BMW med skinnende ren lak

BILLAK – 20 SVAR PÅ ALMINDELIGE SPØRGSMÅL.

Billak – 20 svar på almindelige spørgsmål.

GUIDE OM BILLAK TIL DIG MED ELLER UDEN BMW.

Alle vil vel køre i en bil med en flot farve og glans? Så kan det være godt at vide lidt mere om, hvordan du plejer din bils lakering. Fx hvad du kan gøre, hvis lakken bliver beskadiget, og hvilken metode der er bedst, hvis du skal rengøre lakken. På denne side svarer vi på ofte stillede spørgsmål om billak. Vælg mellem spørgsmål om:

Læs mere

Hvad har jeg brug for til at rengøre billak?

Du skal anvende almindelig bilshampoo til at rengøre billak. Du kan også anvende voks. Det er bedst at anvende shampoo og voks uden silikone. Husk at undlade at rengøre billak i direkte solskin, da både bilshampoo og voks kan ”brænde sig fast” i lakken og forårsage skader. En mere omfattende rengøring kan også omfatte pudse- og poleringsmidler. Men det kræver, at man har visse forudsætninger for at kunne udføre rengøringen korrekt og ikke beskadige lakken. 

Læs mere

Hvad omfatter det at polere billak?

Polering kan gøres både manuelt og med maskine. Manuel polering omfatter, at du først vasker bilen, derefter påfører poleringsmiddel i hånden og til sidst påfører voks, der beskytter bilen mod snavs. En mere avanceret metode er at bruge en poleringsmaskine, der renser lakken i dybden. Hvis du kun vasker, fjerner du overfladisk snavs som fx støv og grus, men ikke partikler af asfalt, tjære, rust med mere, der sidder længere nede i lakken.

Læs mere

Hvilke typer billak findes der?

Billak findes i mange forskellige varianter, men har altid samme opbygning: vandbaseret og er miljømæssigt tilpasset. Billak kan købes i form af en lakstift og lakspray. Hvis du skal udbedre billakken på din bil, bør du kontakte et serviceværksted for at afklare, hvilken billak og lakfarvekode, du skal bruge til lige præcist din bil.

Læs mere

Hvordan fjerner jeg asfalt eller harpiks på billak?

Asfalt kan sætte sig i billakken, ved at asfaltpartikler bliver løsnet fra varme, bløde vejbaner og derefter kommer op på bilen. Du kan fjerne asfalt fra billakken med affedtningsmiddel. Sprøjt affedtningsmiddel på, før du vasker bilen. Hvis det ikke lykkes at fjerne asfalten på denne måde, kan du kontakte en professionel udbyder. Professionelle udbydere har mulighed for at anvende mere effektive affedtningsmidler og kan gøre brug af maskinpolering til at fjerne asfalt fra billakken.

Læs mere

Hvordan fjerner jeg voks fra billak?

Når du har påført voks på billakken efter vask af bilen, skal du efterfølgende tørre overskydende materiale, der er på billakken, af. Det er fint at anvende en blød klud, når du skal fjerne voks fra billak.

Læs mere

Hvordan fjerner jeg fugleklatter fra billak?

Fugleklatter kan ”brænde sig fast” i billakken, hvis de får lov til at tørre i solen fx på en varm sommerdag. Resultatet er, at pletten bliver sværere at fjerne. Du kan bruge vand og en vaskesvamp til at fjerne fugleklatter fra billakken.

Læs mere

Hvordan fjerner jeg pletter på billak?

Det kommer an på, hvilken type plet der er tale om. Det kan fx være en fugleklat, asfalt eller harpiks. Hvis der er tale om en plet lakken, kan den blot vaskes væk med almindelig bilvoks. Det kan du prøve at gøre selv. Hvis der er tale om en plet i lakken, skal den poleres væk, og i den forbindelse er du nødt til at kontakte en professionel udbyder.

Læs mere

Hvad koster det at omlakere bilen?

Prisen på at omlakere bilen afhænger af flere faktorer. Prisen for en delvis eller en komplet omlakering af bilen er forskellig. Det spiller også ind, hvilken timepris værkstedet tager for at lakere bilen. Og prisen på farven varierer mellem special- og standardfarve. Kontakt et billakeringsværksted for at få en nøjagtig pris på at omlakere din bil.

Læs mere

Kan man bruge mineralsk terpentin på billak?

Tidligere var billak baseret på opløsningsmiddel, og der kunne mineralsk terpentin være nødvendigt i forbindelse med lakeringsprocessen. Nu anvendes der altid vandbaseret og miljømæssigt tilpasset billak, der ikke kræver mineralsk terpentin.

Læs mere

Kan man bruge eddike på billak?

Eddike kan bruges til at fjerne kalk i kaffemaskiner, brusekabiner etc. Hvis du bor i eller besøger et område med meget kalkholdigt vand, kan du få kalkpletter på bilen. Du kan godt bruge eddike, men voks er det anbefalede førstevalg. For at undgå at få kalkpletter på bilen bør du aftørre lakken umiddelbart efter vask med fx et vaskeskind.

Læs mere

Kan jeg omlakere bilen til en anden farve?

Ja, du kan godt omlakere bilen til en anden farve, hvis du vil det. Der er ingen regler i Danmark om, at det skal påføres registreringsattesten i tilfælde af farveskifte på din bil.   Du kan få mere information om registreringsattesten på fx TjekBil, hos FDM eller SKAT.

