Forbered din BMW til vinteren

FORBERED DIN BMW TIL VINTEREN.

Tips til sikker og effektiv kørsel om vinteren.

FORBERED DIN BMW TIL VINTEREN.Tips til sikker og effektiv kørsel om vinteren.

VIDEN, PRODUKTER OG SERVICER, DER GØR VINTEREVENTYRENE BÅDE SJOVERE OG SIKRERE.

Selv om vi i Danmark er forskånet for rigtigt kolde vintre, kører nogle af os nordpå, hvor vejene i højere grad er præget af vintervejret. I det følgende gennemgår vi, hvad du skal have med i bilen i vintersæsonen, hvordan man kører sikkert på veje, der er præget af vintervejret, hvad du skal gøre i en nødsituation, og hvordan du bedst kan forberede din bil til vinteren. 

Læs mere
Packtips för vinterresan

GODT AT HAVE I BILEN I VINTERSÆSONEN.

Hvis det har sneet om natten, er du nødt til at starte dagen med at fjerne is og sne fra bilen. Men der er også andre ting, som er gode at have i bilen, hvis du strander på vejen eller har problemer med at starte. Se vores liste nedenfor, og kom sikkert igennem vinteren.

 

Tips til hvad du bør have i bilen i vintersæsonen:

 

 

 • Isskraber, børste og sneskovl
 • Startkabler
 • Advarselstrekant
 • Sikkerhedsvest
 • Et ekstra tæppe og varmt tøj
 • Førstehjælpstaske
 • Lommelygte og ekstra batterier
 • Powerbank til mobilen
 • Slæbetov
 • Beholder med grus
Læs mere
BMW Vinterdæk

BMW VINTERDÆK.

BMW VINTERDÆK.

SKIFT TIL VINTERDÆK.

En forudsætning for at køre sikkert om vinteren er at skifte til vinterdæk i god tid.Men hvornår er det tid til at skifte dæk? Det er, når udetemperaturen er 7°C. Ved lavere temperaturer er vinterdæk at foretrække, fordi de har et bedre vejgreb.

 

Husk at tjekke tilstand og dækmønsterdybde, når du skal skifte til vinterdæk. Ifølge loven skal dækmønsteret på dine dæk mindst være 1,6 mm dybt, og alle dæk skal være af samme type (hvis du kører med vinterdæk, skal alle fire dæk være vinterdæk). Det anbefales dog at have en dækmønsterdybde på mindst 3 mm, da dækket allerede der begynder at miste meget af sin bremseeffekt og sine styreegenskaber.

 

I Danmark er det ikke foreskrevet ved lov, at man skal køre med vinterdæk, men det anbefales at skifte til vinterdæk, når temperaturen er under 7°C. Allerede ved 5-7 grader begynder dine sommerdæk nemlig at blive hårde, og du får et markant dårligere vejgreb, selv når vejen er tør.

 

Hvis du selv skifter hjul, er det en god idé at afmærke, hvor på bilen dækkene har været monteret. Hvis du får skiftet hjul på din bil på et værksted, har de styr på at få monteret de bedste dæk på bagakslen, og at dækkene har samme omløbsretning. Værkstedet afbalancerer også hjulene for dig, hvilket gør bilturen behagelig og mindsker slitage på bilen.

 

Tips!

 

Vidste du, at der findes BMW godkendte vinterkomplethjul til alle BMW modeller for at opnå maksimalt vejgreb og bedst mulig effektivitet? Her kombineres sikkerhed med et matchende design.

Læs mere
BMW Vinterdæk
 18'' BMW lättmetallfälgar Multieker 619 Reflexsilver, smidda, komplett uppsättning vinterhjul.

18'' multiegede BMW letmetalfælge 619.

Disse eksklusive 18'' BMW M Performance-letmetalfælge tilfører med deres eksklusive udseende bilen et udpræget sportsligt look.

 17'' BMW lättmetallfälgar V-eker 776 Ferricgrå, komplett uppsättning vinterhjul.

17'' V-egede BMW letmetalfælge 776.

17'' V-egede BMW letmetalfælge 776 kan anvendes sammen med snekæder og er udført i Ferricgrå.

 18'' M lättmetallfälgar Dubbeleker 790 Bicolor (Orbitgrå, högglanspolerade), komplett uppsättning vinterhjul.

