Mand, som holder en golfkølle ved siden af en BMW, der er blevet ramt af en golfbold i frontruden.

FORRUDE – 17 SVAR PÅ ALMINDELIGE SPØRGSMÅL.

Spar lige nu op til 20% på originale BMW Viskerblade.

Forrude – 17 svar på almindelige spørgsmål.Spar lige nu op til 20% på originale BMW Viskerblade.

Tilbuddet gælder fra 15. marts t.o.m. 31. maj 2024. Prisen på de enkelte viskerblade afhænger af viskeretype og hvilken BMW model den passer til. Tilbuddet kan ikke kombineres med andre kampagner. Det er afhængigt af tilgængelighed og gælder kun i den angivne kampagneperiode. Vi forbeholder os retten til at ændre i kampagnens indhold uden forudgående varsel.

GUIDE OM FORRUDE TIL DIG MED ELLER UDEN BMW.

Godt udsyn er livsvigtigt for dig som bilist. Så hvad sker der, hvis du får et stenslag eller en revne i forruden? Hvordan udskiftes en forrude, og hvad kan egentlig repareres, hvis man får skader på forruden? På denne side svarer vi på ofte stillede spørgsmål om forruder. Vælg mellem spørgsmål om:

Læs mere
Forrude

Hvad koster det at udskifte en forrude?

Prisen varierer, alt efter hvilken forsikring du har. Med hel- eller halvforsikring er glasforsikring inkluderet, og så betaler du kun selvrisikoen. Hvis du kun har den lovpligtige ansvarsforsikring, skal du dog selv betale hele udgiften. Det betyder, at du både skal betale en ny forrude og arbejdsudgiften på serviceværkstedet. Prisen varierer meget mellem forskellige bilmodeller. Om du vælger en original rude eller ej betyder også noget. Kontakt et serviceværksted for at få en nøjagtig pris for netop din bil.

Læs mere

Hvor lang tid tager det at udskifte en ødelagt forrude?

Det tager omkring 3-4 timer at udskifte en ødelagt forrude. Selve udskiftningen tager kortere tid, men så skal limen tørre efter montering. Du kan som kunde enten blive og vente på serviceværkstedet eller leje/låne en bil på værkstedet og komme tilbage og hente din bil senere. Hvilke alternativer der tilbydes, informerer serviceværkstedet normalt om, når du bestiller tid til udskiftning af forruden.

Læs mere

Er det svært selv at udskifte en ødelagt forrude?

Ja, du skal ikke selv udskifte en ødelagt forrude. Det kræver både specialværktøj og indgående kendskab til, hvilke sikkerhedsfunktioner (afstandsmåler, træthedsalarm, regnsensor m.v.) der er tilsluttet forruden på din bil. Når den nye forrude skal monteres, skal sikkerhedsfunktionerne kalibreres for at fungere korrekt. Derudover kræves der mindst to personer til at foretage udskiftningen. For at få udskiftet en ødelagt forrude skal du opsøge et serviceværksted, som også tager sig af din ødelagte rude til genvinding og et mere bæredygtigt miljø.

Læs mere

Kan man udbedre en revne i forruden?

Nej, det er ikke muligt at reparere en revne i forruden. Det skyldes, at ruden er en bærende del af bilens karosseri. Ved revner i forruden er det nødvendigt at udskifte hele ruden. Selvom forruden kun har en lille revne, er du nødt til at udskifte ruden. Ellers er der risiko for, at fugt trænger ind i revnen og fryser til is om vinteren, så hele ruden revner. Hvis du har en revnet forrude, skal du kontakte et BMW Serviceværksted.

Læs mere

Kan jeg selv skjule en revne i forruden?

Nej, du kan ikke selv skjule en revne i forruden. Hvis du har en revne i forruden, skal du have udskiftet hele forruden. Kører du med en revnet forrude, risikerer du forringet udsyn under kørslen og kan også få en bøde, hvis du bliver standset af politiet ved en kontrol.

Læs mere

Hvad gælder der om en revnet forrude ved periodisk syn?

En revne kan opstå forskellige steder på forruden. Hvis du kører til syn med en revnet forrude, og revnen er i førerens synsfelt, vil du få bemærkningen "Køretøjet er ikke godkendt" på synsrapporten. Så skal du skifte forrude og komme til omsyn, for at bilen kan blive godkendt. Hvis du ikke skifter forruden, vil du efter et stykke tid få påbud om at afmelde køretøjet fra Motorregistret.

Læs mere

Kan alle stenslag repareres?

Nej, ikke alle stenslag kan udbedres. Hvis skaden fra stenslaget er mindre end 3 cm, kan den repareres. Er skaden større end det, skal du som regel udskifte hele ruden. Hvis stenslaget sidder i førerens synsfelt, øges sandsynligheden for, at du må udskifte hele ruden, selvom stenslaget er mindre end 3 cm.

Læs mere

Kan jeg selv ordne små stenslag i forruden?