Læs mere

Hvilke fordele og ulemper er der forbundet med at foliere bilen?

Foliering er et alternativ til at lakere bilen, hvis du gerne vil have en anden farve. Det indebærer, at der lægges en plastikfilm oven på bilens lak. Med foliering kan du skifte farve på bilen, samtidig med at billakken beholder sin oprindelige farve. En anden fordel er, at folien beskytter lakken. Du behøver ikke at anmelde en farveændring udført med folie.

En ulempe er, at en folies levetid er kortere end en lakering. Vær også opmærksom på, at en delvis foliering af bilen kan medføre kontrastmæssige forskelle i lakken, når folien fjernes.

Læs mere

Kan alle former for lakskader repareres på en bil?

Mindre skader på lakken kan repareres med lakstift eller lakspray. Hvis der fx er tale om et mindre stenslag, kan du klare det selv. Hvis skaden er mere omfattende, fx i form af en dyb eller længere ridse, kan man ikke selv reparere lakskaden, men den del af bilen, der er beskadiget skal omlakeres. Hvis lakskaden er mere omfattende, bør du kontakte et serviceværksted eller et billakeringsværksted.

Læs mere

Kan man udbedre en lille lakskade selv?

Du kan gøre brug af en lakstift eller lakspray, hvis du selv vil udbedre en lille lakskade. Du opnår det bedste resultat ved at anvende lakspray med den rigtige farvekode til bilen samt klarlak. Start med at rengøre lakskaden for snavs og fedt. Spray derefter lidt lak ud i sprayflaskens låg, dyp en hobbypensel i lakken, og påfør den på lakskaden/stenslaget. Derefter pensler du afslutningsvis klarlak oven på lakfarven.

Læs mere

Lakstift og lakspray – hvad skal jeg vælge?

En lakspray giver flere fordele end en lakstift. Du får mere volumen med en spraydåse, og lakfarven er lettere at arbejde med, så den dækker skaden/stenslaget bedre. En fordel ved en lakstift er, at at den er lille, og at du ikke behøver at købe en pensel til den.

Læs mere

Hvordan udbedrer jeg en lakskade med en lakstift?

Start med at rengøre lakskaden for snavs og fedt. Du påfører stiftens lakfarve direkte på lakskaden, indtil det ”rå”, skadede ydre er dækket. Det kan være svært at dosere den rette mængde lakfarve med en lakstift i forhold til med lakspray og pensel.

Læs mere

Hvordan udbedrer jeg nemmest en lakskade forårsaget af en åbnet dør?

En dør, der åbnes kraftigt, kan forårsage en bule i karrosseriet. I så fald er det nødvendigt at kontakte et karrosseriværksted for at afhjælpe skaden. Oftest medfører åbnede døre kun ydre lakskader i form af fx ridser. De kan poleres væk. I forbindelse med ydre lakskader kan du kontakte en professionel udbyder.

Læs mere

Kan jeg polere ridser væk fra lakken?

Ja, man kan godt polere en ridse eller en anden ydre skade i lakken væk. Stenslag er derimod en dybere skade, der ikke kan poleres væk. Den nemmeste måde at polere en ridse i lakken væk er ved at søge professionel hjælp. Hos de fleste BMW Serviceværksteder er det muligt at få afhjulpet karrosseri- og lakskader. Ellers kan du kontakte en professionel udbyder for at finde ud af, hvad der kan gøres ved lakskaden på din bil. Det er også en mulighed at polere ridser selv, hvis du er i stand til at gøre det og har det rigtige værktøj.

Læs mere

Kan jeg lakere kunststof på bilen?

Visse typer kunststof kan godt lakeres, og andre kan ikke. Lakerede kunststofflader, der er blevet beskadiget, kan slibes ned og derefter overfladebehandles med lak. Du skal kontakte et bilskadeværksted for at afklare udbedringsomfanget.

Læs mere

Hvor lang tid skal billak tørre?

Når du bruger lakspray (billak på sprayflaske), kan det kræve flere påføringer af lakfarven i mange tynde lag for at opnå et godt resultat. Sørg i så fald for at lade lakfarven tørre mellem påføringerne. Ved rumtemperatur er tørretiden normalt ca. 10 min. Jo varmere temperatur, desto kortere tørretid.

Læs mere
BMW Service Inclusive

BMW Service Inclusive.

Giv slip, og fokusér bare på det vigtige – køreglæden. Med BMW Service Inclusive er det muligt. Det er tilstrækkeligt at betale én gang, for at alt service- og reparationsarbejde er inkluderet i den periode, du vælger. Din BMW er i de bedste hænder på alle BMW Serviceværksteder i hele verden.

Opdag mere
BMW Service 5+

BMW Service 5+.

Når du har kørt mange kilometer og været på så mange eventyr, at du kender din BMW ud og ind. Så har du brug for et serviceværksted, der kender din BMW lige så godt som dig, og ved hvad dén har brug for. Det klarer BMW Service 5+: Service for BMW modeller, der er 5 år eller ældre.

Opdag mere
BMW Originaldelar

BMW Originaldele.

Din BMWs høje præstation afhænger af samspillet mellem alle komponenter. Derfor skal du altid vælge BMW Originaldele: Perfekt funktion for hver enkelt BMW model kan kun opnås, når alle komponenter i bilen arbejder sammen. Hvad enten det er nye eller genanvendte BMW Originaldele.

Opdag mere