18'' dobbeltegede M letmetalfælge 790.

Stilfulde 18'' dobbeltegede M letmetalfælge 790 M i bicolor Orbit Grey højglans tilfører bilen et flot og sportsligt vinterlook.

 19'' BMW Aerodynamikfälgar Dubbeleker 842 Bicolor (Jet Black, glanssvarvade), komplett uppsättning vinterhjul.

19'' dobbeltegede BMW aerodynamikfælge 842.

De eksklusive aerodynamiske dobbeltegede 19'' BMW letmetalfælge 842 i sort giver bilen en meget sportslig fremtoning med sit look.

 18'' M Aerodynamikfälgar Dubbeleker 858 M Bicolor (Midnight Grey, högglanspolerade), komplett uppsättning vinterhjul.

18'' dobbeltegede M aerodynamikfælge 858 M.

Stilfulde 18'' dobbeltegede M aerodynamikfælge 858 M i bicolor Midnight Grey højglans tilfører bilen et sportsligt look.

 17'' BMW Lättmetallfälgar Y-eker 896 Refined Silver, komplett uppsättning vinterhjul.

17'' Y-egede BMW letmetalfælge 896.

De coole 17'' Y-egede BMW letmetalfælge 896 i Refined Silver giver bilen et unikt udseende.

 21'' BMW Aerodynamikfälgar Stjärneker 1011 Jet Black, komplett uppsättning vinterhjul.

21'' stjerneegede BMW aerodynamikfælge 1011.

Stilfulde 21'' stjerneegede BMW aerodynamikfælge 1011 i Jet Black tilfører bilen et udpræget sportsligt look.

 19'' BMW i lättmetallfälg Turbinstyling 428 Bicolor (Svart, högglanspolerad).

19'' BMW i letmetalfælge i turbinestyling 428.

Smedede 19” letmetalfælge.

5J x 19 for, 5,5J x 19 bag. Kun fælg (sælges stykvis). Ikke til BMW i3s.
Fælg- og dækkombinationerne er godkendt til din bil og fås ved forespørgsel.

FØR DU KØRER.

Du bør gøre dig visse forberedelser, før du kører af sted i din BMW om vinteren. Hvis det fx har sneet, skal du børste sne af alle ruder, taget og sidespejlene. 

 

Det er vigtigt at have godt udsyn, og derfor skal isskraberen frem for at fjerne is fra alle ruder. Med en kabinevarmer får du god kørekomfort, og samtidig fjerner den dug, som let dannes på forruden. Husk at børste sne væk fra taget på din BMW. I tilfælde af en kraftig opbremsning er der risiko for, at der falder sne ned på forruden, som blokerer for dit udsyn.

Det er samtidig ulovligt at lade sneen blive liggende på biltaget, når du er ude at køre i trafikken, og du kan få bøder – men først og fremmest kan det udgøre en fare for dine medtrafikanter. 

Læs mere
BMW på vinterväg
BMW vindruta

SPRINKLERVÆSKE OG KØLERVÆSKE.

Is og kulde er en prøvelse for bilen, og for at undgå isdannelse på forruden eller i køleren, skal du sørge for, at der er påfyldt sprinklervæske og kølervæske i henhold til instruktionsbogen. Husk, at sprinklervæske er meget brandfarligt, så efterlad dunken med sprinklervæske derhjemme. Når du alligevel påfylder kølervæske, kan du også kontrollere viskerbladene og om nødvendigt udskifte dem, hvis du har behov for et bedre udsyn om vinteren. 

Sørg for at have det rette blandingsforhold af glykol i kølervæsken, da det er glykolens opgave i kølervæsken, at sørge for, at køleren ikke fryser til om vinteren. Du finder information om, hvordan du blander den rette mængde glykol i kølervæsken i instruktionsbogen til din BMW.

Læs mere

FORRUDE.

Husk, at en forrude, der er mat, har stenslag eller revner, både forringer udsynet og sikkerheden – især om vinteren, hvor det er ekstra vigtigt, fordi man fx let bliver blændet ved kørsel i mørke. Sørg for at få afhjulpet mangler og eventuelle revner i forruden hurtigst muligt, da forruden kan revne ved temperaturændringer. Dit autoriserede BMW Serviceværksted står altid klar til at hjælpe dig med dette.