Nej, for at reparere stenslaget kræves specialværktøj. Et vakuumværktøj bruges til at tømme stenslaget for luft, og derefter fyldes hullet med en speciallim, som derefter hærdes i UV-lys. For at forhindre stenslag i at udvikle sig til en revne kan man bruge et såkaldt stenslagsplaster. Men plasteret er ikke en permanent løsning. Du skal hurtigst muligt sørge for at få udbedret stenslaget på et serviceværksted.

Læs mere

Hvordan beskytter jeg forruden mod stenslag?

Det kan ikke lade sig gøre at beskytte forruden helt mod stenslag. For at mindske risikoen for stenslag kan du sørge for at holde afstand til bilen foran dig og undgå at køre på grusveje eller veje, der bliver gruset.

Læs mere

Hvordan fungerer det at polere forruden?

Polering er en bedre form for rengøring, hvor man rengør ruden med en polermaskine i stedet for manuelt. Til poleringen anvendes rengøringsmiddel beregnet til bilruder. Polering udføres for at fjerne fedt og indgroet snavs, der er svært at fjerne med hånden. Et supplement til polering er at behandle ruden med nanopartikler, der danner en beskyttende hinde på forruden. Forruden vil så holde sig ren længere, og vandet løber lettere af.

Læs mere

Kan jeg polere ridser væk fra forruden?

Nej, det er ikke muligt at polere ridser væk fra forruden. For at fjerne en ridse skal materialet slibes ned, hvilket ville forringe glassets styrke. Når man polerer ridser i lak, udfyldes ridsen med det omgivende materiale. Samme metode kan ikke bruges på glas.

Læs mere

Kan behandling af en ridset forrude (matteret) dækkes af bilforsikringen?

Det er ikke muligt at behandle en matteret, ridset rude. Hvad der er dækket af forsikringen, varierer mellem de forskellige forsikringsselskaber. Du skal kontakte dit forsikringsselskab for at finde ud af, om skaderne på din forrude dækkes af din forsikring.

Læs mere

Hvordan rengør jeg forrudens udvendige side på den bedste måde?

Brug af vinduesvisker og sprinklervæske er som oftest nok til at holde forruden ren. Alkoholen – ofte ethanol og isopropanol – i sprinklervæsken fjerner fedt og andet snavs fra ruden. Hvis det ikke virker, kan det skyldes, at viskerbladene er dårlige, eller at forruden er for slidt til at kunne tørres ordentligt ren.

Læs mere

Hvordan rengør jeg forrudens indvendige side på den bedste måde?

Du rengør indersiden af forruden på nogenlunde samme måde som ydersiden, men med en mindre mængde vand, så du ikke spilder på instrumentbrættet. Til rengøring af forrudens inderside kan du bruge en mikrofiberklud og vinduesrens.

Læs mere

Hvorfor får jeg frost på indersiden af forruden?

Det skyldes, at der er trængt fugt ind i kabinen i bilen. F.eks. kan tætningen være dårlig, eller du har haft våde sko eller vådt tøj på, da du satte dig ind i bilen. Fugten bliver så omdannet til damp af bilens varme. Når dampen fryser, dannes der frost, som kan sætte sig på indersiden af forruden.

Læs mere

Hvordan beskytter jeg forruden mod sne, frost og is?

En almindelig måde er at dække forruden med et frontrudedækken med aluminiumsfilm. Afdækningen virker mod sol, sne og is. En anden mulighed er at bruge kabinevarmer. Så undgår du frost og is på ruden, og bilen er behagelig varm, når du skal afsted.

Læs mere

Jeg vil tone forruden, hvad er jeg nødt til at vide?

Det er ikke tilladt at tone forruden. Derimod er det muligt at sætte en smallere solbeskyttelsesstrimmel på helt oppe på indersiden af forruden. Men husk på, at der kan være sikkerhedsfunktioner på forruden, der risikerer at blive dækket af solfilmen. Reglerne siger, at forruden skal have en lysgennemgang på mindst 75 procent i førerens synsfelt. Solfilmen må ikke give forstyrrende refleksioner eller blænde andre trafikanter.

Læs mere
BMW Service Inclusive

BMW Service Inclusive.

Giv slip, og fokusér bare på det vigtige – køreglæden. Med BMW Service Inclusive er det muligt. Det er tilstrækkeligt at betale én gang, for at alt service- og reparationsarbejde er inkluderet i den periode, du vælger. Din BMW er i de bedste hænder på alle BMW Serviceværksteder i hele verden.

Opdag mere
BMW Value Service

BMW Service 5+.

Når du har kørt mange kilometer og været på så mange eventyr, at du kender din BMW ud og ind. Så har du brug for et serviceværksted, der kender din BMW lige så godt som dig, og ved hvad dén har brug for. Det klarer BMW Service 5+: Service for BMW modeller, der er 5 år eller ældre.

Opdag mere
BMW Originaldelar

BMW Originaldele.

Din BMWs høje præstation afhænger af samspillet mellem alle komponenter. Derfor skal du altid vælge BMW Originaldele: Perfekt funktion for hver enkelt BMW model kan kun opnås, når alle komponenter i bilen arbejder sammen. Hvad enten det er nye eller genanvendte BMW Originaldele.

Opdag mere