BMW med sommerdæk

SOMMERDÆK – 10 SVAR PÅ ALMINDELIGE SPØRGSMÅL.

Sommerdæk – 10 svar på almindelige spørgsmål.

GUIDE OM SOMMERDÆK TIL DIG MED ELLER UDEN BMW.

Når vinteren er ovre, er det tid til at sætte sommerdækkene på igen. Læs om, hvornår det er tilladt at skifte til sommerdæk, hvilken profildybde der gælder, og hvilke andre love og regler du skal have styr på inden skiftet. På denne side svarer vi på ofte stillede spørgsmål om sommerdæk.

Læs mere

Hvad er den mindste profildybde, sommerdæk må have ved syn?

Den mindst tilladte profildybde i dækkets hovedmønster om sommeren er ifølge loven 1,6 mm for personbiler, men det anbefales at skifte ved 3 mm på sommerdæk og 4 mm på vinterdæk  Behovet for dækkenes vejgreb og bremseegenskaber er større ved vinterføre. Derfor kravet om større profildybde på vinterdæk.

Læs mere

Hvornår kan jeg tidligst skifte vinterdæk til sommerdæk i 2023?

Det anbefales at skifte til sommerdæk, når der ikke længere forekommer eller er risiko for vinterføre. Hvis der er sne, is, snesjap eller frost på nogen del af vejbanen eller i vejkanten, regnes det som vinterføre. Vi anbefaler at skifte til sommerdæk senest den 1. april, medmindre vejforholdene stadig er vinterlige. Intet lovkrav om dette i Danmark.

Læs mere

Er det lovligt at køre med sommerdæk om vinteren?

Du må gerne køre med sommerdæk om vinteren i Danmark, når der køres efter vejforholdene. I vores nabolande er der lovregler om brug af vinterdæk, hvis det er vinterføre. Der er nogle undtagelser, hvor du kan bruge sommerdæk om vinteren, selvom vejforholdene er vinterlige. 

Læs mere

Hvilke love og regler gælder for sommerdæk?

Der er flere love og regler, der gælder for sommerdæk:

 

  • Profildybden skal være mindst 1,6 mm.
  • Det er tilladt at bruge sommerdæk året rundt, så længe der køres efter forholdene.
  • Hastighedsindekset (hastighedskapaciteten) på dine sommerdæk skal stemme overens med det hastighedsindeks, der er godkendt for din bil. Det rigtige indeks står i manualen til din bil.
  • Det er vigtigt, at du køber den rigtige størrelse dæk, som passer til din bil. Ellers bliver hastighedsvisningen forkert. I værste fald er der så stor forskel på hjulenes rulleomkreds, at har du X-Drive, kan det medføre defekt.
  • Sommerdækkenes belastningsevne (hvor stor vægt, de kan bære) skal også passe til din bil.
  • Alle fire dæk skal også være af samme type, f.eks. radial eller diagonal.
Læs mere

Kan jeg få bilen synet med sommerdæk om vinteren?

Ja, det kan du. Det er tilladt at køre bilen til nærmeste synshal. Hvis du mangler vinterdæk, kan du købe dem hos BMW.

Læs mere

Hvilket lufttryk skal sommerdæk have?

Hvilket lufttryk der skal være i dine sommerdæk, afgøres af dækkenes størrelse, og hvor tungt bilen er lastet med passagerer og bagage Hvilket lufttryk der anbefales til din bil, plejer at kunne aflæses på en label på dørstolpen i forbindelse med en af bilens døre, ofte ved førerens dør (B-stolpen). Oplysningerne kan også findes i bilens registreringsattest.

Læs mere

I hvilken periode skal jeg skifte til sommerdæk i 2023?

Perioden, hvor du kan skifte til sommerdæk, varierer afhængigt af vejr og vejforhold. Du bør tidligst skifte til sommerdæk, når der ikke længere er risiko for vinterføre. Intet lovkrav om dette i Danmark. Hvis du har pigdæk, skal du skifte til sommerdæk senest den 15. april.

Læs mere

Findes der støjsvage sommerdæk?

Der er ingen dæk, der ikke udsender lyd under kørsel. Sommerdæk kan svinge i lydniveau. Både mønster og gummiblanding kan frembringe resonans. Ønsker du et mere støjsvagt sommerdæk, bør du vælge et dæk med en større andel naturgummi, som er blødere. Der er dog en grænse for, hvor blødt et sommerdæk kan være. Hårdheden i gummiet kræves for at garantere en stabil kørsel i varmere vejr på varm vejbane.

Læs mere

Kan jeg få en bøde med dårlig profildybde på sommerdæk?

Ja, du kan få en bøde. Det er fordi, du risikerer din og andre trafikanters sikkerhed. Du kan finde ud af, om dine sommerdæk opfylder kravene til profildybde ved at måle dybden på dækkets hovedmønster. Det sidder på slidfladen, der ligger an mod vejbanen. 

Læs mere

Kan jeg køre med sommerdæk i april trods sne?

Ved sne er der vinterføre, og så er anbefalingen er at bruge vinterdæk for sikkerhedens skyld. Hvis der er sne, is, snesjap eller frost på nogen del af vejbanen eller i vejkanten, regnes det som vinterføre. Kørsel med sommerdæk i vinterføre er ikke sikkert og bør derfor undgås.

Læs mere
BMW Service Inclusive

BMW Service Inclusive.

Giv slip, og fokusér bare på det vigtige – køreglæden. Med BMW Service Inclusive er det muligt. Det er tilstrækkeligt at betale én gang, for at alt service- og reparationsarbejde er inkluderet i den periode, du vælger. Din BMW er i de bedste hænder på alle BMW Serviceværksteder i hele verden.

Opdag mere
BMW Service 5+

BMW Service 5+.

Når du har kørt mange kilometer og været på så mange eventyr, at du kender din BMW ud og ind. Så har du brug for et serviceværksted, der kender din BMW lige så godt som dig, og ved hvad dén har brug for. Det klarer BMW Service 5+: Service for BMW modeller, der er 5 år eller ældre.

Opdag mere
BMW Originaldelar

BMW Originaldele.

Din BMWs høje præstation afhænger af samspillet mellem alle komponenter. Derfor skal du altid vælge BMW Originaldele: Perfekt funktion for hver enkelt BMW model kan kun opnås, når alle komponenter i bilen arbejder sammen. Hvad enten det er nye eller genanvendte BMW Originaldele.

Opdag mere