Læs mere
BMW vindruta
BMW bilbatteri

BATTERIET.

Batteriets levetid påvirkes også af kulde. Kontroller dets tilstand. Hvis du kører mange småture, kan det være nødvendigt at lade batteriet. Om vinteren sker det tit, at batteriet belastes hårdere for at kunne starte bilen – en koldstart kræver mere strøm. Blæseren, sædevarmen og elopvarmede ruder trækker mere energi, og derfor skal batteriet være i topform, når vinteren kommer. Der bliver vist en fejlmeddelelse i din BMW, når det er tid til at skifte batteri. Du kan også altid køre forbi et autoriseret BMW Serviceværksted og få testet batteriets kapacitet. 

Hav gerne en lommelygte ved hånden, hvis du af en eller anden grund er nødt til at holde ind til siden. Vi har en LED-lampe, som man tilslutter til 12-V-stikudtaget. Derfor er den altid opladet. Findes i tilbehørskonfiguratoren. 

Læs mere

MOTORVARMER OG KABINEVARMER.

Spar energi ved at installere en motorvarmer, der opvarmer motoren, når det er koldt, hvilket reducerer brændstofforbruget, fordi du undgår koldstarter. For bedre kørekomfort kan få du installeret en kabinevarmer, der styrer temperaturen i kabinen, og som herudover forhindrer dug på ruderne. Aktiver ligeledes klimaanlæggets defrosterfunktion for forruden. 

 

I My BMW App kan du starte varmeanlægget i din hybrid- eller elbil på afstand, og i vinterhalvåret er det en god idé at tænde for varmen, mens bilen oplades, så du ikke trækker på batteriet til at køre bilen varm. Med My BMW App kan du fx både programmere opladningen og tænde for varmen i bilen – dit bedste værktøj i vinterkulden.

Læs mere
BMW kupévärmare
 BMW kupévärmare.

BMW kupévärmare.

Den kraftfulla kupévärmaren för bensin- och dieselmotorer ger is- och imfria rutor samt skön temperatur inne i kupéutrymmet redan innan du startar. Aktiveringen görs med huvudenheten, via iDrive och Control Display, alternativt med fjärrkontrollen som finns som separat tillval.

Till produkten
 BMW LED-ficklampa, laddbar.

BMW LED-ficklampa, laddbar.

BMW LED-ficklampa i elegant design i specialstål övertygar med sin låga strömförbrukning, en livslängd på upp till 3 000 laddcyklar och en enorm ljusvidd. För att ladda det starka batteriet sticks lampan enkelt in bilens 12-voltsuttag.

Till produkten
BMW batteriladdare

BMW batteriladdare.

BMW batteriladdare lämpar sig för underhållsladdning med mellan 1,2 och 160 amperetimmar (Ah) samt för optimerad laddning av batterier av typen 12 V AGM-batterier, blysyrabatterier och litiumjonbatterier. Därmed kan den användas för alla bilar från BMW, BMW M och MINI. Tack vare en särskild adapter och egna laddprogram för motorcyklar går den även att använda till BMW:s motorcyklar – smidigt och bekvämt utan att batteriet behöver demonteras.  

Till produkten
 BMW Spolarvätska

BMW Spolarvätska med frostskydd, 1000 ml.

Koncentrerad vindrutespolarvätska för vinterbruk. Förhindrar att spolaranläggningen fryser igen och håller isen borta från vindrutan. Högeffektiva substanser i spolarvätskan tar på några sekunder bort snöslask och vägsalt från vindrutan och ger därigenom klar sikt. Frostskydd outspädd ner till ¨63°C. Lämplig för spridarmunstycken.

Till produkten

VEDLIGEHOLDELSE AF BILEN I VINTERHALVÅRET.

Salt på vejene gør trafikken mere sikker, fordi det fjerner sne og is. Men det er vigtigt at få vejsalt vasket af alle biler om vinteren, da vejsalt slider på bilen og forårsager rust. Sørg for at pleje din BMW bedst muligt ved at bruge de rette produkter.

 

Beskyt og plej din BMW mod vintervejret ved at vaske og voksbehandle din bil regelmæssigt. Hvis du kører i din BMW dagligt, anbefaler vi normalt, at du mindst vasker bilen en gang om måneden, men om vinteren bør du vaske bilen oftere, fordi vejsaltet slider på bilens lak.

