir eller andre brændbare genstande på eller i nærheden af kabinevarmeren. En anden risiko er, hvis du fører ledningen gennem bildøren, hvilket kan forårsage kabelskader og elektrisk stød. Det kan forekomme, at kabinevarmeren lugter brændt, når du starter den, efter at den ikke har været brugt i en periode. Lugten skyldes normalt, at der er ansamlet sig støv på elementet inde i kabinevarmeren. Lugten plejer at forsvinde meget hurtigt, og den er normalt ufarlig.

Læs mere

Hvilken sikring skal jeg bruge til kabinevarmere og motorvarmere?

Normalt har en motorvarmer ingen sikring. Sikringen til kabinevarmere kan enten være placeret i forbindelse med monterede ledninger til strømforsyningen eller være placeret skjult under kabinettet til selve varmeren. Sikringer har forskellig amperestyrke, der kan klare forskellig effekt, hvad angår kabinevarmere. Hvis du mistænker, at sikringen er årsag til, at kabinevarmeren ikke fungerer, bør du kontakte et serviceværksted.

Læs mere

Kan jeg installere en kabinevarmer i min bil?

Ja, det er muligt at installere kabinevarmere i alle biler. Kabinevarmeren monteres og placeres normalt på gulvet i passagersiden. Det skyldes, at det er den bedst tilgængelige flade uden pedaler, der er i vejen, som i førersiden. Kabinevarmere findes i forskellige størrelser – så sørg for at vælge en kabinevarmer i den rette størrelse til din bil. Flere store leverandører af kabinevarmere har manualer, man kan downloade, hvis du selv vil forestå installationen. Men det kan være svært, hvis du ikke er vant til installationer i en bil. Kontakt gerne et serviceværksted, hvis du vil have installeret en kabinevarmer.

Læs mere

Hvad koster det at installere en kabinevarmer?

Prisen på at installere en kabinevarmer afhænger af flere faktorer. Kabinevarmere findes i forskellige varianter med forskelligt funktionsomfang og i forskellige prisklasser. Det påvirker prisen, hvor avancerede funktioner du vil have eller har brug for, ligesom det også spiller ind, hvilke komponenter du har brug for til installationen. Hvis du får et serviceværksted til at udføre installationen, kommer arbejdstiden oveni. Kontakt et serviceværksted for at få en nøjagtig pris på installation til en kabinevarmer i din bil.

Læs mere

Hvilke risici er der ved at installere en kabinevarmer selv?

Hvis du skal udføre en komplet installation selv, er der risiko for, at du udfører installationen ukorrekt. Installationen kræver fx, at du borer i dele af bilen. Hvis du borer forkert, risikerer du at beskadige bagvedliggende. ikke-synlige dele, som er vigtige for bilens funktion. Ved egen installation, der mislykkes, skal du selv betale for omkostningerne til en reparation, og beløbet vil ikke være dækket af garantien.

Læs mere

Hvad omfatter en kabinevarmer med en indbygget timer?

Det er muligt at købe en timer som et tilvalgsprodukt til kabinevarmere. Timeren bruges til at indstille den tid, som kabinevarmeren skal opvarme kabinen. Timeren kan parres med en mobilapp via GPS eller Bluetooth. GPS-forbindelse gør det muligt at fjernbetjene timeren – fx hjemmefra eller fra et andet sted. Forbindelse via Bluetooth begrænser fjernstyringsmuligheden til bilens nærområde. Visse kabinevarmere giver dig også mulighed for at overvåge og styre temperaturen inde i og uden for bilen. Visse kabinevarmere har en termostatfunktion, hvor du kan vælge forskellige effekter for kabinevarmeren alt efter ønsket temperatur i bilen og aktuel udetemperatur. Det er nødvendigt at kontakte et serviceværksted for at installere en timer til din kabinevarmer.

Læs mere