 

Har du svært ved at komme ind i bilen om vinteren? Undgå at dørene fryser fast ved at tørre dørtætningslisterne af og smøre dem med plejemiddel til formålet. 

Læs mere
Mattlack specialshampo.

Specialshampoo til mat lak.

Koncentreret vaskemiddel til effektiv og skånsom vask af bilen i hånden.

BMW Bilschampo.

BMW Bilshampoo.

Flydende rengøringsmiddel til skånsom vedligeholdelse og pleje, specielt udviklet til at beskytte materialerne.

BMW Fälgrengöringssats.

BMW Rensesæt for fælge.

BMW Rensesæt for fælge fjerner let genstridigt snavs som fastbrændt bremsestøv eller olie- og gummirester.

BMW elbil

KØRSEL I ELBIL OM VINTEREN.

Når vejret bliver koldere, skal der bruges mere energi til alle funktioner i din elbil, hvilket nedsætter rækkevidden. Men hvis du planlægger dine køreture, er det ikke noget problem at køre om vinteren. Her får du nogle tips til at køre sikkert og økonomisk i din elbil om vinteren.

 

 • Forvarmning: Tilslut ladekablet, og programmer forvarmning af både kabinen og batteriet, inden du kører.
 • Koldt vejr: I ekstrem kulde skal ladekablet altid være tilsluttet.
 • Energiforbrug: Skru ned for kabinetemperaturen, og brug i stedet sæde- og ratvarme.
 • Dæktryk: Kontroller det regelmæssigt – især når det er koldt udenfor.
 • Parker bilen indenfor: Når batteriet er opvarmet, kan du maksimere bilens rækkevidde optimalt.
 • Oplad tit: Hyppig opladning gør, at batteriet holder en jævn og god temperatur, hvilket er godt for rækkevidden.
Læs mere

FØR VINTERENS ROADTRIP.

Vi foreslår dig at opdatere dit integrerede navigationssystem inden den kommende vinterferie med din BMW. Med tjenesten Map Update er dine kort altid opdateret. Læs mere, og få Map Update her.

Læs mere
Så här använder du BMW Maps, BMW Maps instruktionsvideo

Dagene er kortere om vinteren, så prøv at planlægge din rejse, så du kan køre i de lyse timer. Nattekørsel stiller højere krav til dig som fører. I skumringen kan der dukke dyr op på vejen, så det er vigtigt at være udhvilet og opmærksom. Hvis I er to om at køre, skal I huske at skifte fører og indlægge pauser samt tilpasse kørslen efter vejr og føre.

Læs mere
BMW takbox

TIPS TIL AT PAKKE BILEN TIL VINTERFERIEN.

Det kan være en udfordring at pakke smart og sikkert, inden du tager af sted på vintereventyr. Her er vores bedste tips.

 

 • Planlæg nøje, hvordan du pakker bilen, inden du begynder at pakke den.
 • Begynd med den tungeste bagage tæt på bilens midte, og sørg af hensyn til sikkerheden for, at lasten er jævnt fordelt.
 • Sørg for, at nødvendige ting som værktøj og førstehjælpssæt til vinterlige forhold er lettilgængelige.
 • Undgå at blokere udsynet bagud. Overvej om nødvendigt en tagboks for at kunne have plads til mere.
 • Medbring en taske med ting, som du og dine passagerer kan få brug for på turen – fx varmt tøj eller varme drikke.
 • Hav altid lidt at drikke og lidt snacks med, og brug gerne en køletaske til at holde mad og drikke koldt.
 • Husk sikkerheden, når du kører i vinterligt vejr, og vær forberedt på uventede situationer.

 

Har du en BMW? Der findes specialfremstillet tilbehør som fx tagbokse i forskellige størrelser, ski- og snowboardholdere, bagagerumsmåtter og læssekantbeskyttelsesmåtter (perfekt, hvis man skal sætte ski eller snowboard på).

 

Kontakt din/dit nærmeste autoriserede BMW forhandler/serviceværksted for nærmere information om produkterne, eller læs mere nedenfor.

Læs mere
BMW Tagboks BMW Originalt efterårs- og vintertilbehør

BMW Tagboks til 520 liter opbevaringsplads.

Aflåselig tagboks i sort/titaniumsølv, der kan åbnes i begge sider og rummer 520 liter; passer til alle BMW Tagbagagebærersystemer.

BMW Ski- og snowboardholder BMW Originalt efterårs- og vintertilbehør

BMW Ski- og snowboardholder med udtrækningsfunktion i siden.

Fastholder op til fem par ski eller fire snowboards sikkert og er især let at læsse, hvis bilen er høj.

Vendbar BMW Bagagerumsmåtte med bagagefastgørelse BMW Originalt efterårs- og vintertilbehør

Robust og vandtæt.

Den vendbare BMW Bagagerumsmåtte med bagagefastgørelse forhindrer, at lasten rutsjer rundt og forebygger på denne måde skader og snavs.

BMW Beskyttelsesmåtte til læssekant BMW Originalt efterårs- og vintertilbehør

Praktisk: BMW Beskyttelsesmåtte til læssekant.

Fastgøres til bagagerummets bageste fastsurringsøjer ved hjælp af forskydelige burrelåse og beskytter læssekanten ved af- og pålæsning.

TILPAS DIN KØRESTIL OM VINTEREN.

Om vinteren skal man være forberedt på glat føre, og du skal tilpasse din kørsel efter vejr og føre, så du kommer sikkert frem.

 

Du kan vurdere vejforholdene, hvis du laver en sikker bremsetest, hvor du bremser kraftigt, mens der ikke er nogen bag dig. Hvis ABS-systemet bliver aktiveret med det samme er det et tegn på, at det er meget glat.

 

Selv om nutidens biler har hjulspindsregulering, må det ikke bruges som en undskyldning for at køre for stærkt. Hvis du fjerner foden abrupt fra speederen, kan det medføre, at bilen begynder at skride ud ukontrolleret. I stedet for bør du slippe speederen langsomt, styre kontra på udskridningen og bremse roligt. Undgå hårde opbremsninger, giv gas forsigtigt, undgå pludselige ratbevægelser, og hold altid god afstand til det forankørende køretøj.

Læs mere
BMW på svensk vinterväg
Däck i vintermiljö

HER SKAL DU VÆRE EKSTRA OPMÆRKSOM.

Vær opmærksom på steder, hvor det kan være glat – fx på broer, i områder med skygge, i dale, i områder tæt på vand og i åbent landskab. Is på bilruder, frost på træer og en skinnende vejbane kan være tegn på glat føre. Hvis du bemærker, at andre bilister kører langsommere, kan det være et tegn på glat føre. Vær altid opmærksom, og se fremad i trafikken for at forudse og forberede dig på potentielle risici.

 

Er du kørt fast, eller har du mistet vejgrebet? Bakker kan være en udfordring om vinteren. Hvis du føler, at bilen pludseligt begynder at slingre skal du undgå pludselige ratbevægelser samt at give gas hårdt eller bremse kraftigt. Det kan gøre, at hjulene genererer mere is. Et tip er at skifte mellem at køre fremad (i 2. gear) og bagud og på den måde at forsøge at lave nye spor for igen at kunne få fremdrift. Herefter tager du din beholder med sand eller grus og strøer det ud foran dækkene for at kunne få greb i underlaget. Du kan også bruge en bilmåtte, som du lægger foran dækket.

Læs mere

I NØDSTILFÆLDE – BMW VEJHJÆLP.

BMW vejhjælp er klar til at hjælpe dig, hvis det værste skulle ske, og du er ude for en ulykke eller kører i grøften, fordi det er glat. Vi samarbejder med udvalgte teknikere og redningstjenester for at få din BMW ud på vejene igen. 

 


Sådan fungerer BMW vejhjælp

Læs mere
BMW Vägassistans
BMW efterårs- og vintertilbehør

BMW EFTERÅRS- OG VINTERTILBEHØR.

Livet foregår udenfor. Også i den kolde årstid.
BMW Vejhjælp.

BMW VEJHJÆLP.

Hjælper dig i tilfælde af en eventuel nedetid.
BMW Service.

BMW SERVICE.

Vores serviceydelser til din BMW.
BMW hjul og dæk

BMW HJUL OG DÆK.